Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mezi komediální nadsázkou a vážným kritickým pohledem na morální upjatost se vyznačuje slovenský snímek Zmluva s diablom. Vypráví totiž o nesnázích, v nichž se ocitla pětice dívek podezřelých, že se slavnostně zavázaly ztratit panenství ještě před maturitou. Pohoršeno je nejen vedení střední školy, zjevně považující takové chování za neslučitelné se socialistickou morálkou. Nikoho nezajímá, jak je to s "prohřeškem" doopravdy - a osočená děvčata se navzdory všem rozhodnou, že se budou chovat opravdu vyzývavě. Snímek tak dokládá choutky bývalého režimu sledovat i nejintimnější stránky lidského života. (CS Film)

(více)

Recenze (69)

ataman329 

všechny recenze uživatele

zuzana kocúriková bola v šesťdesiatom siedmom naozaj krásna. len ten jej hustý podpazušný porast mi v kontexte dnešnej doby bárs nešmakuje. a nakoniec sa ani nevyzliekla, čo je vlastne tiež dobre. inak toto je skvelý film. už vtedy všetci vedeli že nie je nič lepšie ako kvalitná, láskyplná a pravidelná j*bačka. a v čom bol teda problém, hlavný rozpor, úmysel postáv a pointa filmu? REALIZÁCIA! ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Na třídní schůzce ukáže učitelka rodičům nahé fotky dívek a chce po rodičích, aby na nich identifikovali své dcery a následně ukáže smlouvu, podle které má pětice těchto dívek přijít o panenství. Netušil jsem, že na Slovensku točili v 1967 tento typ komedií, ale jako černobílá perlička to je kuriozita. Bohužel na mne to je moc velká prehistorie, která má místy úsměvné dialogy, ale jako záživná komedie to u mne nefungovalo. ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Takyto film natocit za komunizmu bola teda odvaha. Skvele hlasky, obsadenie, vykony a v neposlednom rade aj hudba (striptiz za sprievodu Hany Hegerovej bolo riadne kombo). Kam sa hrabu americke komedie? ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Prva polovica mala spad, hefty, dynamiku - ta druha sa nekonecne tahala, same pubertalne naznaky akoze hravej erotiky ci jak to nazvat ten chaos cely. Temer som zaspal pri tom, takze 2*. Herci vyborni inak, dobra atmoska, blazniva hudba - ale zasa raz to poorali so scenarom, coz je zasa raz velikanska skoda. ()

Pat_rick_fan 

všechny recenze uživatele

Tak to som teda nečakal. Svieže, hravé, viac nadčasové a menej dobové ako väčšina slovenskej produkcie 70-tych až 90-tych rokov. Ten námet, pripomínajúci Prcičky či začiatok Larsovej Nymfomanky, zasadený ale v 60-tych rokov v socialistickom Československu, páni, ja zíram. Mladá Kocúriková je krajšia ako Megan Fox, Turbová nezaostáva, navyše to nie je ani tak komédia ako trpký komentár o pokrytectve vysokopostavených súdruhov (riaditeľ), rovných a rovnejších, či o niečom, čo by sa dalo považovať za feminizmus (not woke yet, hehe). Záver mohol byť lepšie gradovaný, ale inak vzhľadom na dobu, celkom pecka. ()

goni 

všechny recenze uživatele

Zivot sa sice za tych 60 rokov od nakrutenia filmu radikalne zmenil, no mladi ludia ostavaju stale rovnaki. V podstate je to decentna teenagerska komedia, s mnozstvom znamych tvari, ktore boli v tom case este mlade ucha. Herecke vykony na jednotku. Co sa tyka pribehu, celkom ok, len skoda toho nedotiahnuteho zaveru [27/2014]. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"To má být vtip, soudruzi? Aj naša Ička má tu najlepšiu výchovu! Poriadnu a kresťanskú..a socialistickú, prosím!" Skvěle rozehraná komedie s nadstandardním obsazením postupem času upadala. ()

Joski 

všechny recenze uživatele

Tak tomu hovorím Zlaté 60-te roky československého filmu. Podobne ako film Kým skončí táto noc patrí Zmluva s diablom do klenotnice slovenskej kinematografie. Scenár, herci, kamera a réžia silne inšpirovanaá vtedajšou francúzskou a talianskou kinematografiou. Vrelo odporúčam toto skvelé intro do maturitných čias naších mamičiek-babičiek.-) 90% ()

karlee 

všechny recenze uživatele

Hodně originální film, nejen přítomností Ivany Karbanové evokuje Sedmikrásky, z mého pohledu ovšem dost nevyrovnaný. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

No co to bylo za Slovensko – český pokus? Ani jednou jsem se nezasmál, nebavilo mne to a silně jsem se nudil. Proč se takový herec jako pan Menšík vrhl do štěku v této blbině, mne taky překvapilo. Pro mne jednoznačná zbytečnost, kterou netřeba vidět. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Za ty krásné slovenské holky a za hojnou účast českých herců, včetně dobrého humoru, nelze než se podívat po letech vždy znovu. Stojí to za to! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dnes jsou to Prci, prci, prcičky, Rafťáci nebo Holky to chtěj taky a tehdy byla Zmluva s diablom. Parta holek, které mermomocíé chtějí přijít o panenství. Už samotné téma, nahahotinky a ďábel v názvu nás s kolegou donutili k přemýšlení, zda se z filmu nestal trezorový. Ale rok šedesát sedm byl přeci jen uvolněnější. I tak ale sledujeme z větší části scény, které by měly být úsměvné v hlavní myšlence. Tou jsou jednotlivé pokusy dívek přijít o to nejcennější. Některé scény byly docela úsměvné, hlavně celé anabáze s Vladimírem Menšíkem nebo Jaromírem Hanzlíkem. Jiné ovšem méně. Naopak v závěru jsme mohli sledovat celkem sexy scénu, kdy se dívka ujme striptýzu. S ohledem na výše zmíněné filmy a na fakt, že je dnes jiná doba je to už film, který těžko šokuje pobaví nebo naopak něco sdělí o tehdejší mládeži. Faktem ovšem zůstává, že v některých ohledech se mladí nezměnili a asi jen tak nezmění. Z tohoto hlediska má snímek vypovídající hodnostu pořád. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Pýtam sa, kde by sme to dospeli, keby sa podobné záväzky rozšírili na masovom základe?!" Pätica rúčich maturantiek sa rozhodne natruc prísť o veniec a my sledujeme úspešnosť onej snahy u každej z nich, plus prípadné rodinné pomery k tomu. Šesťdesiatková novovlnná jazda od začiatku do konca, narážky na socializmus, kresťanstvo aj malomeštiactvo, plno hereckých legiend staršej aj mladšej generácie v hlavných aj vedľajších roliach dávajúcich jednu hlášku za druhou, k tomu vynikajúci hudobný doprovod. Úplne z toho dýcha dobová uvoľnenosť a tvorivá sloboda, v nasledujúcej dekáde by vznik takéhoto filmu bol nemysliteľný. Plný počet. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Je to takový slovenský předchůdce Prciček, ovšem nudný, rozvláčný a vesměs nevtipný. Film se rozpadá do čtyř historek s otřepanými pointami, z nichž vyniká jen linie s Menšíkem. A to proto, že Menšík je prostě Menšík a jeho partnerka Karbanová předvádí docela zajímavý výkon. Zaujalo mě, že režisér nechal české herce mluvit česky, což tehdy nebylo zvykem, tak jako dneska. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

má to jeden společný rys s teen-komediemi amerického typu. I zde byly do rolí naivních, nezkušených dívek obsazeny holky, které už zjevně mají leccos za sebou. V tomto smyslu tedy byl film značně nevěrohodný, naivistický, což podtrhovala svým hereckým výkonem Ivana Karbanová. Myslím, že ani před 50 lety nebylo typické, že by holky kolem 20 teprve začaly uvažovat o ztrátě panenství a to ještě jenom v rámci vzpoury vůči autoritám. Zajímalo by mě, která z představitelek těch pěti dívek byla v době natáčení pannou, patrně žádná. No, jinak měl film některé velmi dobré momenty . nejvýraznějši byla scéna s Labudou, jiné momenty byly naopak výrazně slabší. Nevyrovnaný film, s trochu nenaplněným potenciálem ()

pierre9 

všechny recenze uživatele

V istých fázach je scenár super (skvelé hlášky), v iných zasa pokryvkáva. A Z. Kocúriková teda pred 50 rokmi ale bola kočka! 3,5* ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Dnes už iba film pre pamätníkov. Na svoju dobu možno smelá komédia, dnes už skôr iba nostalgická spomienka mladých krásnych herečiek, z ktorých sú už babičky alebo už ani nežijú. ()

Reklama

Reklama