Reklama

Reklama

Když se obyčejný domácí chameleon, který trpí krizí identity, střemhlav vřítí do klasického westernového městečka Prach, naskytne se mu jedinečná příležitost projít kompletní proměnou. Chameleon, který si začne říkat Rango a vybájí si spoustu mýtů o svých hrdinských kouscích, roztočí spirálu podvodu, která mu přihraje šerifskou hvězdu ve městě zmítaném krizí. Otázkou je, zda dokáže jeden nepřipravený chameleon bez sebemenší kvalifikace změnit budoucnost městečka k lepšímu? Animované pojetí westernu s chameleonem v hlavní roli je množná na první pohled poněkud zvláštní, ale zábavný mix parodie, zajímavých postav a sofistikovaného humoru dělají z filmu Rango skvělou podívanou. (HBO GO)

(více)

Recenze (1 051)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem že mě tohle dobrodružství vtáhne přece jen více. Gore Verbinski si mě kdysi získal bezchybnými Piráty z Karibiku anebo Kruhem. Jeho pole působnosti vidím tedy jinde, chápu že si chtěl vyzkoušet zase trošku jiný žánr. Jednoznačným plusem filmu je fakt, že zase tak rychle nevyšumí, nejedná se o žádnou dětskou podívanou, kterou za pár minut ani nevíte že jste zhlédli. Nemohu posoudit zda-li by na mě Rango měl jiný efekt za přítomnosti originálního zvuku. Při kvalitách Johnny Deppa asi ano. Můj verdikt zní, že se film hodně těšně vmáčkl na 70% a to ještě mé hodnocení popostrčila závěrečná dvacetiminutovka. PS: Cameo roku má jednoznačně na svědomí Clint. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

ó ano, Rango, za takovej western ti odpouštim i šablonku iniciací zapracovanýho nešikovnýho tlučhuby. Ať žijou golfový vozíky! (silně přivírám oči na těch 5*) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

U digitálních animáků mi většinou vadí, že postavy a prostředí postrádají osobitost. To ale není případ filmu Rango. Ten je po vizuální stránce opravdu originální a skvěle provedený. Postavičky jsou opravdu jako živé. Ale technická dokonalost je bohužel tím nejvýraznějším kladem filmu. Zamrzí, že tahle krása nestojí na nějakém propracovanějším nápadu. Upřímně musím říct, že jsem film tak nějak nepobral. Asi jsem na půlně jiné vlně. Často mi humor nesedí, ale zde jsem ani nepochopil čemu bych se měl smát. Třeba tomu, že se Rango objeví v dámských šatech? Potencionální hlášky mi přišly úplně mimo a navíc mi přišel film nepoměrně násilný na to, že se jedná film hlavně pro děti. Tím nechci říct, že by mi to nějak vadilo, ale působilo to na mě dojmem, že Verbisnki neví kterým směrem jít. Po tom co se postavičky srandovně perou na voze na jednu z nich spadne kus skály. A one není rozpláclá a nenafoukne se zpátky, je prostě mrtvá. Přijde mi to trošku asociální. Jako celek na mě film působil stejně jako Piráti z Karibiku, krásně propraocované žánrové nic. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Rango je poměrně dobrej animák. Dvě třetiny jsem se bavil velmi slušně, některý vtípky byly výborný. Ke konci mě to už bohužel tolik nebavilo, takže dávám "pouze" (lepší) trojku, ale celkově to můžu určitě doporučit. Je to zase něco trochu novýho, i když to schéma je vlastně pořád na jedno brdo. Přestože tam jsou sem tam dospělácký žvásty, tak si to děcka užijou určitě víc. 65% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zábavný animák o ztřeštěném chameleonovi mě nečekaně pobavil. Kvalitní animace, vtip, nadsázka a soví kapela (po vzoru Disneyho celovečeráků)hraje ty nejchytlavější westernové melodie. Odkazů na filmy a místa je opravdu kopice, jen si nejsem jistý, že se mi při každém letadle střílejícím za doprovodu Jízdy valkýr vybaví zákonitě Apokalypsa, či při zpomalených záběrech a k tomu znějící Na krásném modrém Dunaji 2001: vesmírná odysea. Zato úprk kaňonem ze StarWars je pro mne nejlepší akcí celého filmu. A na rozdíl od jiných komentů jsem se fakt nenudil (jo, možná že trénink na artových filmech přináší své plody). Příjemné překvapení... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Výtvarníci si opravdu dali záležet. Dokonalý hrdina oblečený do červené havajské košile s pokřiveným krčkem a poblázněnou povahou. To byl taky jeden z důvodů, proč jsem se na tento film chtěl podívat. Nejprve jsem filmu nemohl přijít na chuť, ale postupně jsem se do toho dostával. Našlo se tam několik scének, u kterých jsem se zasmál. Když to porovnám například s Legendou o sových strážcích, tak vizuálně jsou oba filmy skvělý, ale Rango je lepší, vtipnější a příběhově kvalitnější. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Čakali sme geniálny a nekompromisný film, dostali sme veľmi slušnú zábavu s nádhernou animáciou, ktorá je však miestami nevyvážená alebo prekombinovaná. Zas tak zásadne to ale nevadí, pretože aj v tomto balení ide o jeden z najnápaditejších filmov, aké sa za veľmi dlhú dobu dostali do kín. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po tých nadšených reakciách a recenziách som čakal viac. Celý film som len pozeral na to ako tam Rango pobehuje a čo podniká, ale vôbec ma to moc nezaujímalo. Atmosféra filmu je dosť suchá ako ten westernový štýl a niekedy ten film až nudí. Proste nieje čo ponúknuť. Keby do toho zakomponovali komédiu tak by to bolo rozhodne lepšie. Koniec filmu sa ale pekne vytiahol, len keby bol aj úvod dobrý. Animácia je pekná, Zimmerová hudba je celkom fajn, ale doteraz vlastne neviem čo ma na tom malo baviť. Snáď na druhý krát. 65% - 3* ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Chytrý animovaný film cílený na dospělé diváky obdobně jako Fantastický pan Lišák má svůj vlastní osobitý svět, který je nicméně odvozený a závislý na tom lidském (tady zdroj vody). Jedinou výtku mám k přehlcení nápady, které na jedno zkouknutí rozhodně nejde pochytat. Shlédnuto v původním znění. PS: Scénka s Duchem Západu opravdu potěšila... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Film se rozjíždí skvěle, akční scény jsou vedeny vtipně a svižně a do toho všeho hraje povedená Zimmerova hudba. Hlavní myšlenka a především její rozvinutí mi sice přišlo dost slabé a ani zdaleka nenaplnilo má očekávání, ale spád filmu si i tak drží poměrně vysokou úroveň, režisér nám úspěšně a originálně nechává přičichnout k několika různým žánrům a samotný hlavní hrdina si od začátku získá vaše sympatie a svou bezprostředností nebo přiměřenou dávkou potrhlosti se stává neskutečně zábavným. Opravdu lituji jen toho nudného a klišovitého závěru, kdy scénárista už buďto nevěděl co, nebo se snažil udělat z Ranga něco víc než jen oddechovou dětskou podívanou. Jako animák zábavný nadprůměr, jako dobrodružná komedie mi Rango brzo z paměti zase vymizí. 3,5* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem netušil, jak asi trpí samotou můj pagekon řasnatý doma v terárku... Rango je povedený animák o chamíkovi, který se dostane na svobodu. Obsahuje celou řadu vtipných momentů i nejden odkaz na slavné filmy. Zimmer k tomu vystřihl perfektní westernový soundtrack a zpívající mexikánské sovičky v přelomových okamžicích děje ve stylu Tros Sketos byly skvělým nápadem. Měl bych jen jednu výtku, i když to bylo zabaleno do westernového hávu, možná té střelby tam mohlo být krapet méně... Ale spokojenost. * * * * ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Vizuálně úžasné, jak výtvarně, tak kvalitou animace. škoda jen, že titulní hrdina si svou otravnou nablblostí nezadá s takovým velikánem, jako je Jar-Jar Binks. Ale naštěstí to vyvyžuje řada parodických vtipů a nepolevující tempo. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Jo, tenhle film jsem opravdu dneska potřebovala. Pravda, v kině jsem se smála jen já ... ale asi zrovna přijela rodina Kurta Hübla. Z počátku jsem oněměla úžasem nad dokonalou animací. Studia se s každým filmem předhání kdo bude mít dokonaleji vykreslené detaily. No, a pak už jen 107 minut nenásilných, neotřepaných vtípků a narážek. Nej scéna: Rango Skywalker a jeho netopýří letka. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

caramba, tak tohle být zajímavá pelíkula, amígos! zvláštně skloubit několik žánr, vtip i akci pro niňos, skvělého animaci pro todos, detektývos pro dospělou mučačos y niňas, prostě všechny, kdo se v Prach obrátějí... po Karibiku pro rejži asi celkem štreka až do deserto, voda netéct, a když jo, tak se muset přišla na to, kam a porké... zábavča, sice trocháč largo, ale s músikou od Juana Cimra hódně příjemná zážitka! netradiční, zkraje ukecaný, leč fajná amýma biják. 70% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná animovaná podívaná ve stylu westernu. Sice jsem čekal něco jiného, ale výrazně jsem zklamán nebyl. Typický příběh, dobrý děj a hlavně zajímavé postavičky, které se objevují. Samozřejmě nesmím opomenout skvělý dabing Johnny Deppa.. 8/10 = 80% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Westerny? Ne, to opravdu není můj šálek kávy. Kreslený western? Tak to tu ještě nebylo. Trailer mě moc nenalákal, ale kvůli Johnny Deppovi (ano i slyšet jen jeho hlas mi stačí ke štěstí) bych se nejspíš podívala na všelijaký film. Ale tohle bylo překvapení. Smála jsem se téměř od první minuty, a první půlka filmu byla opravdu výborná, pak už mě to trochu začalo nudit, ale pak konec byl znovu briliantní jako začátek. Rango se opravdu choval jako kdyby na place běhal Johnny Depp (což vlastně skutečně běhal předtím než to zanimovali). A já dávám 4* A abych nezapomněla, Hans Zimmer se opět vytáhnul, hudba byla výborná. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

První 2 třetiny filmu jsou skvělý čtyřhvězdičkový animák, těsně šlapající na paty tomu nej z Pixarů. Zbytek je nejlepší rspaghety western od dob "pistolníka beze jména". ()

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama