Reklama

Reklama

Čarodějův učeň

  • USA The Sorcerer's Apprentice (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh začíná v roce 1250, kdy Morgana spolu s bývalým Merlinovým učedníkem Maximem získala nejtemnější kouzlo, s kterým může ovládnout svět. Nedlouho poté je Morgana uvězněna do magického vězení. Merlin svěří Balthazarovi úkol najít vyvoleného, který může Morganu a její stoupence jednou provždy zlikvidovat a zachránit lidstvo před armádou mrtvých. Mladý Dave netuší, že je mu souzeno, aby se stal velkým čarodějem. Je tak trochu podivín, má fantazii a geniální talent pro fyziku. Po setkání s kouzelníkem Balthazarem v zapadlém krámku se mu do života začne čím dál víc vkrádat magie. Balthazar mu začne předávat všechno svoje kouzelnické umění, přitom ho ale musí zachraňovat z průšvihů. Podaří se čarodějovi naučit Davea kouzlit? A jak všechno zamotá fakt, že se Dave zamiluje do své spolužačky Becky? (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (1 049)

viperblade 

všechny recenze uživatele

První polovina je bez nadsázky hrozná (vše se seběhne strašně rychle, není tu prostor pro nějakou pořádnou mytologii, jen pro tu cool, kde stále po sobě někdo hází koule energie). Naštěstí to ta druhá polovina a zvláště závěr vcelku zachraňuje. Jinak na fakt, že se Cage objevuje v (podstatě) každém natočeném filmu široko daleko, jsem si zvykl, ale k sakru, co tu dělá Monica Belluci a Alfred Molina?! Mají i oni zapotřebí dělat už i takovéhle průměrné filmy? Baruchel bude jednou litovat, že se stylizuje do role looserů (až vyroste) a Teresa Palmer je… pěkná a to stačí. Kdybyste se náhodou hodně, hodně, hodně moc nudili, tak The Sorcerer's Apprentice je neškodná jednohubka na jedno použití. Bohužel jen na jedno. 50 %. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.4/10] | me: Pohodový light - filmík s dobrým Cageom, vhodnými nenásilnými efektami a jemným humorom. Tento film nemá akési špecifické črty, ktorými by sa výrazne zapísal do súčasnej tvorby, ale celkovo je to príjemné pozeranie, ktoré ma svoje akurátne tempo a náboj. Herecké obsadenie spolu kvalitne ladí a tak má človek fajn pocit. Nie je to síce žiaden filmový prevrat, ale poteší. [3 a pol *] ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„A to mi môj bývalý pripadal divný, lebo nosil šál.“ Tomuto filmu som sa úspešne vyhýbal krásnych, nádherných, plnohodnotných 8 rokov môjho života. Až nakoniec padla kosa na kameň, raz som sa v nedeľu poobede v robote nudil a tak som zabíjal čas týmto. Lepšie by som ale dopadol, ak by som zabil sám seba. Nie je to odpad, dno, žumpa ani príšernosť najväčšieho kalibru. Je to niečo ešte oveľa horšie. Je to totálna rutina, krajný stereotyp a extrémna fádnosť. Nikto sa nesnaží a každému je to jedno a je tu len preto, aby si zarobil prachy. Herci, režiséri, kameraman, výrobcovia trikov. Príbeh hrozne nezaujímavý, nezáživný a mdlý, zvraty predvídateľné, postavy strašne nesympatické. Pošahaný výkon Nicolasa Cagea (ktorý to celé zároveň produkoval spolu s Jerrym Bruckheimerom) by som nakoniec hodnotil asi ako to najlepšie. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vyčpělý amerikanizovaný klon HARRY POTTERA s klonem Kristen Stewart, rutinním Cagem a Molinou a co se dá zachraňujícím sympaťákem Baruchelem v záplavě trikových kouzel. Místo Bradavic Velké jablko, místo osmileté přípravy na střet se Zlem jen pár dní, místo hravého potterovského hudebního motivu One Republic. Prostě amíci. O chlup zábavnější než PRINC Z PERSIE. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem daleko vetsi zabavu. Bohuzel prostredni cast filmu je dost utahana, trenink neni nicim zajimavej a misty ty skoro az nudi. Zachranuje to tak prvni a posledni pulhodinka, kde se trikove dobre zvladnutejma kouzlama nesetri, Baruchel je sice hovadko, ale sympatak, Cage je jeden z nejsympatictejsich carodeju a celej ten pribeh a legenda jsou na odpocinkovej blockbuster dostacujici. Skoda, pridat vic akce nebo zkratit prostredni cast, je to zabavna pecka, takle jen lepsi 3*. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Malý Dave (Jake Cherry) má jako budík Buzze Rakeťáka, jednoho z hlavních hrdinů série Toy Story od studia Pixar, které také patří pod The Walt Disney Studios. (Matej.Krajci)
  • Upratujúce nástroje ako mop či metla boli vo filme poháňané kúzlami. V skutočnosti za ne upratovali herci oblečení v zelených kombinézach. Vo finálnom zostrihu ich odstránili s pomocou počítača. (Shakers)

Související novinky

Hledá se Deppův pistolnický parťák

Hledá se Deppův pistolnický parťák

29.04.2011

Adaptaci nadpřirozeného westernu The Lone Ranger (kdysi dávno rozhlasový seriál, později komiks, pak televize) chtěl Jerry Bruckheimer původně uvést už letos v květnu. Studio Disney si ale duplo a… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Cage potřetí na lovu pokladů

Cage potřetí na lovu pokladů

23.05.2010

Pokračování úspěšné série, která mixuje lekce z americké historie s honem za poklady a Cageovými psími pohledy, měl Jerry Bruckheimer v plánu už dlouho. Režisér Jon Turteltaub a jeho hlavní hvězda si… (více)

Fantasy na všechny způsoby

Fantasy na všechny způsoby

05.03.2009

Od dětské přes teenagerskou až po tu naditou sexem a násilím, tedy nejlákavější ;-). Chris Columbus se podobně jako filmového Harryho Pottera pokusí nastartovat i sérii o Percy Jacksonovi podle… (více)

Reklama

Reklama