Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agent Europolu Tom Brindle je povolán do Barcelony, aby pomohl vypátrat sériového vraha, přezdívaného Pygmalion. Během vyšetřování je na místě činu nalezena DNA. Na základě tohoto jediného důkazu je zadržen mladý voják Marco Soler. Ten má však dokonalé alibi. Další vyšetřování odhalí nečekanou skutečnost. Marco má bratra, dvojče. Ten se vší pravděpodobností hrůzné činy páchal. Brindle se s Marcovou pomocí snaží sestavit psychologický profil vraha a odhadnout jeho další kroky. Jedna věc mu ale stále vrtá hlavou. Když je Marco dvojčetem vraha, nemá sám sklony k zabíjení? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

Arkos 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má velice dobrý námět, ale jeho ztvárnění už značně pokulhává. Celé mně to připadá dost amatérsky natočené, nemá to atmosféru a k tomu pouze průměrní herci, celé je to prostě jak klasický televizní film. Jediné co mě zaujalo, byl až samotný konec filmu. Pokud tohle srovnám s filmem Jezdci apokalypsy, které jsem viděl těsně před tím, tak Dvojčata prohrávají na celé čáře. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Zpracováním průměrné krimi, které nemůže zaujmout. Námět i vyústění je sice zajímavé, na síle to však nepřidá. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na prvy pohlad klasicka detektivka o patrani po seriovom vrahovi ozvlatnena tym, ze sa na scene objavi aj vrahove dvojca, ktore pomaha policii chytit vraha. Vdaka tomu je film okoreneny o filozoficky motiv ohladom toho, ci sa clovek ako vrah narodi alebo sa nim stane vdaka rôznym zivotnym okolnostiam. Tomu je podriadeny aj kontroverzny zaver, ktory sa prikloni na jednu stranu a podla toho aky nazor zastavate budete z neho bude nadseni alebo sklamani. Ja som bol teda sklamany. Ked odhladnem od zaveru, tak je to standardna detektivka s charizmatickym vysetrovatelom Huttonom a niekolkymi sexi Spanielkami vo vedjalsich ulohach. Najviac mi vadil herec v dvojulohe vraha a jeho brata, ktoremu som jeho vykon neveril v ani jednej polohe. Novy Banderas z neho rozhodne nebude. Vysledkom je zaujimava detektivka na jedno pozretie. 5/10. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Autorům se nedá upřít, že se snažili diváka překvapit a vymyslet něco neobvyklého a jiného. Výsledkem je ale debilní zbytečnost a to i na poli video filmů. Konec tomu sebral i tu předposlední hvězdičku. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ve světě vraždí chlápek ženské obléká je do červených šatů a dělá na nich jakési zdravotní zákroky. Policie zatkne podezřelého ten to, ale není jelikož je to jeho bratr o , kterém ani nevěděl, že ho má. Průměrný film někde do televize (měl jsem to stažené z Barrandova) 40 procent ()

davidek 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět, ale proč takhle zahozený? Tak trochu se dá očekávat co se bude dít. Bohužel jen průměrná "sci-fi" detektivka. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Dvojčata je pro mě trošku zklamáním. Podle námětu jsem čekal napínavou detektivku s příchutí scifi. Oscarový Hutton svou účastí jenom potvrzoval mé očekávání. Bohužel ve Dvojčatech se zklazilo co se dalo. Hutton mi byl od první až do poslední chvíle naprosto proti srsti, ostatní mi připadali, že spíše než do celovečerku patří do průměrného krimi seriálu o poledni. Režie nudná a nezajímavá. Vrah bez sebemešího charisma. A překvapivý konec mě také zrovna nenadchnul. Děs a bída. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Kriminálka úplně jinak - po španělsku.Věcné bez zbytečného cirkusu a v každé minutě je děje.Jako když čtete napínavpi knihu.Příběh sériového vraha tak jak ho ještě nikdo nevymyslel.Je to nové. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Skromná detektivka zabývající se okrajově forenzní vědou v oblasti DNA a psychologií člověka. Vlivem určení DNA je pachatel odhalen, ale co když se zjistí, že existují dvojčata, kteří, jak známo, mají DNA takřka identické? Jak by řekl pan rada Vacátko: “Případ je to zapeklitý a čert nám ho byl dlužen!” To, co nakonec zvítězí, je správná úvaha. Příběh vyobrazuje poklidné, avšak nejednoduché, pátrání vedoucí ke svému cíli, jak se na správnou detektivku sluší a patří. Příběh tedy bez napětí a pokud tu je, tak jen opravdu mírné, s píše s televizní atmosférou a poklidným tempem. Do paměti se nevryje, ale žánrově postačí. ()

Denny 

všechny recenze uživatele

Tak z hereckého obsazení filmu znám jen Timothy Huttona, který je obklopen enklávou španělských herců , a samotná kriminální zápletka je založena na dvojčatech, věkově od sebe vzdálených cca 10 let, kteří v sobě mají zločinecké sklony.Na film se "dá koukat", konec zřejmě překvapí skoro každého. Jinak na mně zpracování působilo tak nějak nervozně, trochu nesourodě. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Bylo to asi tak zajímavé a tak akční jako Vraždy v Midsommeru. Prostě dlouhé, pomalé, nudné, unylé a k tomu navíc dost hrozná hudba. (12%) ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Dobré téma,ale ne zcela nevyužité.Vše mi připadlo takové jaksi sterilní,studiové,já nevím.Neříkám,že se ta to nedalo dívat,přesto jsou mé pocity rozporuplné. ()

mansonn 

všechny recenze uživatele

Podla mna slaby odvar Replikatora s JCV Dammom.Podstata filmu - je zabijacky instinkt v genoch?Masovy vrah a jeho mladsie dvojca zaujimavy napad, len to prevedenie bolo az moc vysvetlujuce, skoro kazdy krok najprv postavy plne vykreslili divakovi co idu robit a preco a kompletne rozobrali psychologicky profil az na oblubenu zuvacku,miestami som mal pocit ze pozeram csi Miami.Toto rozpytvanie deja ubralo filmu na spade a dost ho spomalovalo.Celkovo dej bol zaujimavy ak by sa obrezal tak o 30 min. ()

chosan 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké přškvapení nikdy bych nevěřil že Španělé natočí tak dobrou kriminálku nicméně ten konec je takový nepovedený až divný proto dávám silných 60%. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Od Vapetu nelze očekávat žádný trhák a Dvojčata jsou toho důkazem. Nezajímavě zpracovaná detektivka televizního ražení, o pátrání po masovém vrahovi. Bez napětí, v pomalém tempu, chvílemi připomínající "detektivní telenovelu". ()

Reklama

Reklama