Reklama

Reklama

Když se obyčejný domácí chameleon, který trpí krizí identity, střemhlav vřítí do klasického westernového městečka Prach, naskytne se mu jedinečná příležitost projít kompletní proměnou. Chameleon, který si začne říkat Rango a vybájí si spoustu mýtů o svých hrdinských kouscích, roztočí spirálu podvodu, která mu přihraje šerifskou hvězdu ve městě zmítaném krizí. Otázkou je, zda dokáže jeden nepřipravený chameleon bez sebemenší kvalifikace změnit budoucnost městečka k lepšímu? Animované pojetí westernu s chameleonem v hlavní roli je množná na první pohled poněkud zvláštní, ale zábavný mix parodie, zajímavých postav a sofistikovaného humoru dělají z filmu Rango skvělou podívanou. (HBO GO)

(více)

Recenze (1 051)

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Neskrývané nadšení. Po vizuální stránce dechberoucí a po herecké famózní. Rodinný film cílící na dospělé publikum v tak krásném hávu, že člověk musí jen nevěřícně hledět, co se mu to před očima vytváří za nádherný poutavý svět. A prý že je western mrtvý žánr. ()

Enthu 

všechny recenze uživatele

Ranga jsem viděla v televizi, ale byl to jen kousek, kdy jsem radši přepnula kanál. Po velmi dlouhé době jsem se na něj podívala, překvapivě i na celý film. Hlavní "mužská" a "ženská" postava mne neoslovila, ba nesedla mi. Jediný, kdo mi sedl, byl indián. Dále se mi nelíbily určité ztvárnění zvířat. Jak velikostí, tak i mluvou. ()

PajinkaKox 

všechny recenze uživatele

Animáky mám ráda, ale tohle byl pro mě spíš horor. Co mě asi nejvíc deptalo, jak vypadají postavy - nejhorší byla ta slečna, na jejíž jméno si nevzpomenu, pro mě jedna z nejděsivějších věcí, jakou jsem kdy viděla. Už si ani nepamatuji, o čem to bylo a znovu to vidět asi ani nechci. ()

fleshbekr86 

všechny recenze uživatele

místy až nehezké postavičky, nesympatické, až škaredé, ale s takovou reálností graficky vykreslené, že to staví diváka v úžas. Za Johnnyho Deppa velké plus a velká škoda, že se podobné filmy netočí dál. Další plus za obrovskou odvahu Gore Verbinskiho. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Spojiť western do CGI animáku nie tak celkom pre deti plného divných individuí predstavujúcich vyprahnuté zvieratá, ozvučiť ho grandióznym Zimmerom, pridať pár akčných scén a k tomu ešte hrôzostrašného štrkáča s guľometom namiesto chvosta, to mohol vykonať jedine vynaliezavý a netradičný Gore Verbinski - majster akčných scén. Nezabudol zanechať po sebe ani nádych zo starých dobrých PIRÁTOV. Jeden z mojich najobľúbenejších animákov. U mňa 5*. ()

janahorova 

všechny recenze uživatele

Nesedlo. Nějak... Vtipům jsem se nesmála, westernové prostředí mě nebavilo a příběh o tom, jak někdo zalže a předstírá že je někdo jiný... to už tu bylo prostě milionkrát... (a toto podání jakoby nepřineslo nic co by mě vtáhlo do děje). Vizuál byl dobrý, ale scénář prostě za mě ne. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se opravdu povedlo! Velmi dobrý western-animák, což je poněkud divná kombinace, ale tady to fungovalo perfektně a animace i hlášky byly výborné. A také postava samotného Ranga zaujme a Johnny Depp není jen dobrý herec, ale i dobrý dabér! Prostě překvapivě bezvadně fungující kombinace, která ukazuje, že i spojit dva úplně odlišný žánry se někdy vyplatí! 75% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Rango je výborná komedie ve westernovém stylu, který tak trochu zůstal v animácích zapomenut. Příběh je přitom dost podobný prakticky všem ostatním animákům. Rango se ne svou vinou ocitá úplně jinde, než by měl být. A tak na půl svou vinou se z něj stává hrdina, který ale není hrdinou ani za mák. Obyvatelé města mají velké problémy s vodou, což bude v nedaleké budoucnosti problém i lidstva. A vlastně i pointa příběhu, proč mají nedostatek, odkazuje na fakt, jak lidstvo s vodou plýtvá. Rangho si dělá legraci a paroduje především westerny a všechny hrdinské filmy. Je nutné přiznat, že film možná nemusel být tak dlouhý, pro menší diváky bude nejspíš díky tomu i lehce únavný, zvlášte připočítáme-li k tomu reklamy. Celý příběh je trochu slabší, hlavně poté, co se hrdinové vydají vodu hledat. Ale na druhé straně se nám tady mísí akční scény s černým humorem a pak také tím dospělým, kterému děti nejspíš úplně neporozumí. Vždyť ve filmu slyšíme i: "Flundro!" "Cuchto!" "Parchante!" Což nechcete, aby někde zopákli. Skvělá vizualizace společně s hudbou jsou pak už jen třešničky na dortu animovaného filmu, u kterého se možná budou dospělí bavit víc než děti. Tři zpívající sovy jsou prostě geniální. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Kreslený western v hlavní roli s chameleonem Rangem. Tak si pojďme vyprávět o Duchu západu......Rango mě bavil a vlastně baví při každém zhlédnutí. Přestože bych si uměl představit silnější příběh, tak jednotlivé epizody fungují dobře a animace je prostě skvělá. ()

mojma79 

všechny recenze uživatele

Nemám rád nějaké klišé srovnávání, ale nedám si odpustit. Pokud vyhrává oscara Toy Story 3, tak Rango musí získat snad vše v sekci animace. Od Ratatouille konečně animák, co stál za to. To zase nechci zesazovat draka, co se nechal vycvičit. 75% ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Sice jsem dal 4*, ale u mě tak 3,5*. Dabing slušný, ale film je slabší než jsem čekal. Nebavil jsem se tolik, jako u traileru a místama jsem se i nudil, mírné zklamání. Škoda, ale chválím alespoň zajímavý nápad... ()

Rudy77 

všechny recenze uživatele

Krásna, detailná animácia, akčné scény ako od Camerona, humor ktorý je minimálne miestami vtipný…ale aj tak ma tento animák nevedel udržat v pozore po celú jeho stopáž. Niektoré konkrétne scény sú veľmi vydarené, ale ako celok chýba filmu dynamika, vyváženosť...niečo čo by ma dokázalo naozaj vtiahnuť a nenadchýňalo len v určitých momentoch....škoda. Určitá originalita sa napriek tomu uprieť nedá. Zatiaľ silné tri hviezdičky... ()

Adrii 

všechny recenze uživatele

Super začátek, super soundtrack, super neotřelý originální humor, super animace, super titulky... zkrátka SUPER FILM! .) ()

Clarka 

všechny recenze uživatele

Tohle je velká jízda. Animák tak parádní, že to opravdu asi bude vrchol sezóny. Body dostává za všechno tak ošklivé, až je to krásné, za hudbu od Johanna Strausse až po Pulp Fiction a neotřelý humor skoro v každém momentu. Jen škoda, že ke konci příběh trochu slábne. Kam se poděla voda mohli scénaristé vymyslet stejně netradičně, jak to dělají ve třech čtvrtinách filmu. No a hlas Johnyho Deppa je pak už jen velmi šťavnatou třešničkou na dortu. ()

Jebak8 

všechny recenze uživatele

Tenkrát na západě, místo Harmoniky chameleon a trochusrandy pro děti. Ovšem i dospěláckým vtipem občas pobaví. ()

FosaCZ 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je sympaťák, ale ostatní postavy svou zrůdností překonají i Kukyho! ta to se vážně nedá koukat... ()

Seuata 

všechny recenze uživatele

Celý trailer mě tak nažhavil, že jsem čekala největší pecku a... a nic. Spíš jak taková uschlá pecička. Čekala jsem o dost víc zábavy a ne jen par vtipných momentů (které byli převážně v tom traileru). Svižnost a napětí se taky nejspíš zapoměli dostavit. Takže celkově mě to přišlo vážně suché a nemastné. Časem se na Ranga a jeho dobrodužství kouknu a třeba svůj názor změním. Nejspíš velké očekávání přináší velké zklamání... Nejspíš... ()

Zoltar78 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se v kině tak nenasmál jako právě v Rangovi. Zejména první půlka filmu skutečně nemá chybu. Jeden vtipnější gag střídá druhý a mnohdy jsem se doslova dusil smíchy (scéna v saloonu nebo triumfování se zvířat u ohniště kdo z nich je víc hardcore:-)). Vizuální skvost, vybroušené dialogy, skvěle padnoucí hudba Hanse Zimmera á la Ennio Morricone, geniální snové scény, jedinečný feeling... je toho opravdu dost co dělá tento animák odlišným od ostatních. Více než děti ocení Ranga zejména dospělí neboť je naštěstí odproštěn od infantilního humoru např. Doby ledové a to co tomuto filmu dodává vtip jsou především originální nápady a řízné dialogy. "...a já jsem jednou ve svých výkalech našel lidskou páteř "... jak cool :-D ()

Via 

všechny recenze uživatele

Takový průměrný animák, ve kterém, kdo chce, si něco najde... Jinak příjemný na koukání, dobré písničky a občasné vtípky... A chápu Ranga, proč se choval, jak se choval... ;) ()

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama