Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedna dívka, jeden pokoj plný přátel
… a jeden silný nepřítel

Katrine se právě přestěhovala do města. Bydlí na studentské koleji v pokoji, ve kterém nedopatřením probudí ducha, který se začne mstít. Společně se svým novým přítelem Rolfem, se Katrine snaží ducha zastavit, dříve než vyvraždí celou kolej. Objevuje se mnoho otázek, ale jedna je zvláště děsivá – z domu se nikdo nikdy sám nevystěhoval. Předchozí obyvatelé v něm vždy zemřeli.
Zatímco Katrine s Rolfem hledají řešení, lidé umírají a zbývají už jen nejbližší přátelé. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nenáročná ducharinka bez nápaditých, či mimoriadne efektívnych “jump skérov”, ktorá síce herecky taktiež neoslní, no mne “Pokoj dvastapiet” rozhodne neprišiel ako úplne nevydarená vec, ktorá by mala v podobe “odpadov”, schytávať jednu facku za druhou. Má totiž takú zvláštnu atmosféru, pôsobí celkom tajomne, ani samotný príbeh nie je úplne na zahodenie. Popravde, poslednú dobu nebolo veľmi načo kukac, prehovoril ma aj “dabing”, a tak zrejme aj vďaka tomu, vyslovene nebanujem. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 3/10 Děj 3/10 Hudba 4/10 Efekty 3/10/// PLUS: občas vykoukne atmosféra MÍNUS: tady by mě zajímalo kdo kopíroval, zřejmě Dánové od Amíků, nejen, že je to po hororové stránce totálně klišé, ale i v rámci filmařiny jsou postupy příliš zkopírované a ohrané a navíc, dánští herci tomu nepřidávají, ani nemůžete říct, že koukáte na své oblíbené herce/// Shrnutí: Dost dlouho nuda, v druhé polovině se začne něco dít, ale na záchranu celého filmu to nestačí. Navíc vysvětlení a vyřešení je spíš z ranku sci-fi. Moment, jdu se podívat do zrcadla, jestli mi v něm nestraší./// Celkem 32%/// ()

hladass odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna dívka, jeden pokoj plný přátel... a jeden silný nepřítel... Kristova noho, ten kdo to psal musel být ještě ožralejší než já... ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Pre tento krát dánsky príspevok k duchárskej téme z prostredia študentského. Ničím neprekvapujúci, nič nové neprinášajúci. Skonzumovať sa dá bez väčšieho podráždenia žlčovodov, ale mne stačilo raz. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem zklamání, čekal jsem Dánskou duchařinu jak má být, ale prd. Film nenabídne nic. "JEden silný nepřítel"??? Vždyt se tam jen párkrát ukázala někdo umřel, a to bylo všechno, neoriginalita tu sálá ze všech zrcadel. No a divák se jen nudí. ()

Pejpr odpad!

všechny recenze uživatele

Překousnu, když se ve filmu půl hodiny nic neděje, strpim, když se ve filmu hodinu nic neděje, ale když se stále nic neděje a najednou najedou titulky, tak to už fakt nerozdejcham! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tato severská duchařina je už od začátku poněkud nudná. Za první půlhodinu se ve filmu vůbec nic podstatného nestane a jedinou náplní je seznamování s hlavními postavami. Když už dojde k první vraždě, tak ihned poté následuje další čtvrthodina, kterou mohli klidně vystřihnout. Intimní seznamovaní je dobré leda tak do romantických filmů, nebo telenovel, ale ne do hororu od něhož čekáme, že se konečně duch odhodlá k dalšímu zabíjení. K dobru musím ale přičíst, že nás filmaři chtěli podrobně seznámit s osudem mrtvé dívky a ukázat, proč a za co se vlastně mstí. Posledních 20 minut už bylo relativně v normě a konečně jsme se dočkali řádění ducha v hojném počtu, tedy v tom na co si troufli. Co se týká kamery a záběrů samotných, tak se občas povedly dost dobře, a to hlavně co se týká vizuální stránky ducha a různých odrazů v zrcadlech. Bohužel se opět projevil nedostatek kapitálu a myslím si, že jsme tím byli ochuzeni ještě o lepší podívanou, kterou by jistě poskytli. Bohužel co se napravit nedá je jsou herecké výkony. Ty byly místy až trapné a nedokážu říct, kdo se mi líbil nejvíc. Snad asi představitelka ducha. Trapné hlášky a mizerný dabing vadili mým uším asi nejvíc. Naštěstí zde byla hudba, která se mi docela líbila a dokázala částečně přebýt nudu ve zcela zbytečných scénách. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Klasická japonskem načichlá duchařina (prosil bych zase někdy ducha, který není jako holografická projekce a netřepe se, prosím!!!!), která je zajímavá svým hodně pomalým stylem vyprávění. U mě ta pomalost nebyla vůbec na škodu, naopak, docela se mi to zamlouvalo (stejně jako hlavní hrdinka jak vzhledem, tak herecky), dodávalo to filmu takovou zvláštní příchuť a atmosféru. Ne že bych se u toho bál, ale brnkalo mi to na nervy... 3,5* ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Mezi filmy se snahou lekat takový průměr. Moc lekavých momentů tam není, mega originální to taky není, tempo nevelké, ale když to člověk vidí, tak vyloženě zklamaný taky nebude ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nesmělá, tichá a dobrosrdečná dívka se nastěhuje na kolej k partě sangvinických dementů, no a na malér má zaděláno, protože tam bude bydlet nejenom s těmi dementy, ale i se strašidlem. Onu naivní venkovskou dcerku hraje sice typka, která vypadá jako profesionální běhna (tím svým nevinným diblíkovským kukučem mě neoblafneš děvenko!), ale jinak je to celkem koukatelné severské osvěžení z mé bohaté sbírky trafikových DVDček. Osvěžení, které je sice stereotypně střižené podle obdobných amerických vzorů (kombinace duchařiny a teenagerské vyvražďovačky) a je možná ještě o kapku blbější než ony americké vzory, no ale osvěžující je už jen třeba tím, že se v něm mluví dánsky a ne anglicky. A třeba scéna dekapitace výtahem byla roztomilá. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšika horrorov to musí byť útrpné brnkanie na nervy. Predvídateľný príbeh sa totiž odvíja rýchlosťou Tarkovského filmov pustených na spomalený pohyb. Filmových fajnšmekrov nadchne aspoň oldschoolový feeling kameramana: jeho práca s protisvetlom, zdôrazňovanie "sklených" plôch, odrazov a "zrkadlových" efektov má mimoriadne vysokú kultúru. Lenže čo s tým, keď zo scenára, ktorý bol k dispozícii, by nevykresal nič príčetné ani Ridley Scott krížený s Christopherom Nolanon. Vznikol teda podivuhodný kríženec: kultivovane natočený dánsky film spárený s prežutou "šikmookou" ducharinou, ktorý sa vlečie, vlečie a vlečie: a nič sa nestane, ak vám aj utečie. Aj tak sypem až tri hviezdičky - aspoň za tie pekné "hrátky" kameramana. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Túto dánsku vzduchárčinu som skukol na dvakrát. V prvej nudnej polhodine filmu sa mi podarilo zalomiť, ale našťastie mi tekvica padla rovno na RC a na tlačítko „pauze“. O dve hoďky neskôr som mohol len skonštatovať, že dánska vzduchárčina sa od ázijskej či japonskej odlišuje len ksichtami a menami (aspoň sa to nepletie), ale postup je rovnaký a nič nového som nevidel. Taký úplne slabý odvar zo Zrkadiel. No a opäť som zalomil. 2,5 kg ()

cariada 

všechny recenze uživatele

No jedna velká nezáživná nuda. Poslední půl hodina se to snaží zachránit, ale už je to málo. Vraždící dívka co vylejzá ze zrcadla. Před časem jí znásilnili a ona se na to musela dívat v zrcadle, pak šáhla na elektriku a bylo poní. Jenže ted nová studentka co bydlí v onom pokoji rozbije zrcadlo a ona se dostane ven a vraždí. Poměrně laciný a fádní děj bez větší atmosféry. Příběh je hodně nezáživní a nepřehledný. ()

Reklama

Reklama