Reklama

Reklama

Čarodějův učeň

  • USA The Sorcerer's Apprentice (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh začíná v roce 1250, kdy Morgana spolu s bývalým Merlinovým učedníkem Maximem získala nejtemnější kouzlo, s kterým může ovládnout svět. Nedlouho poté je Morgana uvězněna do magického vězení. Merlin svěří Balthazarovi úkol najít vyvoleného, který může Morganu a její stoupence jednou provždy zlikvidovat a zachránit lidstvo před armádou mrtvých. Mladý Dave netuší, že je mu souzeno, aby se stal velkým čarodějem. Je tak trochu podivín, má fantazii a geniální talent pro fyziku. Po setkání s kouzelníkem Balthazarem v zapadlém krámku se mu do života začne čím dál víc vkrádat magie. Balthazar mu začne předávat všechno svoje kouzelnické umění, přitom ho ale musí zachraňovat z průšvihů. Podaří se čarodějovi naučit Davea kouzlit? A jak všechno zamotá fakt, že se Dave zamiluje do své spolužačky Becky? (TV Nova)

(více)

Recenze (1 049)

verbal 

všechny recenze uživatele

"Abrakadabra!", zamumlal unyle pan Klec v úporné snaze oživit svou chcípající kariéru. "Jdi do prdele!", zachechtala se škodolibě Magie a uvrhla ho do téhle sériové, infantilní disneyovské taškařice pro nezletilce s nevyhraněnou sexuální orientací. "Ať Potratím Haryho, jestli jsem podobnou hovadinu už někdy někde neviděl!", pronesl zhnuseně rozhořčený divák. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nepodarok, pri ktorom nemám chuť sa škodoradostne chechtať, ale naopak, je mi celkom smutno. Má to totiž niekoľko fajn nápadov (pravda, treba si odmyslieť napríklad fakty, že čarodejník z Merlinových čias sa volá Maxim Horváth), zopár skutočne zábavných scén (automobilová naháňačka a zrkadlá), Cage má sympatické okamihy a celkovo to má super oldschoolovú atmosféru ako v dobách, keď sme do kina chodievali na filmy ako Krotitelia duchov, Pyramída hrôzy, Veľké problémy v Malej Číne alebo Zlaté dieťa (je to vonku... áno, videl som Zlaté dieťa v kine a dokonca sa mi vtedy páčilo). Lenže čo z toho, keď je to tak strašne ťažkopádne zrežírované a nevýslovne príšerne zostrihané? Tie postsynchróny, ktoré nepasujú na ústa, pretože sa na poslednú chvíľu menili dialógy, sú tiež na zabitie. Nuž a zlou réžiou takto zlikvidovať herecké výkony inak sympatického Baruchela a výborne obsadeného Molinu, to už chce fakt umenie. Prečo mám dojem, že s Bruckheimerom už nechce spolupracovať žiadny solídny režisér? ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

První půlka je bez diskuze boží! Cage má po třinácti letech pořádnou hřívu na hlavě a je cool víc než kdy jindy, Baruchel je nerdí tele jedna radost a Molinův slizký záporák to vše korunuje. Jenže pak se stanoví pravidla, Turteltaub začne všechno opakovat (to fakt neumějí víc, než házet po sobě plazmové koule!?) a vytratí se vtipnost a nadhled. Finále je udýchané a znuděné jako ten buldok. Smutné, když si člověk ještě po necelé hodině člověk říká, že tomuhle ‚bruckheimerovskému popkornu‘ milerád dát i tu čtyřku. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

(POZOR: NÁSLEDUJÍCÍ VĚTY MOHOU OBSAHOVAT NĚCO NA ZPŮSOB Edmonton Spoilers): Baltazar byl jedním ze tří učedníků samotného Brumbála, další dva byli Kašpar a Melichar. Když Brumbála přeprala paní Voldemortová, Baltazar ji za trest zavřel (spolu se zběhlým Kašparem, který přestoupil do špatného týmu, i když už bylo dávno po konci přestupního období) do Matrjošky (nezaměňovat s video-kontejnerem) a pak hledal tisíc let toho nejlúzrovatějšího lúzra, který by paní Voldemortovou vydeletoval z hadrdisku. Další hodinu a půl Baltazar přesvědčoval lúzra (který mezitím skoro celou Matrjošku rozflákal), že nejlepší kouzlo je meteleskum bleskum, které se dá naučit cobydup a vypere všechno dočista dočista. Pak nastalo "The Final Countdown", přišlo několik srderyvných a močopudných scének a to nejlepší nakonec: TITULKY! Ve výsledku to byl čistočistý průměr, nic, co by i podprůměrný Hollywoodem odkojený divák neznal už z pohádek bratří Krymů, Heryhopotra nebo z Ordinace v růžové a poněkud přehnojené zahradě. Ale aspoň za snahu dávám tři. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Opět stačilo, aby mi tu jeden herec zkazil celkovej dojem z filmu. Já jsem od tohodle filmu totiž očekával především výbornou akční zábavu, kde Nicolas Cage ze sebe udělá dlouhovlasýho mága ze středověku a mě to bude bavit. Nicolas Cage a Jon Turteltaub už mě kolikrát dokázali dobře bavit, ale v tomhle případě to prostě nejde. Kolikrát jsem přemejšlel i nad jednou hvězdičkou, ač mě to mrzelo. Nakonec jsem to ale nechal na dvouch. Samotný příběh není vůbec špatný, jen ten Baruchel je tam jak pěst na voko. Nehledě na to, že film celkově je spíš pro děti, než pro všechny. Prostě mě to naštvalo. Člověk se na něco těší a pak z toho má akorát dvouhodinový trauma u televize. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $63,150,991Tržby Celosvetovo $215,283,603 Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,420,612Tržby za predaj DVD v USA $25,668,669 ║ Rutinérska réžia a rutinérske herectvo Nicolasa Cage, príbeh ničím prekvapujúci, tak ako tomu bolo u Merlinovského/Bruckheimerovho Kráľa Artuša, občas nejaký ten vtíp, triky újdu ale neohromia, nejaké to osvieženie aspoň prinesie dvojica nováčikov neokukaný "motáčik" Jay Baruchel a sympatická Teresa Palmer(nová Naomi Watts), škoda že nemali skoro čo zaujímavé hrať. /videl v kine: 50%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Jsem Balthazar Blake , čaroděj 777. stupně a musím z Tebe udělat čaroděje!“.... N. Cage je v 350 let starým koženým kabátě a s hárem z Con Airu fešák. Ale na čáry je tu Harry Potter!!! Tenhle film je o CGI efektech, který jsou opravdu vynikající (a ve spojení s kvalitním zvukem jedinou pozitivní věcí), ale je mi naprosto ukradený, jestli se po N.Y. prohánějí draci nebo ocelový ptáci. Příběh je STUPIDITA, která zaujme maximálně děti. Ale pozor ! JEN KDYŽ SE ČARUJE!!! Naštěstí pro děti - čaruje se celkem dost. A o to asi jde.... Já mám problém s J.Baruchelem (protože je to nesympatickej zoufalec), s idiotským dějem a ještě stupidnějším závěrem ( Oóóh!!! To není možné! Oóóh! Blééééé!!!!). Ovšem děti budou chtít být čaroději! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem alkoholik. Chlastám, abych pročistil mysl. Čistá mysl je totiž první krok ke kouzlení. 2.) Nemůžu doma vysvětlit, proč potřebujeme plazmovou kouli. 3.) Nevím co s tekutým perským kobercem po babičce. 4.) Mám ocelovýho ptáka (na lítání). A nevím jak s ním přistát!. PŘÍBĚH Odpad! HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Strašne som sa na tento film tešil a som ohromený hromadou akcie a audio-vizuálnych efektov, ktorými sorcerer disponuje. Jediné čo ma štve je dej filmu, pretože ide moc rýchlim tempom. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Roztomilá Pohádka se Stylem a Vkusem! Fajn Efekty, Akce, Nápad... Kdo má rád Fantasy aneb Harryho Potttera.. Nesmí si nechat Ujít! ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Vyvolený proti největší hrozbě lidstva… Co mi to sakra jen připomíná? ÁÁÁ.. Čarodějův učeň je prakticky zkrácená verze Harry Pottera. Tak už chápu proč jsem z toho tak nadšená.. Fantasy, sexy dlouhovlasý Nicolas Cage, zábava, štěňátka, dráčci, One republic - Secret (ve stylovém remixu)… Co víc si můžu přát? DVD tohoto filmu ve své filmotéce… V překladu to znamená spokojenost! PS: Ještěže máme v tom 21. století fyziku, jinak bychom byli všichni nahraní. Viď Subjektive :o) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Přílišná sázka na jistotu. Moderních akčně-romantických fantasy je poslední roky hodně, ale ne z každé se dá udělat sága. Z téhle se nevyrobí určitě. Nejde sice o žádný průšvih, ale téměř všechno bylo jinde viděno lépe. Nejlépe tak z filmu vychází Nicolas Cage, který se pro Turteltaubovy filmy narodil, ale ve třetích Lovcích pokladů mu to bude slušet víc. Nesměle pozitivní dojmy zanechává právě on, "blesková" verze Secrets od OneRepublic a nečekaná připomínka klasického Disneyho kraťasu. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Merlinovci, vedeni Nicolasem Cagem, musi porazit zle Morganovce, vedene Alfredem Molinou, za pomoci noumoviteho Jaye Baruchela, kteremu jde dobre fyzika? Monica Bellucci ve filmu vystupuje jen proto, aby si s Nickem dali na konci jednoho francouzaka? Vazne? To snad ne! Puvodne jsem se na tenhle film tesil, navic jsem vdecny divak, ktereho neni tezke pobavit a uspokojit, ale kdyz i ja jsem se obcas pri sledovani Carodejova ucne stydel za to, ze sedim v kine, nejspis je neco spatne. V tech dvou hodinach se najdou sice dobre momenty, jenze moznosti byly rozhodne vetsi... Na druhou stranu, decka, co sedela v sale se mnou, se docela bavila a dokonce behem titulku zaznel i vykrik "To bylo bozi, co?" Velmi slaba trojhvezdicka. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„A to mi môj bývalý pripadal divný, lebo nosil šál.“ Tomuto filmu som sa úspešne vyhýbal krásnych, nádherných, plnohodnotných 8 rokov môjho života. Až nakoniec padla kosa na kameň, raz som sa v nedeľu poobede v robote nudil a tak som zabíjal čas týmto. Lepšie by som ale dopadol, ak by som zabil sám seba. Nie je to odpad, dno, žumpa ani príšernosť najväčšieho kalibru. Je to niečo ešte oveľa horšie. Je to totálna rutina, krajný stereotyp a extrémna fádnosť. Nikto sa nesnaží a každému je to jedno a je tu len preto, aby si zarobil prachy. Herci, režiséri, kameraman, výrobcovia trikov. Príbeh hrozne nezaujímavý, nezáživný a mdlý, zvraty predvídateľné, postavy strašne nesympatické. Pošahaný výkon Nicolasa Cagea (ktorý to celé zároveň produkoval spolu s Jerrym Bruckheimerom) by som nakoniec hodnotil asi ako to najlepšie. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem daleko vetsi zabavu. Bohuzel prostredni cast filmu je dost utahana, trenink neni nicim zajimavej a misty ty skoro az nudi. Zachranuje to tak prvni a posledni pulhodinka, kde se trikove dobre zvladnutejma kouzlama nesetri, Baruchel je sice hovadko, ale sympatak, Cage je jeden z nejsympatictejsich carodeju a celej ten pribeh a legenda jsou na odpocinkovej blockbuster dostacujici. Skoda, pridat vic akce nebo zkratit prostredni cast, je to zabavna pecka, takle jen lepsi 3*. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

#98 Cage zase jednou vyhmátl tu lepší roličku. Díky bohu za to. Jay Baruchel je celkem sympaťák a já mu začínám docela fandit, Alfred Molina by se strašně rád dostal do mé TOPky herců, ale zatím pořád nedostal tu správnou roli no a Teresa Palmer...no, pouští pěkný písničky, tak aspoň že tak. Když už jsem u té hudby, tak ta mě tady bavila hned po čarování asi nejvíce. Zápletka byla silně neoriginální a akce bylo méně, než na co jsem u podobných filmů zvyklý. Ale i přesto jsem si Čarodějova učně užil a docela lituju, že film nevydělal tolik aby rozjel sérii. Druhý díl by mohl být třeba lepší. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Místy to bylo docela zábavné. Pokud se na to budete dívat jako na film s notnou dávkou nadsázky a sebeironie, lze to celkem v bezpečí dokoukat. Dívali jsme se s pětiletou dcerou a tu to bavilo, tak možná i proto jsem shovívavý. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Turteltaub mě prostě neumí zklamat. Viděl jsem přesně to, co jsem očekával. Má to dobrý herce, rychlost, spád, efektní kouzla, dynamickou akci a jeden supr odkaz na Hvězdný války. Stejně jako u Lovců pokladů film svižně uhání kupředu, před očima se pořád něco děje, a i když se možná jede podle jednoduchého a opakujícího se schématu, nevadí mi to. Bavil jsem se a pocit z filmu je u mě rozhodující. (Fandové SW, užijte si tu hlášku z Epizody 4:) 150 miliónů dolarů(rozpočet)/215 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Související novinky

Hledá se Deppův pistolnický parťák

Hledá se Deppův pistolnický parťák

29.04.2011

Adaptaci nadpřirozeného westernu The Lone Ranger (kdysi dávno rozhlasový seriál, později komiks, pak televize) chtěl Jerry Bruckheimer původně uvést už letos v květnu. Studio Disney si ale duplo a… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Cage potřetí na lovu pokladů

Cage potřetí na lovu pokladů

23.05.2010

Pokračování úspěšné série, která mixuje lekce z americké historie s honem za poklady a Cageovými psími pohledy, měl Jerry Bruckheimer v plánu už dlouho. Režisér Jon Turteltaub a jeho hlavní hvězda si… (více)

Fantasy na všechny způsoby

Fantasy na všechny způsoby

05.03.2009

Od dětské přes teenagerskou až po tu naditou sexem a násilím, tedy nejlákavější ;-). Chris Columbus se podobně jako filmového Harryho Pottera pokusí nastartovat i sérii o Percy Jacksonovi podle… (více)

Reklama

Reklama