Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film o drsném životě na střední škole Suzuran sleduje jednu životní epizodu madého Genji, který nastoupil na nejtvrdší japonskou střední školu proto, aby dokázal otci, že na to má, a že po něm bude moci převzít vedení klanu Ryuseikai. Nejdřív ale musí porazit zdejšího favorita Tamaa Serizawu. V tom mu pomáhá nejneúspěšnější absolvent Suzuranu Ken Katagiri svými radami. (Draugen)

(více)

Recenze (89)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Ty vole, to byla nuda a debilita. Dvě hodiny sledovat, jak parta dementů, který se předháněj kterej z nich má debilnější účes, do sebe jen buší a jediná rvačka nemá hlavu ani patu. Kdyby to aspoň byly souboje - duely, aby nějak vyniklo bojové umění - jenže tohle je paskvil. Jen řvou, ksichtí se a máchají rukama a nohama - k tomu hraje kýčovitá hudba. Jedna z největších hovadin od Japonců. Jedna hvězda za hezké Japonky. Východní blivajz. ()

tompaulman 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že sleduju parodii na středoškolské bitky, která v sobě záměrně zahrnuje skoro všechny kýčovité prvky teenage mlátiček. K "dokonalosti" chyběla nějaká ta bitka na střeše a obligátní scéna s učitelem, který se od sebe snaží odtrhnout mlátící se studenty. Je to jen nudné bezhlavé řezání pořád dokola bez jakékoliv invence, vtipu nebo aspoň snahy o změnu stylu či prostředí. A nepřesvědčil mě ani motiv všech soubojů - stát se "králem bezvýznamné střední školy". 2,5* ()

jarah 

všechny recenze uživatele

Oguri v polohe tvrdého chlapca? Vidieť vyše stoosemdesiat centimetrov naštvanej výšky ako rozdáva rany na každú stranu je istý druh zážitku. Boj v daždi bol pôsobivý a keď sa k tomu pridajú zdôraznené zvuky úderov a rockový podmaz, nemohlo to byť lepšie. Dážď bol rozhodne dobrý nápad. Akurát mi napadlo, ako sa v tej trme-vrme rozoznali kto má s kým bojovať. ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Do půl filmu jsem trošku tápal v postavách . Oni ti kluci šikmoocí (obvzláště tahle omladina) jsou všichni stejní. Takový Green Street Hooligans trošku jinak. Tady totiž o fotbal vůbec nejde. Těch 130 minut je trošku dost ale koukatelný to je... ()

Uhura 

všechny recenze uživatele

Viděno prvních dvacet minut. Na další zbytečné efekty a pitvoření už jsem nebyla ochotná obětovat čas. Nic proti cool japonským děckám, to proč ne, ale bylo to k smíchu způsobem, kdy se nesmějete. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Směšná stylizace japonských puberťáků do evropsko-amerického stylu, samý takový pidi-elvis, jeden z nich se má prosadit, aby dokázal, jaký je macho bitkař. Vlastně se pořád blbě čumí a vedou se silácké kecy, proloženo jakýmisi bitkami. Nuda na druhou. ()

azumi 

všechny recenze uživatele

Škola ve které proti sobě bojují žáci jednotlivých tříd a ročníků, ve snaze sjednotit celou školu a stát se jejím vládcem. Kdy od začátku sledujeme nástup nováčka Genjiho v boji proti studentu třetího ročníku Tamao. Zvláštní, ale nenudí. Podobné bitky jsme kdysi pořádali jako menší děti za školou :) Nenechte si ujít, už se těším na další díl. ()

Vykuk 

všechny recenze uživatele

Uvítal bych více bojového umění (vlastně jsem skoro žádné neviděl), tady to jsou prostě jen klasické bitky, ale i tak je to skvěle zpracovaný japonský akčňák. Kdo tyto filmy sleduje, nepřekvapí ho typická nadsazenost, vše se odehrává kolem školy, ale učitele (snad kromě začátku), aby jeden pohledal. Všude se jen mlátí, všichni jsou cool, ale nějak si neumím představit, že by v takovém prostředí mohla probíhat nějaká výuka :-) Je to jako v japonských manga komiksech, zváště některé scény, při kterých se člověk musí zasmát (v dobrém smyslu), což se mi velmi líbilo. Hudba je fantastická, celé 2 hodiny jsem se skvěle bavil, proto maximální hodnocení a hurá na dvojku:) ()

mortymer 

všechny recenze uživatele

Suzuran nie je zrovna tak ideálna škola, i keď je v nej rozhodne živšie než hocikde inde. Svojim spôsobom je to transformácia klasických Hong Kong-ských figterských filmov do moderného Japonska s charaktermi, ktorých príprava účesu zaberá ďaleko viac času, než učenie sa na zajtrajšie hodiny. Mimo toho tu hrá skvelá hudba ako The Street Beats alebo The Birthday. ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Miike přešel do komerčnější podoby, a točí, co ho prostě baví - násilí a gangy. Yakuza sice tentokrát hraje druhé housle, o to víc ale jde násilí nadračku. Námět je ale fajn, jen to není co bývalo...teď je to prostě nejen propracované a přemýšlivé, ale taky rychlé a akční. Inu, proč ne. 80% a ****. ()

lmc 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi bylo 13, asi bych si chrochtal blahem. Každopádně jsem již dávno za touto hranicí a stupidní filmy s hloupými postavami a ještě hloupější zápletkou mě prostě neberou, navíc mi to přišlo zoufale nudné a ani jsem to nedokoukal. Zdejší hodnocení příliš nepobírám ()

muti 

všechny recenze uživatele

film evidentne podla manga predlohy, kde ide o boj nad strednou skolou, kde snad ani nevyucuju (bol vo filme vobec nejaky ucitel?) kam sa hrabe obecna skola, toto je boj skolskych gangov o nadvladu - neuveritelny, plny nasilia a nikdy nekonciacich subojov. zase neda sa im to mat za zle, kazdy den bojovat bez nasledkov, bez vyrazenych zubov, vnutorych krvacani, otrasov mozgov ci inych vaznych zraneni, to sa jednemu bojuje jedna radost. snad sa mladi neinspiruju touto nasilnou cestou... sablonovito mi to pripomina shokugeki no souma, kde si tiez hlavny hrdina chce dokazat ze sa vie vyrovnat otcovi a tak ide dobyt najprv skolu. Avsak v crows zero sa nebojuje v kuchyni pri sporaku ale vzdy a vsade pastami a kopancami. kto skonci v nemocnici a kto na vrchole celej mely? a co na to vsadepritomny tien jakuzy? ()

Reklama

Reklama