Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu Dopis pro krále se šestnáctiletý Tiuri vydává na dráhu rytíře-doručovatele poté, co dostal rozkaz od umírajícího rytíře. Musí v co největším utajení doručit dopis králi země Unauwen. Dobrodružná cesta mladíka vede horami, lesy a údolími, kde za každým zákrutem čeká nějaké nebezpečí. Dopis však nesmí za žádných okolností padnout do špatných rukou! (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (29)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem žádný zázrak, ale nakonec jsem byl celkem příjemně překvapen. Je sice pravda, že vynikajících kvalit stejnojmenné knižní předlohy Tonke Dragtové to sice nedosahuje, ale na druhou stranu se scénář předlohy drží a tajuplnou atmosféru se podařilo navodit. Je to první filmové zpracovaní tohoto výborného příběhu a vůbec není špatné, herci jsou sympatičtí, hudba je slušná, výprava povedená a děj místy i napínavý. Samozřejmě bezchybné to není, ale to už bych chtěl po filmu určený dětem příliš. Škoda, že DVD neobsahuje titulky, protože kolik se asi u nás najde diváků co rozumí holandsky...ale dabingu se nebojte, Vapet si dal tentokrát záležet...původní znění je ale původní znění. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Děkuji ti za záchranu života, pane !!" - "Nemáš zač !!" No, ty krávo, to jsou mi panečku dialogy !! S nimi totiž bez ohledu na tu cílovku podobná žánrová práce stojí a padá, čímž se opět dostáváme k síle scénáře.. Do jisté míry samozřejmě jejich kvalitu ovlivňuje dabing, nicméně tentokrát lze rozhodně za hlavního viníka označit především tvůrce této rádoby historické báchorky ne zrovna zkušeného režiséra Pietera Verhoeffa a částečně i autorku knižního předobrazu holandskou Rowlingovou, totiž Tonke Dragt, která mi upřímně se svým stylem neseděla nikdy.. Na druhou stranu ovšem nesmírně potěší ten velmi svěží jednoduchý až oldschoolový styl s naprostým minimem počítačových triků, když právě Steenhoven těmi potemnělými obrazy vdechuje tomu přímočarému a dětinsky upřímnému skorofantasy světu život.. Škoda, velká škoda.. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

U historických filmů si musí člověk vybrat, jestli bude hnidopich nebo průměrný divák. Historikům by asi vstávali vlasky na hlavě a možná by si jí dokonce ukroutili. Já byla dnes obyčejný divák, nezkoumala jsem ani historické oblečení, zbraně, zbyky ani mluvu natož věrohodnost děje. Dobrodružné to mělo, spád také a vidět se to dalo - minimálně jednou. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

ty jo, to jsem si zase dal. Po čase chci zkouknout nějakou pohádku nebo dobrodružný film a jdu do tohohle. Řeknu na rovinu ten film je slabej, je sice fajn že je vidět snaha a i to že se tam neustále něco děje, ale ten film je naprosto zabití díky nudnému(totálně) příběhu a herců. Herci byly opravdu neuvěřitelně slabý. A neviděl jsem jediný pokus o hraní. Příběh byl slabí též, to co jsem četl na obalu tak vypadalo nadějně, ale po zkouknutí jsem kroutil hlavou. Film jsem viděl 2x protože napoprvé jsem u něj dokonale usnul. No jediné co musím vytáhnout je fakt ta snaha která je na filmu vidět, a nádherná hudba která se opravdu povedla. Jo a taky pěkná krajinka. Ale to je asi tak vše, pokud se chcete nudit směle do toho, ale mě už to stačilo. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jde o pěkný film pro odrostlejší děti. Je to sice pohádka, ale s dobrodružným nádechem. Nenudila jsem se a dovedu si představit, že mládež by film akceptovala. I jsem se zasmála. Ale jenom tak: představte si 16.století a v lesích perfektně vyasfaltované silnice po kterých se prohání princ na koni. Město, které má vydlažděnou silnici atd. No, nesmíme být "puntičkáři" - dětem to je jedno a film to byl pěkný. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Belgii, Nizozemsku, Skotsku, Německu (Durynsko, Bavorsko), ve francouzském pevnostním městě Carcassonne a na zámku Vianden v Lucembursku. (Agatha)
  • V roce 2009 snímek získal cenu poroty za cizojazyčný film pro děti na Mezinárodním dětském filmovém festivalu v Chicagu. (Agatha)
  • Film byl natočen na motivy stejnojmenné knihy nizozemské spisovatelky Tonke Dragt. (Agatha)

Reklama

Reklama