Reklama

Reklama

Když se obyčejný domácí chameleon, který trpí krizí identity, střemhlav vřítí do klasického westernového městečka Prach, naskytne se mu jedinečná příležitost projít kompletní proměnou. Chameleon, který si začne říkat Rango a vybájí si spoustu mýtů o svých hrdinských kouscích, roztočí spirálu podvodu, která mu přihraje šerifskou hvězdu ve městě zmítaném krizí. Otázkou je, zda dokáže jeden nepřipravený chameleon bez sebemenší kvalifikace změnit budoucnost městečka k lepšímu? Animované pojetí westernu s chameleonem v hlavní roli je množná na první pohled poněkud zvláštní, ale zábavný mix parodie, zajímavých postav a sofistikovaného humoru dělají z filmu Rango skvělou podívanou. (HBO GO)

(více)

Recenze (1 051)

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Zasloužený Oscar. Tohle už není animák tolik pro děti jako hlavně pro dospělé. To nejen díky odkazům na skvosty westernu a i jiné žánry, peprné hlášky typu "tady je víc děr než ve veřejným domě" a přístupu, kdy některé scény mě přišli na americký animovaný mainstream v některých okamžicích nadmíru umělecká záležitost. Ocenit se jistě musí i grafika, neuvěřitelná a vlastně v některých okamžicích nerozeznatelná s realitou a animace postav. A situační humor tomu všemu dal říz! ()

sNeDy 

všechny recenze uživatele

V půlce jsem chtěl vypnout, ale naštěstí jsem to neudělal, druhá půlka hraničí s genialitou. Škoda toho dlouhého úvodu, protože jinak je všechno na jedničku. Animace je úžasná, narážky na všemožné filmy taky (a to mi jich muselo hodně utést), ale do dokonalosti tomu prostě něco chybí. ()

sandinista 

všechny recenze uživatele

Kreslená pohádka o chameleonovi-šerifovi na divokém západě hledajícím příčinu nedostatku vody. Další z řady ničím nevyčnívající hollywoodský příběh. Asi jsem na takovéto filmy už starý. ()

Wawer 

všechny recenze uživatele

Rango je promarněnou šancí udělat ze svěží a nápadité pocty westernům něco víc než jen šablonovitou zábavu pro celou rodinu. Přitom film je protkaný (více či méně okatými) odkazy na známé filmy, výbornou hudbou, vtipnými scénami a navrch k tomu je výborná technická stránka. Bohužel zatímco příběh ke konci vzbuzuje velká očekávání (když jsem viděl červený písek, vzpomněl jsem si na finále Policajta v Beverly Hills 2), pomalu ale jistě ztrácí dech. Jakási filozofická nadrovina s Duchem západu postrádá smysl a ani ohraná ekologická agitka není dotažená do konce. Lepší 3* ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Chameleon žůžo, děj celkem nůďo. Našly se tam dobré postavičky, ale k zasmání toho bylo málo. Rango byl skvělý hrdina, záporáci byli trapní. Neurazilo, nenadchlo... ()

sebo9629 

všechny recenze uživatele

Čakal som viacej. Audio-vizuálna stránka filmu je skvelá, ale príbeh ma miestami nudil. Jednoducho western nie je pre mňa, ani animovaný. Hodnotenie: 6.8/10 ()

Ka!n 

všechny recenze uživatele

Film 72%, ale taky je to film, pri kterem jsem se zamiloval, takze proto. Na rande vyborny, doporucuji vsem balicum:o). (Kdyby se ke konci nepreplacaly akcni sceny a stale se film venoval originalnimu humoru prvni poloviny, byla by to pecka:) ()

Rokle 

všechny recenze uživatele

Nápady k prasknutí, akce skvělá... ale mnohokrát zmíněná nevyváženost to sráží hodně dolů. S podivem je u mě fakt, že hlavní hrdina Rango až tak zajímavý vlastně není a mnohem více bych se radši dozvěděl o jiných postavách. Za perfektní považuji výběr toho všemožného zvířectva, které je vskutku originální a vtipné. 70% ()

zelda82 

všechny recenze uživatele

Aneb kterak reziser Piratu z Karibiku vzal Deppa A Nighyho a z rozboureneho more je vrhnul do pouste. Z jednoho udelal neurotickeho chameleona, co se kamaradi s bezhlavou barbinou a z druheho chrestyse, ktery ma misto chrestitka na konci ocasu kulomet...A navic je to zabava ()

Pitaya 

všechny recenze uživatele

Nemohla jsem si nevšimnout jisté podobnosti mezi tímto filmem a Pirátama s Karibiku, bohužel jejich kvalit ani trochu nedosahuje. Kromě pár vtípků to nestojí za nic. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Sympatické prekvapenie! Dospelý, westernovo ladený animák som nečakal. Príbeh ako celok neprekvapí, ale veľa scénok a vedľajších postáv má doslova nábeh stať sa kultovými. Bezchybné technické prevedenie, dynamické akčné scény a parádna hudba, takmer to je za 5*. Mal som šťastie a v kine som zhliadiol nedabovanú verziu, Depp je fakt dobrý. ()

kostej_ odpad!

