Reklama

Reklama

Když se obyčejný domácí chameleon, který trpí krizí identity, střemhlav vřítí do klasického westernového městečka Prach, naskytne se mu jedinečná příležitost projít kompletní proměnou. Chameleon, který si začne říkat Rango a vybájí si spoustu mýtů o svých hrdinských kouscích, roztočí spirálu podvodu, která mu přihraje šerifskou hvězdu ve městě zmítaném krizí. Otázkou je, zda dokáže jeden nepřipravený chameleon bez sebemenší kvalifikace změnit budoucnost městečka k lepšímu? Animované pojetí westernu s chameleonem v hlavní roli je množná na první pohled poněkud zvláštní, ale zábavný mix parodie, zajímavých postav a sofistikovaného humoru dělají z filmu Rango skvělou podívanou. (HBO GO)

(více)

Recenze (1 051)

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Animák, který není pro děti, což potvrzuje i úspěch u Akademie. Scény, které odkazují na klasické (spaghetti) westerny se všemi klišé jsou výborné a téměř bezchybné, stejně jako na animák neobvyklý, místy i černý humor "pro dospělé." Celkový dojem z filmu kazí newesternové pasáže, překombinovaný přeakční konec a občasné "dětské" vtipy. I tak jde o jeden z nepříjemnějších a nejoriginálnějších animáků, které jsem měl za poslední dobu možnost vidět. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Rango versus divoký západ v prostředí severoamerické pouště. A Rango, si najedou své vysněné hrdinství může opravdu prožít. Problém je v tom, že Rango není žádný hrdina, spíše tak trochu nešika. A o tom to celé je. Divoký západ se zvířátky všech velikostí a druhů, co jen člověk může v poušti a okolí najít, stylizované sucho, chudoba a umírající naděje pro kapičku vody. Rangův příběh a zápletka vlastně není kdovíjak originální... celý přerod zdomácnělého osamělého nešiky na hrdinu prvního stupně jsme viděli už kolikrát ve velmi podobných variacích. Jenže film Rango je zábavný. A svým způsobem roztomilý. I když i trochu surový a s temnější nádechem. A skvělým hudebním doprovodem v podání čtyř sovích mariachi a hudebních motivů známých z spaghetti westernů. A Rango je sice dlouhý, ale má spád a je plný akce. A i když se tváří jako dětský animák, podle mě se moc pro děti není. I když i ty se u něj pobaví, a dospělí narozdíl od nich zase mohou docenit některé odkazy, ze všech největší například letecký útok za doprovodu vidlácké verze Jízdy Valkýr... Co se týče dabingu, tak ten mě mile překvapil, na druhou stranu když vidím ty jména dabingu původního věřím, že originál stojí za to mnohem více. ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Keď som videl tie abnormálne pozitívne hodnotenia, a komentáre zo dňa na deň (čo ja nezvyknem robiť) som sa rozhodol že na to musím zájsť do kina. A rozhodne sa oplatilo. Toľko nápaditosti, nedetského humoru, zaujímavých charakterov len tak v niečom neuvidíte a Rango sa tak stáva vážnym konkurentom v boji o najlepší film tohto roku. Príbeh ako celok nepôsobí nejako svetoborne, ale jednotlivé scény sú úžasnou podívanou zo všetkých možných hľadísk - samozrejme kraľujú tie humorné scény ale taktiež "náletová" scéna patrila ku vrcholom filmu, a môže konkurovať všetkým možným akčňákom. Hudba Hansa Zimmera bola geniálna a rozpisovať sa u toho je ďalej zbytočné. Rango je obrovitánskym prekvapením, a už sa nemôžem dočkať keď si to pozriem v originálnom znení - slovenčina sucks, i keď hláška "Môžem niekoho odfajčiť" bola odzbrojujúca. Bravo, tlieskam, spokojnosť nadovšetko. ()

skretik 

všechny recenze uživatele

fúha... hodnotenie si tento raz musím nechať rozložiť v hlave... netypick film, vôbec nie oddychovka a rozprávka (malé deti NEPÚŠŤAŤ - po a/ budú sa báť, tie obludky sú fakt realisticky nakreslené a niektoré scény fakt priam až strašidelné a hororové, po b/ 3/4 žartov a narážok nepochopia. Ťažký film s veľmi netypickým hummorom, ktorý sa mi páčil (väčšinou)... ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Animace téměř dokonalá, hudba skvělá, filmové narážky všudypřítomné a příběh? Předprojekční ukázka medvídka Pú byla lepší. 2,5* ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Konečně jeden z mála filmů, který splnil to co sliboval v trailerech.Režisér Verbinski je zajímavý příípad nejdřív nakopl remaky asiiských hororů Kruhem potom nám představil Pirati z Karibiku jako docela fajn lidi co mají radi rum,moře a svoje lodě a těd zkouší ukázat nový směr westernů a daří se mu to skvěle.Když jse nám poprvé představí hlavní hrdina tak si určitě spoustu lidí zpomene na piraty, protože hlavní hrdina se celý film chová jako Jack Sparrow v těle chameleona at už jde o řešení problému,kreakce a konfrontace s nebezpečím či záporákem.Právě akční scény z filmu dělají nadstandartní podívanou at jde o souboj se sokolem, který je opravdu parádní čí útěk před krtky kde se stihne parodovat Apokalypsu.Celý film je plný zajímavých figurek což zamrzí v okamžiku kdy si uvědomíte kolik je jich využito.Jediným opravdu velkým nedostatkem je opravdový velký záporák se kterým by náš hrdina zopakoval nějakou scénu z Leonovek.A největší lahůdkou filmu je setkání hlavní hrdiny s Duchem Západu, které je stylové až s toho běhá mráz po zádech ale hlavně je obrovská pocta pro jednu z největších osobností filmů v celé jeho historii. ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Tak trochu víc zklamání. Očekával jsem rozhodně více legrace a gagů. Jako příběh to byl sice pěkný, přátelství mezi tou havětí dojemné, ale i přes to, to nedosahuje vyššího hodnocení. 60% ()

0lie 

všechny recenze uživatele

Velice povedený animák příběh sice dost čitelný, ale ty postavičky a hlavní představitel Rango opravdu stojí za to..krásně propracované!!! ()

Aven 

všechny recenze uživatele

Nejlepší western od Nesmiřitelných. Absolutní pecka, kterou si dle mého názoru podstatně víc užijí dospělí (v ideálním případě znalci westernové klasiky) než děti. ()

Petr23 

všechny recenze uživatele

Konečně "animák " z divokého západu, už bylo na čase využít tento typ prostředí do animovaného prostředí. Povedlo se zde zachytit ten jedinečný "duch západu" a skloubit ho z příběhem o malém zeleném chameleonovi. Opravdu tleskám za vynikající hudbu podtrhující zážitek, dále na dnešní poměry krásnou animací prostředí a postav. Za mě zatím nejlepší animovaný film tohoto roku :) ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

7/10 Svěží střeštěná animovaná komedie s dabingem Johnny Deppa. Skvělá animace a podobnost se základními rysy Pirátů z Karibiku. Chvilemi byl film tak ukecanej a přeplácanej, že mi to lezlo na nervy, ale co byla to zábava. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

No, co na to říct. Tento film není úplně výkvět filmografie a rozhodně se nezařadí mezi animované pecky. Ale Johnnyho projev je naprosto úchvatný a dokonalý. Takže suma sumárum - je to dobrý, ale nic moc od toho nečekejte. S odstupem času musím uznat, že je to nakonec dobrý. Kdybych se měl rozhodovat znovu, asi bych dal o jednu * navíc ... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce vynikající, možná dosud vůbec nejlepší animák - ty postavy, ta voda, ten pohyb, ty detaily, to nasvícení, ta krajina, ty scenérie! ALE... Tenhle film neví, čím chce být a koho bavit. Pro děti je příliš "hnusný", všechno je špinavé, všichni úchylní a defektní, nic roztomilého. Dospělí se zase budou nudit u slabého příběhu kopírujícího tísíce předchozích nejen westernů (a jenom fakt, že tam jsou místo lidí zvířata, to vtipné neudělá) a dětinského šaškování a neustálého tlachání všech postav. A navíc mne naprosto minul styl humoru (vyprávění si u táboráku o tom, kdo co vyvrhl nebo našel ve svých výkalech, fakt nemusím). IMHO velmi podobná prohra jako Legenda o sovích strážcích. ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Jeden by řekl, že pán Verbinski už asi nebude točit nic nového, než jen kopírku Pirátů z Karibiku (a jejich pokračování) i s kopírujícími charaktery (se divím, že si slepého krtka-šéfa nestřihl Geoffrey Rush... možná mu to už příšlo taky docela tapné) s rozdílem divokého západu a animovaných zvířátek... třeba... to jsem si říkal celý film, aniž bych věděl, že v tom má prsty opravdu ten stejný člověk. A u něčeho takového se už nijak zvlášť nepobavím, protože opakovaný vtip není vtipem a místama mě už Johnny alias Rango přišel trapný stejně jako Sparrow ve čtvrtých pirátech... ta póza už je fakt okoukaná. Každopádně je to ale stále nadprůměrný animák posledních let. Zábavnější než sám Rango Sparrow: Muzikanti, malá vačice Priscilla (ano, i s tím minimem prostoru který měla), chřestýš Jake, stupidní Waffles... ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Rango je chameleon, nebo se tak aspoň tváří. Neumí splynout s okolím v poušti, kde číhá nebezpečí, ovšem umí perfektně zapadnout mezi obyvatele městečka Prach. Díky hereckému nadání si získá jejich důvěru a obdiv a hned nato i místo šerifa spolu s nutností řešit narůstající problém nedostatku vody. Tato animovaná westernovka má ovšem jeden problém a to celkem předvídatelný a ne příliš zajímavý děj. Mimo to, některé postavy mě neskutečně iritovaly (Fazolka) nebo nezajímaly (většina obyvatel Prachu). Jediné zábavné může být sledování eskapád Ranga a velké štěstí, že mu svou charakternost propůjčil Johnny Depp. Dalším velkým plusem je skvělá režie a neuvěřitelná animace, kterou jsem obdivovala víc, než sledovala děj celého filmu. Nic víc, nic míň. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Western o desperátech s odpornými ksichty vysušenými pouští a hlasy vyprahlými od nedostatku vody a přebytku kaktusových pálenek. Nádherné scenérie písčitých plání a nelítostných pustin, městečko s prapodivnými obyvateli a zloduchy, co vám plivnou jedovatou slinu do očí a nebo je rovnou vyklovou... Příběh o hrdinech z neznáma a westernová bajka s podobenstvím na lidské charakteristiky. Rango je totiž chameleon. Ještě přesněji takový roztržitý malý zelený blondýn s černou botou... Natočit animovaný film v žánru westernu a jeho kulis a klišé je nápaditý tah, ale pojmout ho tak, že postavy budou zvířecí obyvatelé okolo Mohavské pouště a trikové studio ILM jim vtiskne ty nejbizarnější tváře všemožné jedovatě se tvářící havěti, je prostě geniální. Úchvatnost pro diváka, tak plní hlavně to, jak který živočich je detailně zpracován, jejich hlasy (original voices nutností) a pak ona nádherná ošklivost a výběr anti-roztomilých zvířecích zástupců (plazi, obojživelníci, mrchožrouti) pro kterou je tento animák označován za film pro dospělé. Gore Verbinski zde hutně vypouští svůj talent pro velkolepou akci a Hans Zimmer může konečně rozparádit westernové melodie naplno, které tak miluje a "tajně" protlačuje do takřka všech filmů pro které skládá hudbu. Rango je osobitý, ulítlý animák na technické top špičkové úrovni u kterého jsem se bavil až neovladatelně a doufám, že nominaci na Oscara promění v jeho získání. (Edit: a proměnil) ()

Unnamed 

všechny recenze uživatele

Film, který sice neurazí, ale ani nenadchne. Upřímně jsem se u něj často nudil, a ani několik vtipných scén, narážek na filmové klasiky, ani skvělá hudba jej z průměrnosti nevyvedly. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Jak já se na tenhle animák těšil. Play a je puštěno,ale radost opadá a opadá. Nevím čím to bylo,ale já se u Ranga strašně nudil a stále sledoval za jak dlouho bude konec. Nakonec tedy velké zklamání a jen jedna hvězda. Možná dám filmu někdy ještě šanci a zkusím se na něj podívat znovu. 20% ()

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama