Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film o drsném životě na střední škole Suzuran sleduje jednu životní epizodu madého Genji, který nastoupil na nejtvrdší japonskou střední školu proto, aby dokázal otci, že na to má, a že po něm bude moci převzít vedení klanu Ryuseikai. Nejdřív ale musí porazit zdejšího favorita Tamaa Serizawu. V tom mu pomáhá nejneúspěšnější absolvent Suzuranu Ken Katagiri svými radami. (Draugen)

(více)

Recenze (89)

Lex.San 

všechny recenze uživatele

Sleduju už podruhý a mám pocit, že to není naposledy. Jelikož mám rozkoukaný Ouroboros a musím čekat týden na novou epizodu, tak jsem chtěl zkusit Oguriho zase v jiné roli. A že bylo na co koukat. Jak už psala ainny, ono to opravdu není jen o středoškolácích, kteří se mlátí hlava nehlava. Víc než o tom, je to o přátelství. Jediné, co jsem tak trochu nepobral, jak se kluci můžou vždycky dostat do dalšího ročníku, když nedělaj nic jinýho, než se mezi sebou bojují o to, kdo ovládne Suzuran ;) Ale jinak doporučuji ke zhlédnutí, písnička I wanna change se mu už uhnízdila v mobilu. ()

Sefik odpad!

všechny recenze uživatele

Mám rád asijské filmy, zejména z Jižní Koreje, Hongkongu, či Indonésie. Většinou je to takový závan čerstvého vzduchu do zatuchlého hollywoodského stereotypu. I ty mlátičky mají takové jiné a lepší. Ale toto vážně nee... Ze zmateného děje plného nesmyslných scén, hloupých dialogů, ale především naprosto stejných, nudných herců (chybí tam někdo jako např. Yayan Ruhian z obou “Zátahů”) bez jakéhokoli charismatu. Marně hledám signál pro aspoň jednu hvězdu, ale to, že film konečně skončil, nelze považovat za odůvodnění takového hodnocení. ()

paradoxman 

všechny recenze uživatele

Film o vystajlovaných 60ti kilových superbojovnících si dokázal udělat legraci sám ze sebe a proto ode mě dostává 80%. Byly tam věci, které bych "západnímu" filmu neodpustil. Ale Japonci jsou holt jiní. ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

mhm, takže tinedžer vytrieskal pred všetkými yakuzákov a žil veselo naďalej. to naozaj presne korešponduje zo skutočnosťou LOL ()

JoudaCZ 

všechny recenze uživatele

Dobré. Sice mi docela trvalo zorientovat se v komplikované hierarchii školních gangů, samotná "škola" je vlastně jen záminka k ukotvení příběhu do nějakého prostředí, u bitek jsem občas ztrácel přehled kdo je kdo, ale vcelku to je povedená, svižná, vizuálně zajímavá akční jízda s přehlídkou super-cool mladých Japonců, která prostě nestačí nudit ani přes svou značnou délku. ()

M1ckey 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době se mi naskytla možnost shlédnout další film Takeshiho Miika. Režiséra, který už dokázal, že umí natočit bláznivý film (Ichi The Killer), ale i pořádný akční snímek typu 13 Samurajů. Crows zero je příběh mladého Genjiho, který se rozhodne přejít na nejtvrdší školu v kraji. (Suzuran) Námět je prostý, to vskutku ano, nicméně film si zakládá na barvitých postavách s mnoha vlastnostmi. Hlavním prvkem díla je akce, které je tam víc než dost. Pokud jste se někdy setkali s Miikovými filmy, tak jistě víte, že nešetří na zobrazování krve a v tomto filmu tomu samozřejmě není jinak. Na tomto filmu je něco originálního a rozhodně se jich vyskytuje málo. Soupeření o moc mezi jednotlivými frakcemi školy a následné rvačky mnoha studentů jsou sice trošku přitažené za vlasy, ale v tomto případě se to dá přehlédnout. Pokud chcete vidět něco netradičního, co vás chytne, tak rozhodně doporučuji tenhle film, protože má v sobě tu mladickou jiskru. Mé hodnocení 75% ()

Kaucukovnik 

všechny recenze uživatele

Suzuran není obyčejná škola. Ceremoniální události se běžně zvrhnou ve hromadné bitky, a kantoři takové dění jen okomentují slovy "Ta mládež má ale elán!". Občas se na kus řeči a pár kopanců zastaví Yakuza. Mezi surovými souboji se tu ale odehrává...život - přátelství, čest, vůle, ambice. Nadsazeně brutální akce s inteligentní pointou - tleskám. ()

MichioHi 

všechny recenze uživatele

Bála jsem se toho, že to bude moc natáhly 130 minutový film, ale nenudila jsem se ani sekundu. Musela jsem si utírat sliny, protože drsní japončíci jsou naprosto k sežrání !! ()

Reklama

Reklama