Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Povídkový triptich:

1. "Magdalena" - Odvážná Magdalena není první den ve škole ničím překvapena, dokonce se dokáže postarat i o spolužáka, který je nesamostatný...

2. "Podvodnice" - Své povinnosti si malá Jarmila ulehčuje malými podvůdky. Předstírá krádež, protože chce nové střevíce...

3. "Kapr" - Vánočního kapra do plaveckého bazénu vypustí v předvánoční čas syn správce sportovního areálu... (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Film získal Zlatý střevíček na 1. Mezinárodním filmovém festivalu pro děti a mládež 1965 v Gottwaldově (dnešním Zlíně). V tomto roce byl Zlatý střevíček udělen poprvé, a to pouze v rámci mezinárodního ročníku festivalu. Pravidelně se začal za nejlepší hraný film udělovat až v roce 1969. (JiriLan)
  • Natáčelo se v Praze na Starém Městě, Hradčanech, Novém Městě a Uhelném trhu. (M.B)
  • Poslední povídka "Kapr" byla uvedena samostatně na mezinárodní soutěži filmů pro mládež v Cannes, kde obdržela jednu z cen. (raininface)
  • Vypouštění vánočního kapra do krytého plaveckého bazénu v zahraničí už tehdy brali jako týrání zvířat a snímek měl problémy při uvádění na přehlídkách dětských filmů. (hippyman)

Reklama

Reklama