všechny recenze uživatele

Verbinski zřejmě umí dobře zacílit mainstreamové publikum, ač z jeho filmografie jediné, co se mu trochu povedlo, bylo převzetí značky jednoho japonského kultovního horroru. Rango je film naplněný podprůměrně inteligentním bizarním humorem (a stejnou vlastnost bych přiřadil i pokusům o jakýsi pseudomysticistní přesah, které byly přítomny tady i ve trojce pirátů, a které mají být zřejmě berličkou pro lepší celistvost popcornového zážitku), který bohužel přesto zůstává natolik konvenční, že se ani zdaleka neblíží na podobnou strunu velmi zábavně hrající Karcoolce. Nijak nepomáhá ani vykrádání a samoúčelné odkazy maskované v podobných případech buzzwordem "pocta"; jediným plus (a většině to zřejmě stačí) je hezká animace (jak jen se k tomu probůh ILM dostalo?) a hudba. Nejhorší na celé věci je, že podsouvá mainstreamovému diváku iluzi nemainstreamovosti filmu, a to zejména záměrně vizuálně zrůdnými postavami (s jejichž podobou se ovšem dál nijak neoperuje), resp. to, že v nemainstreamovosti automaticky spočívá nějaká vyšší hodnota, a zároveň mu dávkuje velmi mainstreamovou medikaci v podobě klišovitého scénáře. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct. U "Ranga" jsem viděl to, co u Verbinskiho "Pirátů". Gagy, akce a postava chameleona - její chování a humor, dokonce dabing J. Deppa - to vše udělalo na mě dojem, že koukám vlastně na ty "Piráty", jen místo moře je tu písek. A nejedna scéna mi připoměla ty "Piráty". Kopírování drsného pohledu, ponča a párátka v hubě beru jako "krádež", jako berličku, jako neoriginalitu, jako "chabé" samoujištění, že tento počin bude obdařen duchem westernu. Protože Eastwood a jeho pončo a ksicht je z westernu snad to nejwesternovatější. Ale zabavilo to, párkrát jsem se i zasmál, a ten nápad by tu taky jakž takž byl. Verbinski má zkrátka ty "Piráty" tak zažitý, že je převádí i do animáku jen v jiném "hávu". Takže u mě "jen" dobrý průměr. ()

fisikk odpad!

všechny recenze uživatele

Takže co se mi na tomto filmu nelíbilo? Nebo spíše co se mi na tomto filmu líbilo? Nebylo tu nic, co by mě chytlo za srdce, od začátku mi připadal Rango jako nesympatický egoista, kterým zůstal i na konci. Totální zklamání pro mě. Možná mám srdce z kamene, ale s těmi stvořeními jsem neměla snad ani kapku soucitu, při soubojích se mi nevyplavil do krve žádný adrenalin. Naopak mi přišel dost komický ten v poušti, protože nápadně připomínal Star Wars. „Měli bychom ho pohřbít. No já nevím i ptáci musí jíst, potravinový řetězec“ ()

aslavey 

všechny recenze uživatele

Jedna kulka? Klobouk dolů. Podle traileru jsem čekal všelicos. Ale nakonec i tak jsem byl překvapen. O grafice ani mluvit nebudu, protože tahle animace stojí na špičce žebříčku. Ale mluvím i o příběhu. Jistě. Je tu takový ten animákový kýč, kdy se dostane cizinec do nové party a něco jim slíbí a nedodrží, pak nakonec vlastně dodrží (např.: Auta), ale k tomu perfektní humorem zpestřené scény a nápady. Navíc s hudbou Hanse Zimmera? A hlasem Johnyho Deppa a Billa Nighyho a jeho super barytonem? Sem tam se děj malinko zastavil, takže klidně by mohla stopáž být o 15 minut kratší, ale z nudy jsem si ruce nekousal. ()

mackey 

všechny recenze uživatele

Jak se někde objeví Depp, většinou se veze v červených číslech. V příběhu Ranga si hlasově střihnul rovnou hlavní roli a laťka je standardně vysoko. Ke konci filmu si už člověk ani pořádně skutečnýho Deppa nevybaví , zato má jasno, že takhle nějak by asi vypadal (a choval se), kdyby ho někdo nakreslil, přeměnil v chameleona, dal mu červenou košili a donutil ho být hrdinou. Oceňuju taky pěkný píchnutí směrem ke Strachu a hnusu v Las Vegas. ()

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že Gore Verbinski umí točit i jiné filmy než Piráty z Karibiku. Ale řekl bych, že si z pirátů vypůjčil hudbu, protože se jim hodně podobá. Rango je velmi pohodová a zábavná animačka, skvělý dabing Johnnyho Deppa tomu jen napomáhá. ()

lasonic 

všechny recenze uživatele

Slabucke 3*, pre deti tato rozpravka urcite nie je, a mna ako dospeleho divaka velmi neoslovila, su tam dobre hlasky, ale postavicky mi neboli velmi sympaticke. Nic moc. Jedine hudba bola super. ()

PDcz 

všechny recenze uživatele

Mnoho vody uteklo a Stázinka si Kubu možná už vzala. Ani nevím jak dlouho jsme neviděli nějaký film a obávám se, že v blízké budoucnosti to vážně lepší nebude. Ano, vím že vás to trápí... [X] Vynecháme proč odebírám ten či onen bod a naopak napíšeme co se nám líbilo. Pasáže s duchovnem a hudba. Samotný příběh nichts mochts. [X] A jsem na sebe pyšný, že jsem poznal Deppa a Nighyo podle hlasu. STOP dabingu!! VIVAT orinální znění!!! Sorry děcka, ale je to tak. P.S. Asi jsem nezaznamenal zmenu, ale nejdou mi tagy v komentáři :-( P.P.S. Už jo, ale mám raději ty staré... ()

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama