Reklama

Reklama

Když se obyčejný domácí chameleon, který trpí krizí identity, střemhlav vřítí do klasického westernového městečka Prach, naskytne se mu jedinečná příležitost projít kompletní proměnou. Chameleon, který si začne říkat Rango a vybájí si spoustu mýtů o svých hrdinských kouscích, roztočí spirálu podvodu, která mu přihraje šerifskou hvězdu ve městě zmítaném krizí. Otázkou je, zda dokáže jeden nepřipravený chameleon bez sebemenší kvalifikace změnit budoucnost městečka k lepšímu? Animované pojetí westernu s chameleonem v hlavní roli je množná na první pohled poněkud zvláštní, ale zábavný mix parodie, zajímavých postav a sofistikovaného humoru dělají z filmu Rango skvělou podívanou. (HBO GO)

(více)

Recenze (1 051)

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Gore Verbinski nám nejprve ukázal že umí natočit špičkový horor, pak přišly na řadu neméně dobří Piráti z Karibiku(obzvláště pak první díl), a teď se vrhnul na animák. A co myslíte jak to dopadlo? Pokud vím tak je to první animovaný western a dopadl velmi dobře. Příběh, neboli kdo je vlastně padouchem se dá bohužel odhadnout velice snadno. Vedlejší postavičky byly nevýrazné, a Rango táhne celý film uplně sám. Ale přece jen si mi tu jedna líbila. A to byl ten chřestýš, který vypadal fakt luxusně a vůbec bych se nedivil kdyby se ho děti báli. Potěšila mě hudba, některé vtipné parodie, animace a sympatický hlavní hrdina. Rango se určitě nezařadí mezi "Top" animáky, ale své příznivce si určitě najde i mezi dospělými. ()

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejdospělejší z „rodinných“ animáků co jsem zatím viděl. Už od prvních momentů zaplavuje Rango diváka značně sofistikovaným metafilmovým humorem - prorážení „čtvrté stěny“, aluze na předchozí filmy režiséra i herců, nebo pocty žánru spaghetti westernu i jiným filmovým klasikám. To všechno podporuje skvostná animace, která je zároveň roztomile stylizovaná i podivuhodně realistická, a také rozverný soundtrack od Hanse Zimmera, který se nezdráhá mísit klasické westernové melodie a popěvky s útržky z Wagnera, Schuberta či Strausse. Špičkové je i hlasové obsazení, v čele s charismatickým Johnny Deppem v roli hlavního rádoby-hrdiny a vždy distinktivním Billem Nighym jako ďábelským kulometným chřestýšem. Navíc ač je základní kostra příběhu poněkud schematická, jeho jednotlivé části jsou plné myšlenkového a interpretačního potenciálu, jaký se máloky vidí i u Pixaru. Jen je mi trochu líto všech těch rodičů, kteří na Ranga vzali do kina děti, a pak místo vychutnávání výborného filmu museli poslouchat svoje ratolesti, že je to nebaví…90% (Rozšířená verze) ()

B_EyE 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně jeden z nejlepších komerčních animáků. Tak trochu pochybuju, že by z něj měly největší radost děti, spíš si myslím,že je to taková lahůdka pro westernové odkojence, kteří vezmou dětičky do kina. Přestože je to animovaný kousek oficiálně pro děti, je to opravdový western. Až docela žasnu jak autoři dokázali tohle všechno promítnout do příběhu digitálních zvířátek. Dokonce se jim i podařilo vyhnout se prvoplánovým vtípkům, infantilnosti a roztomilosti. Navrch přisypte trochu popkulturních referencí, výbornou animaci a povedenou kameru, která "nevrtí zadečkem" jen pro (3D) efekt jak je dneska "dobrým" zvykem ... a rázem je tu vlastně docela dospělý filmeček, který je jen shodou okolností animovaný. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem to moc nepochytil. Trošku i překvapen z tak vysokého hodnocení. Lehoulince nadprůměrný příběh. Krásné animace. Pěkné postavy. Ale jinak až moc crazy, některé fóry ok, ale jinak některé neskutečné fóry jak od Čtvrtníčka či Pythonů. Do toho zbytečná akční kaňonová přestřelka. Je to pro děti či není? 7/10 ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Paramount Pictures | Cameo Clinta Eastwooda, pomrknutia na klasiky ako je Once Upon a Time in the West, sympatický hlavný hrdina, neuveriteľne krásna a realistická animácia. Ale zasa slabší príbeh. Sen pre milovníkov westernov. | Hodnotenie: 7/10 | ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Skvělý, trochu ujetý animák, s hlavní postavičkou břídila, řešícího podobná dilemata jako hrdinové z filmů Woodyho Alena. Film plný hlášek má propracovanou dějovou linku, klenoucí se přes různé peripetie až k závěrečnému "westernově chřestícímu" finále a zrodu skutečného hrdiny. Bezchybná animace, působivá hudba a zaplnění filmu bizarními pouštními tvorečky - nezbývá nic jiného, než udělit plný počet. ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za realističnost a propracované detaily. Jinak příběh o ničem, kolikrát jsem ani nepochopila co se tam vlastně děje. Ani vtipný to pořádně nebylo. Nuda. Doufám, že to zkazil dabing, jinak si nedokážu představit, co to mělo jako být. ()

joudas 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka v naprosto famózním grafickém zpracování (i lidi z Pixaru se ještě mají co učit), u které se budou dospělí bavit snad ještě víc než děti. ()

Meteorista 

všechny recenze uživatele

Možná právě proto, že je tento animák cílen na jiné publikum, než to dětské, mi trochu lezl krkem. Zvláštní používat takové ušpiněnější motivy a udělat animák, který by měl být barevný, takovým trochu černobílejším. Ne, že by to tu už nebylo, ale je to takové... Inu podruhé už asi ne. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Uz musi byt, ked siahnem po nejakom animaku. Ranga som si uz pred casom vyhmatol, ale po tom, ako som zisitl, ze ma byt dabovany, kino som vynechal. Film v povodnom zneni je vynikajuci a postavicky maju svoj 'autenticky' hlasok. Mal pre mna grady, kvanta napadov, vynikajuci soundtrack, krasne vizualne animacie a vtipne odkazy na svojich filmovych kolegov. Co trochu zamrzolo bol obcasny pokles nastolenej latky a tym padom postrehnutelna jeho dlzka. Inak by to po Ratatouille bola pre mna jasna patka. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Že by jeden z hřebíků do rakve Westernu?Děcka musely v kině lézt nudou po stropě a já se taky nijak nebavil.Filmového boha tu z bůhvíjakého důvodu nemluví filmový bůh a sázkové kanceláře z tebe sou určitě úplně nakřivo Jasme.Nudnější animák sem fakt neviděl. ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Co nikdo Verbinskimu nemůže upřít, je originalita. Už jenom vizuální stvárnění prakticky všech místních postav...to je na hlavní cenu za design, nebo Brynzové LSD halušky. Celkově je vizuální stránka dál, než to slunce zapadající za pietní obzor hřbitovního Olšanského IMAXu. Hlášky i vtípky docela ušly, Eastwoodovská stylizace včetně oblečení a Ducha západu taky a hudební variace na známá (nejen) westernová témata po mírných rozpacích v začátcích potěšila. Ale ten příběh trochu drhnul, byl dost rozvleklý, nestrhnul a i ukončení bylo trochu zbrklé. A Depp...Depp je prostě klasik, i když variuje stokrát omšelé charakterové schéma (roztěkaný, potrhlý a vyjukaný - to je asi nejčastější typ animákového hrdiny od dob Woodyho Mravence Z) animákových spektáklů. Velmi silné čtyři hvězdičky. A vzhledem k tomu, že je na Verbinském vidět jeho nadšení pro westerny i ze somálské družice, držim mu palce aby zdárně dokončil ten jeho The lone ranger. ()

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Slušná pocta westernovému žánru se skvělou hudbou, obstojnou zápletkou a sympatickým hl. Hr. Přesto pro mě trochu zklamání. Čekal jsem větší prču a mohlo tu být více akce (skvělá scéna s netopýry to nezachrání), taky škoda malého využití chřestýše Jacka. Suprová animace zachraňuje celý film, v tomhle směru jeden z nejlepších animáků. Jako celek bych řekl jeden z lehce nadprůměrných. ()

TaanStari 

všechny recenze uživatele

Nuda. Po odkazu na Strach a hnus jsem čekal záplavu dalších zábavných odkazů. Bylo jich tam sice dost, ale moc mě nepobavily, všechno je jen tak napůl... Není to film pro děti, není to film pro dospělé, pro koho tohle vůbec bylo točeno? Pro mě je to jen další animák s mluvícími zvířaty. ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Vizuálně špička současné animace s báječnými nápady a kamerou (aby ne, když dohlížel Deakins), příběhové bohužel slabé a bez vtipu. Navíc Johnny Depp je jako voice actor dost bez šťávy a působí, jako kdyby jen znudeně předčítal z papíru. ()

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama