Reklama

Reklama

Když se obyčejný domácí chameleon, který trpí krizí identity, střemhlav vřítí do klasického westernového městečka Prach, naskytne se mu jedinečná příležitost projít kompletní proměnou. Chameleon, který si začne říkat Rango a vybájí si spoustu mýtů o svých hrdinských kouscích, roztočí spirálu podvodu, která mu přihraje šerifskou hvězdu ve městě zmítaném krizí. Otázkou je, zda dokáže jeden nepřipravený chameleon bez sebemenší kvalifikace změnit budoucnost městečka k lepšímu? Animované pojetí westernu s chameleonem v hlavní roli je množná na první pohled poněkud zvláštní, ale zábavný mix parodie, zajímavých postav a sofistikovaného humoru dělají z filmu Rango skvělou podívanou. (HBO GO)

(více)

Recenze (1 051)

jeykey 

všechny recenze uživatele

Není to pro děti, ale je to přímo pro mě. Animace výborná děkuji za 2D. Všechno bylo skvělé a svědčí o tom nadšení a úsměv, který mi vydržel celý film. ()

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele

Chvilku jsem váhal nad celkovým hodnocením, ale ačkoliv je tenhe film plný skvělé hudby, nostalgie po westernech a mexického přízvuku (viděno v originále) + spousta dobrého humoru, jako celek působí poněkud nevyváženě a místy až zbytečně rozvlekle... Velká škoda, že Ducha Západu nenamluvil ten, který jím má být a Deppa přehrává Nighy, který má trestuhodně málo času... 70% ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Skvělá podívaná, kterou mohu jen a jen doporučit. Kde začít? Po přečtení zdejších komentářů jsem měla obavy, zda je vůbec možné jít na film s dítětem (11 let), jestli to není vlastně pro dospěláky. Tak bez obav, jednak v 11 už to není až tak úplně dítě a jednak to není nijak "dospělácké," padne tu možná pár hrubších slov, ale myslím, že dnešní děti jsou zvyklé na ledasco už od školky. Příběh - geniální. Teda, on by byl banální, jako všechny ostatní příběhy, ale tady se docela ztratí v záplavě úžasné animace (a ta je teda vypracovaná do každičkého milimentru, záběry jsou mnohdy velmi detailní, co je novinka - ony jsou ty postavy neobyčejně hnusné, až nechutné! Kam se hrabe Shreck), bezva "normálních" postav, řady gagů a vtipů, úžasné hudby, velkolepých akčních scén a drsných dialogů. Kolikrát jsem se přistihla při tom, že se dívám na normální, hraný film, na ne na animák. Kdes v nějaké recenzi lákali, i když je to s dabingem, v postavě Ranga lze neomylně vidět Deppa, tak to teda pardon, to ne, kdybych to nevěděla, asi mě to nenapadne. Ale i tak jsem si toho malýho chameleona zamilovala a zařadil se mezi mé velmi oblíbené hrdiny filmového plátna. A už se těším, až se podívám znovu, což já tedy opravdu téměř nedělám. To už musí být...PS. Nezapomeňte si vychutnat vymazlené závěrečné titulky. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Určite nie moja šálka. Hoci sa sťažujem na upadanie animovaných filmov do priemeru a Rango sa tomu priemeru vymyká, rozhodne to nie je mojím smerom. Síce detailné, ale za to neskutočne ohyzdné a odpudivé postavičky, sem-tam aj nejaký ten všeobecný humor, no poväčšine len vsuvky a odkazy na rôzne westernovky a kovbojky, ktorým ja rozhodne neholdujem. Možno si to nájde, a zrejme aj našlo svoji komunitu fanúšikov, ja sa k nim určite nezaradím. ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

....tak tenhle animák byla neskutečná nuda. Poprvé jsem u toho usnul (říkal jsem si,že jsem prostě unavenej a tak dám tomu dobře hodnocenému Rangovi šanci), podruhé jsem to nedokoukal (jednoduše jsem se u toho vůbec nebavil). Bohužel musím dát pouze 15% za grafické zpracování... inak tu nieje nič čo bych vypíchol - Rango to prostě zabil :-( ()

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Rango se jednou možná stane opravdu legendou, a to díky svému neobvyklému příběhu v dnešní době. Kdo by byl čekal, že příběh z animovaného divokého západu bude takovou humornou atomovkou nápadů? Rango byla postava, ač animovaná, pro Deppa jako dělaná, úplně bych si ho dokázal představit jak to hraje naživo. Ty grimasy, tomu se říkát, když se dabér zžije s postavou. Pravda, tvůrci tomu musí trochu pomoct! Není víc, co lze dodat. Originální humorný příběh, výrazné charaktery a atraktivní, neokoukané prostředí dávají dohromady 5 hvězdiček, stejně jako je jedna a jedna dvě! ()

rossi001 

všechny recenze uživatele

jako vim ze nudnych chvil tam bylo vice nez dost. Dej je zbytecne natahovan a delka stopaze je tak o15 minut delsi zbytecne nez mela. Nadruhou stranu kdyz uz hraly humorne scenky nasmal jsem se festove:-)Akcni sceny vynikajici ( ta s temi netopyry)a Clint Eastwood jako duch pouste..:D.. po vizualnni strance s emi film taky libil a Deppuv hlas pekne sedi :-) slabsi 4 hvezdy a 77% ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonale vypadající animák, určený především dospělým divákům. Míchanice několika žánrů, vyhrává však ten westernový, za což jsem vděčný. Děj je spíše epizodický, westernové prostředí je ztvárněno výborně, stejně tak jednotlivé figurky, které ukecaného chameleona dějem provázejí. Akční scény jsou natočeny úchvatně, ale film má i pár problémů. Největším zklamáním je postava samotného Ranga, nepřišla mi dostatečně zajímavá aby utáhla celý film, bez prapodivných postav, které potkává, by šlo o hroznou nudu. Dobré je, že Rango není úplný looser a kecal, jak se zpočátku zdá a dokáže i něco vymyslet, ale to mi zde nestačí. Tempo filmu je silně nevyvážené a mohlo by to být o něco kratší. Co pětěšilo hodně, byl Duch západu. Dobře to vystihl v komentáři Rob Roy: "moje srdce je jinde". Lepší 3 hvězdy. ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Až nečekaně naplněné kvalitními maličkostmi, které do sebe zapadají jako součásky švýcarských hodinek. Pro mě asi animované překvapení roku. Skvělá záležitost! ()

Martin_W 

všechny recenze uživatele

Sice zajímavý, ale i přes to, né úplně geniální animák. Už od promo obrázků a plakátů jsem si nic od Ranga nesliboval, ale nakonec jsme byl ještě milerád překvapený. Nejde totiž o pitomou zápletku, která by měla zabavit a hlavně rozesmát malé děti, ale docela měl film hlavu a patu, takže by určitě zaujmul i ty starší. Malý mínus má u mě animace, která připomíná spíše film loutkový. No a proč 3 hvězdy ? Protože takových filmů je nezpočetně mnoho a tenhle si mě jednoduše úplně nevzal. 67% ()

Pompaj 

všechny recenze uživatele

Dočkal jsem se zklamání. Zbytečně dlouhý průměrný animák s jednoduchým příběhem, který prostě nefunguje. V první půli se dá dočkat dokonalé nudy, až jsem to málem zabalil, nebo usl. Ale s narůstající akcí ( od druhé poloviny) to začíná mít nějakou takousi úroveň a začíná mě to i bavit. Kdyby to zkrátili bylo by to lepší, a kdyby ubrali nudy bylo by to fantastické. Povedená"western" hudba v podání Hanse Zimmera dobrý výkon, jako skvěle dabující Johny. 65% ()

Reverger 

všechny recenze uživatele

Westerny jsem nikdy nemusel. Ať už byly v jakékoliv podobě, ale po tomto snímku, ať je to tou animací, úžasnou hudbou či dějem, mám pocit, jako by se ve mně něco zlomilo. ()

simply 

všechny recenze uživatele

3,5 * průměrný animák s několika fakt úžasnými vsuvkami a poctami známým filmům. Jinak mě to začalo pořádně bavit až od půlky filmu. Od Gora Verbinskeho jsem po Pirátech čekala o trochu víc. ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

S Rangem je to jako na horské dráze, místy je dost k popukání a jindy jsou zde hluchá místa, která mi připadají jako vata k vyplnění času. Avšak nelze popřít výbornou animaci a skvělou práci dabujících. Johnny Depp, Bill Nighy nebo Alfred Molina mají natolik signifikantní hlasy, že filmu dodávají potřebný šmrnc. Rango není špatný animovaný film, ale existuje jich už celá řada a některé zkrátka Ranga předběhly, ať už rokem výroby anebo propracovanějším celkem. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Úžasné vizuální zpracování tohoto animovaného filmu vás uchvátí. Film je propracovaný do nejmenších detailů a to i zoologických či botanických (i když chřestýš měl pouze jede pár otvorů na svém rostru namísto dvou; tím jedním párem byly pravděpodobně nosní otvory, chyběl mu však ještě pár otvorů, sloužících jako termosenzory). Na zvířatech jsou zde dobře prezentovány lidské vlastnosti. Verdikt: 4* a 80 %. ()

laepus 

všechny recenze uživatele

John Wayne, Yul Brynner, Horst Buccholz, Eli Wallach, Steve McQueen, Clint Eastwood, Robert Redford, Paul Newman, Jeff Bridges, Ennio Morricone, Sergio Leone, Jason Robards, Lee Van Cleef, James Coburn, Charles Bronson a desítky dalších jsou v tomto filmu. Nic víc už snad od westernu ani žádat nemůžu. Úžasná podívaná. Viděno dvakrát za sebou v krátké době a mám v plánu ihned potřetí. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

50% a velké zklamání. Musím říct, že jsem si asi v půlce filmu dal na chvíli šlofíka. Za prvé mě naprosto iritoval hlavní hrdina, kterého bych kvůli jeho dementnosti vrátil do terárka a už nikdy nepustil ven :-). Za druhé jsem postrádal nějaký větší humor, který od animáků čekám a proto se na ně také dívám. A za třetí mi to celé přišlo totálně uhozené a spatlané do kupy. Prostě a jednoduše mě to absolutně nebavilo a přišla mi to jako totální slátanina. Co je ale potřeba filmu přiznat je opravdu vynikající animace, kdy některé vypadají dost reálně. Tohle bylo vynikající. Ale jinak fakt slabota. Takže 40% za vynikající animaci a těch 10 za to, že to natočili asi. Obrovské zklamání! Howgh! ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Pohádka ždímající westernové příběhy i filmy ve výsledku nenabízí nic poutavého a nevybočuje ničím z průměru. Dějově prostý film nabízí jedinou zajímavou postavu chřestýše. ()

Aerine 

všechny recenze uživatele

Boooooze, ještě že už je konec. Já se tak nudila. Když přišla první honička s jestřábem asi pu půl hodině, říkala jsem si: konečně trochu vzrůša.... ale ono žádné nepokračovalo. Možná je to tímm, že nemám ráda westerny jako takové, ale kromě toho, že je to hezky nakreslený, mi tenhle animák přišel nejnejnejhorší. Příběhově, postavami, zloduchy, téměř nulovou akcí, úplně nulovou vtipností. ()

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama