Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování bláznivé komedie o dvou tajných superagentech, kteří jsou pro své okolí velkou pohromou. Natočeno podle slavného komiksu.  Planeta Země čelí obrovské hrozbě v podobě velkého sucha. Schizofrenní obchodník se svou partou kriminálníků mají ďábelsky šílený plán: zničit veškeré zásoby vody na Zemi a přinutit tak celý svět, aby kupoval vodu jen od nich. V rukou mají geniální vynález profesora Bacteria na výrobu vody. Nejlepší agenti z celého světa se sejdou, aby našli způsob, jak katastrofu odvrátit. Ale zločinci odpálí na sjezdu bombu a všechni dobří agenti skončí v nemocnicích. Až na dva „superšpióny“ Mortadela a Filemona. Jeden je blbec, druhý idiot. A oni dva jsou pro svět jedinou nadějí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Takže... Objektivně: 1) prima hudba.. 2) VELICE kvalitní CGI (ty byly ale už i v jedničce)... 3) Pepe Viyuela je zjevně schopný herec a přesně pochopil comicsovou stylizaci (to ale už i v jedničce). Jinak je ale druhé filmové dobrodružství Motadela a Filemóna skutečnou filmovou katastrofou, ve které se asi tak jednou za dvacet minut (dobře, možná trošku křivdím) objeví velmi slušný fór. Ačkoliv je první díl hodnocen hůř, znalec comicsu musí ocenit sofistikovanost jeho vizuální stylizace, brutální fyzickou komiku a celkovou věrnost předloze. Já osobně jej mám docela rád (až do chvíle, než se seká hlava). Ve druhém díle se sice hlava neseká, všechny klady (ano - klady) prvního dílu jsou ale ty tam a spolu s nimi i naprosto ideální představitel Mortadela. Zbyla vizuálně nenápaditá šmíra vyloženě televizního ražení, s imbecilním dějem a absolutně postrádá cokoliv, co by ji spojovalo s poetikou (brutalitou, čímkoliv...) kreslené série a divákovi tak zbyde opravu jen těch pár pitomých uchechtnutí v okamžicích, kdy se velmi vzdáleně přiblíží prvním Agentům dementům. A dabing bez Lábuse a Krampola taky nějak postrádá cenu. Vážně.. Zlatá jednička. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Speciální španělští agenti Mortadel a Filemon opět zachraňují Zemi a opět prokáží své neobyčejné schopnosti. Oba filmy vycházejí ze slavného španělského komiksu, který je správně střelený, což se žel nedá říct o filmech samotných. Ne že by nebyly střelené, ale rozhodně ne správně střelené. V tomto dílu na Zemi mizí voda. A protože někdo zlikviduje všechny agenty kromě Mortadela s Filemonem (ti jsou zrovna ve při, tedy rozhádaní), takže nezbývá než nasadit právě je na pátrání a na ochranu vědce, jenž vymyslel, jak vodu znovu vyrobit (že by do kádinky vrazil dva díly vodíku a jeden kyslíku?). Vizuálně film vypadá zajímavě, dokonce klobouk dolů před triky (pád budovy v centru by španělským filmařům mohl závidět i Jason Bourne), avšak příběhem a hlavně rádoby vtipy jde zoufale nudné dílko. Asi mají Španělé jiný styl humoru. Navíc MOrtadela tuším hraje jiný herec než v jedničce, a ten se na tuto postavu vůbec nehodí. Po vložení disku máte na výběr maďarské, nebo české menu, pak se spustí protipirát, trailery na filmy Podvedená charita, I.Q. génius, v bonusech ještě najdete trailer na tento film a fotogalerii. ()

jonyyy odpad!

všechny recenze uživatele

Jediné, co se mi v tomhle filmu líbilo, byla Škodovka 110R, která na začátku projela záběrem, těsně před tím, než se holka se zmrzlinou podívala do kamery :D festival trapností 5% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vezieme sa na rovnakej vlne, ako komiksová pecka z roku 2008. Čo je však problém, je to, že jednička vyždímala z námetu pravdepodobne všetko kúzlo a pokračovanie už len varilo z vody. Aj tak ale ide o superbizár dobrodružstvo, na ktoré sa treba viacmenej nastaviť. ()

fcreading odpad!

všechny recenze uživatele

Smiešna komixová prvotina, nakrútená na španielsky spôsob. Pokračovanie sa v ničom nelíši od svojho predchodcu, herci ostali tí istý, scenár takisto a hudba katastrofálna. Nevidím jediný dôvod, prečo by som mal ísť s hodnotením vyššie. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Uzasny humor dokonaleho komika Lieva Schreibera. Nadherne zpracovani knizni predlohy Nerudovo Kytice s dokonalou vypravou a hudbou, ktera se nesla filmem jako Forrestovske pirko vzduchem. Ta sekvence akcnich scen byla jak z kalasnikova a neopakovatelny kung-fu styl v podani I. Bergmanove v neoprenu a snorchlu se musel libit snad kazdemu no a nakon . . . . pockat to neni tenhle film . . . jo aha ja usnul a tohle se mi zdalo. No taky dobre!!!! ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Ani neví proč otvírám složku komentáře, když nemám co napsat. Je to víc trapné než vtipné, bohužel. ()

Rodriguez odpad!

všechny recenze uživatele

Dvojka je snad ještě dementnější! Úchylárna pokračuje a vůbec nechápu, proč sem na to vlastně koukal. Ztráta času..... 0% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Podobné sklamání jako u Asterixe a olympijských her. Jeden z dvojice hlavních představitelů byl nahrazen. Podobně jako u Asterixe jde o dost citelný odklon od předlohy. V češtině navíc už není ten fantastický dabing z jedničky v podání Krampola a Lábuse. Oproti jedničce je snad ještě víc trpaných scén a z trapnosti je nevytrhne už ani zmíněný dabing nebo některý z herců. Některé vtipy asi fungovaly na stránkách časopisu, ale tady je z nich ždímáno více, než v nich skutečně je. ()

Danula13 odpad!

všechny recenze uživatele

Marně jsem hledal, čím by mne tento film pobavil. Pro koho se tyto filmy proboha točí ? Je diváckou cílovou skupinou tvůrců puberťák s krabicí popcornu, řehtající se úplně všemu (a ničemu zároveň) ? Být to aspoň trochu vtipné a nápadité, byl bych smířlivější, ale je to jen neskutečně trapné. Další žhaví kandidáti do odpaďácké TOP 200 jsou Královna Sumuru, Krvavý sníh, Tyranosaurus Rex, Řez diamantem, Tvář smrti, Cíl, Velké dobrodružství, Potkan 007 a UFO ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec velke zklamani, oproti jednicce chybi hlavni hvezda Benito Pocino, nastupce v roli Mortadela je nesmyslne mlady (a navic ma uplne jiny tvar lebky nez Mortadelo). Ale jeste horsi je, ze se vytratila vetsina vtipu, takze za cely film jsem se zasmal opravdu jen parkrat. S odrenyma usima kvuli te 110R dam druhou hvezdicku. 31% ()

Paity odpad!

všechny recenze uživatele

Nepotřeboval jsem být jasnovidec, abych věděl, že se tohle nepodaří a také že ne. Máme tu exemplář totálního propadáku. Hnus velebnosti. ()

Matli odpad!

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem jedničku a jsem za to vděčný, pokud se drží ve stejném duchu jako dvojka. Přemejšlel jsem za co bych mohl dát jednu hvězdičku a fakt mě nic nenapadá. Těžko říct jestli je to komedie pro desetiletý děti nebo crazy komedie pro dospělý, ale obě verze stojej za hovno. Těch rádoby ftípků tam jak až příliš a ještě nejsou vůbec vtipný. Za snahu a ''efekty'' dávám 8% ()

Reklama

Reklama