Reklama

Reklama

Když se obyčejný domácí chameleon, který trpí krizí identity, střemhlav vřítí do klasického westernového městečka Prach, naskytne se mu jedinečná příležitost projít kompletní proměnou. Chameleon, který si začne říkat Rango a vybájí si spoustu mýtů o svých hrdinských kouscích, roztočí spirálu podvodu, která mu přihraje šerifskou hvězdu ve městě zmítaném krizí. Otázkou je, zda dokáže jeden nepřipravený chameleon bez sebemenší kvalifikace změnit budoucnost městečka k lepšímu? Animované pojetí westernu s chameleonem v hlavní roli je množná na první pohled poněkud zvláštní, ale zábavný mix parodie, zajímavých postav a sofistikovaného humoru dělají z filmu Rango skvělou podívanou. (HBO GO)

(více)

Recenze (1 051)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Od této animované pohádky jsem očekávala trochu něco jiného, ale i když jsem to nedostala, tak jsem byla opravdu velmi mile překvapená :) Spousta skvělých a vtipných momentů, originální příběh, jiné postavy a navíc se to odehrává na divokém západě. Užívala jsem si to od začátku do konce, ani délka vůbec nevadila. Rychle to utíkalo, takže fajn. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se mi nápad líbil, ale pak to začalo být až příliš předvídatelné. Komedie to nebyla ani v nejmenším (i když tam pár snah o komedii bylo). Předvídatelný konec, který se na tenhle film sice hodil, ale mohl by být zajímavější. Film mě ale jinak zklamal. Nic nového mi totiž neukázal. ()

Radush 

všechny recenze uživatele

Narovinu se přiznám, že na Ranga jsem šla bez jakýchkoliv očekávání. Tím větší potom bylo mé nadšení! A teď bez legrace. Jako že nejsem zrovna velký příznivec animáků, Rango mě uchvátil. A proč? Nechybělo napětí a vtip (u bezpočtu bizarních scén se hodně nasmějete), po vizuální stránce nelze filmu nic vytknout (tvůrci si museli tvorbu vzhledu jednotlivých postav opravdu užívat - třeba chřestýš Jake, jehož tělo je jeden velký zásobník na náboje, které vystřeluje ze svého chřestidla :)) a nakonec skvělá hudba (třeba akční scéna doplněná Straussovou hudbou byla dokonalá). Nutno dodat, že film byl viděn v původním znění, což mé hodnocení ještě zvyšuje. ()

humanbeing odpad!

všechny recenze uživatele

What the fuck? What the...? Seriously, What the fuck? Vůbec jsem se nedivil, když během představení odcházeli lidé ze sálu plni znechucení nad nízkou kvalitou snímku. Je tohle dno moderních animáků? Nesjpíš ano. ()

wohna 

všechny recenze uživatele

Jiný rozměr animovaných filmů. Tento typ rozhodně není pro děti, to rozhodně ne. Každopádně nápad skvělej, zpracování taktéž. Hrdina Rango má něco do sebe, ale jeho krk je ohyzdný. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom niekoľko výborných momentov zabezpečilo skvelý pocit z celého filmu. Animácie boli na veľmi vysokej úrovni, hlavne ma zaujali všetky tie strašidelne pôsobiace púštne tvory. Škoda, že som nevidel verziu so slovenským dabingom, možno by som film ohodnotil ešte lepšie. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Rango se rozjížděl pomalu, stylově, nápaditě. S westernovým městečkem přišlo oživení, vzruch a překvapení. Scénář je vskutku vyšperkovaný (i když možná občas přeplácaný). Nejvíc mě překvapil moment zamyšlení, moment na druhé straně silnice - to jsem nečekal. Smekám před všemi tvůrci. Tohle je vážně povedený animák. Nic jsem neočekával, odnesl jsem si však mnoho. Příjemný to filmový zážitek. ()

bukowski83 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, to že mistr Depp je brilantní a že dokáže zahrát cokoli, už dávno víme. To že mistr Zimmer dokáže s hudbou dělat opravdové majstrštyky, víme taky a když to spojíte dohromady v poutavý animovaný příběh, vyjde z toho v celku vyvedený filmek pro každého. ()

Stallone 

všechny recenze uživatele

Osvěžující jízda a pocta všem spaghetti westernům. V hlavní roli chameleon s havajskou košilí Rango, který nosí kolty proklatě nízko. Hrající sovy? Hotový majstrštyk! Tak má vypadat moderní a nápaditý animovaný film 21. století. Doporučuji všem nesucharům, kteří se chtějí na 100 minut ocitnout v místě, kde se může stát i outsider (a že nás je) hrdinou. Film viděn v kině s mojí krásnou přítelkyní (modelkou). ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, netypický animák s netypickou hlavní postavou v netypickém prostředí. Škoda je, že scénář byl tak moc předvídatelný (něco podobného jsem už viděl v desítkách jiných filmů), protože jinak to byla vážně paráda. Verbinski rozhodně není špatný režisér a ani s animací vůbec nešlápl vedle. 75% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Průměrně zajímavý animák z netradičního prostředí, od kterého jsem čekala trošičku peprnější nebo spíše propracovanější humor, za což asi nejvíc ubírám body. Jinak jsem byla docela spokojená hlavně co se týče vizuálu a řemeslné stránky celkově. Celistvost příběhu mohla být trochu pevnější, ale jako oddechovka, na kterou přepnete zrovna v telce, určitě dobře poslouží. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Zklamání měsíce. Možná je to trochu umocněné slovenským dabingem, ale hádám, že na celkový děj a příběh to moc vliv nemělo. ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně detailisticky vypiplaná záležitost, kterou distribuční kampaň lakovala trochu moc směrem k dětem, kam ale vůbec tenhle film nepatří. Vlastně mi to připomnělo staré Jodorovského "westerny" a moc jsem se bavil. Tečka... ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Průměrný animák o ještěrce, kterou mluví Johnny Depp určitě stojí za podívání, ale já má mnohem radši ty "dětské" Pixarovky. Přesto jsou ty postavičky zajímavě udělaný a přesně stylizovaný do toho westernového příběhu a taky správně opotřebovaný časem. Což mě osobně moc nevyhovuje. Animace je samozřejmě vynikající, jak jinak v dnešní době, když chcete úspěch. Ale jinak mi to prostě přijde jako průměrný odpočinkový film, který není až taková bomba. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že jeden z nejlepších westernů posledních let je zároveň animovaným filmem od tvůrce Pirátů z Karibiku. Kdo by to byl řekl. Ale ono se není čemu divit Rango naplňuje svoje ambice již od prvních minut. Zasluhuje se o to dobrá animace, hlas Johnyho Deppa v hlavní roli Ranga a také hudební podkres od Hanse Zimmera. Prostě westernové prostředí v animovaném hávu vypadá přesně tak špinavě jak by měl, charaktery postav jsou dostatečně zajímavé a horko na vás přímo sálá z obrazovky. Verbinski navíc také dokázal, že ani akce mu není cizí (což u tvůrce Pirátů z Karibiku opravdu není překvapením). Rango je tedy velice zajímavý animák po všech stránkách. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Jsem trochu v rozpacích, protože v Rangu je sice pár vysloveně skvělých míst, ale jinak mě příběh moc nezaujal. A podobný rozpor mám třeba i s animací. Opravdu pěkně udělané obrázky a scény kazí fakt, že poměr velikosti různých tvorů neodpovídá skutečnosti. Někomu je to jedno a někdo ani neví, jak jsou vlastně chameleon, slepice, aj. velcí, takže ho to neruší. Mě to bohužel vadilo stejně, jako že chřestýš mluví, pásovec mluví, sovy mluví, ale třeba jestřáb, netopýři a jiní tvorové už ne. Prostě tam pár věcí nedávalo smysl. Jasně, kdyby to byla pohádka pro děti, asi to nebudu řešit. Ale jak už bylo zmíněno, Rango pro děti není. Aspoň ne pro ty menší. Takže pro koho vlastně je? Chameleon se řízením osudu dostane do městečka, kde záhadně mizí voda a odhaluje spiknutí, které sahá až k...bla, bla, bla. Že Ranga režíroval tvůrce Pirátů z Karibiku, mluví ho Johny Depp a že má podobný projev jako Jack Sparrow svádí k myšlence, že cílová skupina jsou především skalní příznivci Verbinskieho pirátské ságy. Anebo důvěřivci, které nalákal bezva trailer. Na Ranga jsem se docela těšil, protože od Shreka, jsem opravdu zábavný animák pro děti a zároveň i dospělé neviděl(abych nekřivdil, tak Auta, Shrek 2, Příšerky s.r.o.) A Rango podle ukázek... . PS: Nedávno jsem viděl Gnomea a Jůlii a i těm jsem dal 3* Jenže z jiných důvodů. Rango je přitom mnohem lepší. 68% ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Animak, na ktory by som dcere odporucil niekolko dlhych rokov pockat a predovsetkym nasledovat co najviac z toho co nam film ako taky v minulosti ponukol. Perfektne nechutne postavy, skvele natocene akcne sceny, vynikajuca Zimmerova hudba a k tomu obrovske mnozstvo odkazov nielen na klasicke westernovky. Hodnotena extended verzia. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Na to jak mě tenhle animák nelákal, tak mě mile překvapil. Originální stylovka alá western. Skvělý Johny Depp jako Rango. Výborná animace, perfektní scény (originální) a docela příjemný příběh. Několik fórků pro dospělé a rázem je z toho jeden z nejpovedenějších animáků letošního roku. Vřele doporučuju. ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Některé filmy jsou historkami, některé příběhy a jiné - těch je jen pár - jsou mýty. Jejich výkladní skříní je Tenkrát na západě a jejich posledním zástupcem, ač je to k neuvěření, animovaná komedie Rango. Napoprvé lituji úvodní poloviny, která svými situačními vtípky příliš nesedí k Rangově fascinující cestě za naplněním vlastní predestinace, leč mám nejasné podezření, že napodruhé to do sebe zapadne. Nakonec, každý mýtus potřebuje nějak rozehrát. Hlavní je, že Rango kráčí odnikud nikam a my se cachtáme v jedné z jeho šlápot, v bázni a nadšeni, že jsme nad sebou zahlédli přeletět jeho stín. He's the spirit of the West... ()

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama