Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film o drsném životě na střední škole Suzuran sleduje jednu životní epizodu madého Genji, který nastoupil na nejtvrdší japonskou střední školu proto, aby dokázal otci, že na to má, a že po něm bude moci převzít vedení klanu Ryuseikai. Nejdřív ale musí porazit zdejšího favorita Tamaa Serizawu. V tom mu pomáhá nejneúspěšnější absolvent Suzuranu Ken Katagiri svými radami. (Draugen)

(více)

Recenze (89)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Wow. Konečně jsem viděla Shuna hýřit nějakými emocemi :-) 100% musím shlédnout dvojku, protože tohle byl opravdu nářez. Bitky, bitky, bitky, krev, krev, déšť, přátelství, oddanost, spravedlivost... bože, to bylo super...! Oči navrh hlavy, bušící srdce, no, já hořela :-D Prostě dobrej film, kde mě občas štvala kamera, protože jsem si pořádně nemohla prohlédnout všechny rány, co kdo dostal... ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Vobec sa necudujem, ze toto si medzi japonskou omladinou stihlo ziskat prakticky hned po premiere obrovsku popularitu. Tolko adrenalinu by hadam aj z Romerovych zombikov spravilo Snyderovych sprinterov ;-) . Navyse to, co zo zaciatku vyzera ako velmi svizna a drava upomienka / variacia na 80´s b-ckove akcie (hlavne hudba) na cele s Class of 1999 (skolske prostredie a studentske bojove frakcie stojace proti sebe) sa postupne meni na vyborne natocenu, zahranu a emocne silnu odu na priatelstvo. A hoci film vychadza z japonskej mangy, natocene je to takmer permanentne "zapadne", pricom zaverecna "burly brawl" je sposobom nasnimania velmi "korejska" :-) . Tesim sa na druhy diel, dufajuc ze nepojde iba o variaciu videneho. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kvalitní akční řezba z Japonské produkce,která přinesla něco nového do Akčního žánru. Mlátiček je zde nespočet mnoho,občasnou nereálnost filmu odpouštím,herci jsou slušní a charismatičtí a finále of course PERFECT! 80% ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Z tohohle bude fanynky asian boys polévat horko. :) Miike stále více reflektuje moderní filmařské trendy a Crows: Epizode 0 je celkově snad jeho nejdynamičtější film, velmi dobrý téměř ve všech stránkách. Má styl, spád, příběh, krásnou Meisu Kuroki a rozmanité a charismatické mladé tvrďáky, co si rozbíjejí držky ve vizuálně slušně nářezových bitkách. Ta výborná hromadná mezi gangem Serizawy a GPS (provazce deště, všudypřítomné bláto mísící se s krví, solidní street fight choreografie, zpomalené záběry a pomalá balada - to je prověřená a úderná kombinace; Adrian není sám, komu při ní vytanuly na mysl stylizované scény v korejských akčních dramatech :) a zdramatičtění příběhu jsou velkým příslibem pro pokračování. Nevím, komu budu fandit, ale hodně mě zajímá, jak to bude dál... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Takeshi Miike se pokusil natočit boj gangů na střední škole a povedlo se mu to tak napůl a to jen proto, že vlastně úplně rezignoval na školní prostředí, který je ve filmu zastoupený vlastně jen tim, že se o něm občas mluví a že vůdci různých gangů jsou rozházený po různých třídách a ty se pak spolu spojujou nebo bojujou, takže vlastně tu nejtvrdší střední školu zevnitř divák vůbec neuvidí, na druhou stranu ale Miike vytvořil hodně slušnou gangovou záležitost, kdy všechen svuj um a nápady soustředil na boje, který jsou tu naprosto skvělý a zejména ta poslední snese ty nejpřísnější měřítka a je natočená opravdu mistrovsky ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Výborná hudba spolu s bitkami ve středoškolském prostředí a celkem vydařeným příběhem 9/10 No ... vlastně bych se k nim hned přidal holt v čr je moc nuda na středních školách . . . :-) ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Takaši Miike dokáže ze současné ostrovní kinematografie vykřesat mnohem více drajvu, než většina ostatních filmařů. Samozřejmě můžeme polemizovat o tom, zda tímto příklonem k západním filmovým postupům neničí to nejzajímavější, co nám japonské filmy mohou nabídnout, ale to by bylo na další povídání. Kurózu ZERO je výtečný zejména ve své první sebeshazovačné polovině, ze které je cítit ironie na míle daleko. V druhé části tohle trochu utichá a do popředí se dostávají vztahy a podobné nesmysly, což trošku ubírá na tempu a celkové atmosféře. Nicméně faktem je, že Takaši to drží pevně za nastajlované pačesy a přichází s cool bitvou v dešti jejíž přehlednost je díky trojici komentátorů nezpochybnitelná… Je nutné uznat, že i přes poměrně dlouhou stopáž to má říz a není to hloupé. Vidět to v době vzniku, zcela jistě bych byl nadšený. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Bitky, súboje, boj o pozíciu. Krv strieka, mláti sa všade, no najradšej rovno do papule. Na odľahčenie a v protipóle k tomu ultra melodramatické a zasnené lyrické scény. V komentároch sa objavuje, že režisér sa naladil na západnú nôtu. Nuž, myslím, že ak by sa napríklad američania pokúsili natočiť obdobný akčniak s takou megadávkou protipólnych vyhrotených emócií v škále od romanticky zadumaných úvah o priateľstve, zrade, konkurencii po pudové, zversky násilné ukričané súboje, tak tento koktail by smeroval maximálne tak k nejakej komediálnej paródii. Takaši Miike má všetko toto pod kontrolou, vrátane prítomného humorného nadhľadu.  Všetko pod zdanlivo nezúčastneným dohľadom yakuzy, riešiacej si vlastné konkurenčné problémy. Ale aj japonská mafia dobre vie, že čo sa za mladi naučíš, v podsvetí neskôr zúročíš. Všetko sprevádzané asi pol tonou japonského rocku. Veď koniec-koncov, o tom to je. Že absolútnym lídrom sa nikdy nik nestane, pretože vždy je tu ktosi nový. Alebo iný, koho si nemožno podriadiť. Pretože život je len rokenrol. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Miike znovu dokázal svojí genialitu, když natočil tento film. Akce jsou až ukázkově skvěle natočené, žádný roztahaný děj, odsýpá to a nestačíte se ani divit a už je konec. Szmpatičtí herci a dobrá hudba, takhle nějak bych popsal tento film. A hlavně Akce je tam dostatek, takže pokud bažíte o boji pěst na pěst, xicht ;), tak se podíbejte. Mimochodem i osobitý miikeho humor nechybý. 90% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Dvě slova Takashi Miike. Komu to jméno nic neříká, pokusím se představit, co může od toho filmu čekat. Námět podle mangy, takže je to značná stylizace akčního námětu(který by jinak uspěl i jako fighto anime) proloženého občas vtipnými nebo pár dramatickými momenty. Zajimavé vizuální zpracování, kdy uvidíte pár nezapomenutelných scén ať už typické eyecandy záběry prostředí, nebo třeba řež hromadnou v dešti. Celou adrenalinovou jízdu podtrhuje skvěle zvolená, většinu času našlapaná dynamická hudba. Co se týče obsazení hlavní roli má můj oblíbenec Shun Oguri, kterého málem nepoznáte(protože vypadá dost drsně se zajímavým účesem) pokud jste ho viděli v sérii HYD, nebo Hana Kimi. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jsem trochu rozpolcená - na jednu stranu ty bitky měly svým způsobem styl a kdybych četla mangu, určitě bych tuhle filmovou verzi Miikeho dostatečně ocenila, na druhou stranu mě to ale příběhově nezasáhlo tolik, jako jsem si od toho slibovala, i když emoce tam rozhodně jsou. I Oguri Šun se mi v téhle roli hodně líbil, i když ho mám ráda spíš v méně drsňáckých rolích... ale kupodivu mu to docela sedlo. Takže přemítám mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale nakonec dám tři, protože mě to zkrátka tolik nezasáhlo a ty bitky mi místy přišly trochu směšné, než abych to brala vážně. Dokud jsem neviděla tenhle film, nevěřila bych, že je víc delikventská škola než v Gokusenu :D LOL No vážně, vždyť se na tom Suzuranu ani jednou neučilo a učitelé byli jen na začátku jako nějaké ušlápnuté figurky, a to jen do té doby, než tam nějaký ten studentík přišel a jednomu z nich fláknul. No ono se to vážně ani brát nedá. ~(3,0)~ ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Chovám velký obdiv ke všem divákům, kteří tento japonský hnus dokázali zhlédnout na jeden zátah. Já u této trapné píčoviny 2x úspěšně usnul. Něco tak krajně nezajímavého a debilního, se opravdu moc často nevidí. Již jsem s touto píčovinou ztratil příliš mnoho času, takže se alespoň v komentáři pokusím být stručný. Děj se točí kolem toho, že 30kiloví šikmoocí žlutí středoškoláci svádí na jakési debilní škole boj o to, kdo z nich bude do konce roku ten největší čurák. Děj je tak krajně dementní u nudný, že se mi nepodařilo udržet pozornost ani na souvislých 5 minut, tudíž mi zcela unikaly souvislosti v té sračce a vlastně mi to ani nijak nevadilo. Postavy se všechny chovaly jako stejní čůráci, a tak se stalo, že mi splynuly v postavu jedinou, což mi rozhodně nepřidalo v tom, aby se mi jakkoli podařilo se zorientovat v tom dementním ději. Postavy musel napsat nějaký nadpozemský čurák, protože ani jedna z nich nebyla ani malinko zajímavá. Bitky točil samozřejmě opět nějaký pičus s roztřepanou prackou, takže ani z těch si divák nedostal šanci pranic odnést. Obrovská ztráta času a neskutečný žlutý průser. Moc nechápu zdejší červené hodnocení, asi by mi ti nemocní feťáci měli dát kontakt na svého dealera. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Další Miikeho šílenost podpořená výborným audio-vizuálním zpracováním, která i přes děravý příběh a šílený střih drží pohromadě. A to hlavně díky režisérově umu a jeho nápadům, které mě vždy dokáží překvapit. Jen tak dál Miike. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Japonští hezounci ve filmovém anime mezi sebou soutěží, kdo ho má většího...drama jako hrom a přímo na mě cákaly emoce... a zase se hezky odrážely a tak jsem se začal těšit aspoň na vymazlené souboje a prd, kluci se na sebe skoro vždy drsně zadívali ( nebo ani to ne) a střih, většina skučí na zemi a je vymalováno...hmm. Sem tam jsem se ale uchechtl, Ruka byla pohledná a snesitelný japan rock to u mě vytáhne na hvězdičku. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu nehledejte prvořadě hlubinu hodnot, tím neříkám, že zde nejsou. Miike sice chtěl ukázat na nesmyslnost rvaček mládeže, z kterých později vyrostou (Mechanický pomeranč), ale s jakou poetikou ztvárnil všechny boje a ta Narutovská výdrž v nich mě prostě uchvátila. Středoškolské prostředí s vysokou frekvencí dynamiky a akce. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

No, tak tohle byla opravdu pecka. I když filmy podobného rázu moc nemusím. Tedy násilí jako takové nemusím vůbec. Jenže zvědavost jak se Oguri vypořádal s rolí tohoto typu byla větší. A nelituju. On ten film není jenom o násilí, je v něm tak nějak mimochodem v rámci nepsaných pravidel naznačená např. i úcta k slabšímu pohlaví a to mě na celé věci překvapilo snad nejvíc. Něco podobného jsem vůbec nečekala. Stejně jako překvapení v závěru (BTW tři dějové linky během závěrečného boje neměly skulinu), i když jistá věc při pádu Kena do vody mi vrtala hlavou. :o) Líbila se mi i kamera a muzika. Ta dokonce tak, že bych brala soundtrack. Přemýšlím za co bych stáhla aspoň jednu hvězdičku a nic mě nenapadá... Na dvojku se chystám během příštího týdne, tak se nechám překvapit. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Tohle je solidní prdel. Po celou dobu filmu platí důležité pravidlo: Nebrat ani vteřinu filmu vážně. Pokud se vám to nepodaří, můžete to rovnou vypnout, jelikož začnete mít pocit, že japonské školství má určité mezery. Pokud naopak přijmete princip absolutní nadnesenosti, dají se ty 2 hodiny celkem dobře užít. 6/10 ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna na zahájení školního roku na střední škole Suzuran už jen vzhledem budovy, ve které se odehrává, značí, že mladíci na téhle škole asi zrovna nerostou pro červený diplom a slovy jednoho ze studentů "svou hodnotu dokazují pěstmi". Takaši Miike to rozjíždí jako absurdní středoškolácký film dotažený do extrémů, takže po intermezzu s japonským Billy Idolem se příběh rozvíjí tak trochu epizodním způsobem, kdy se hlavní hrdina Gendži snaží nashromáždit spojence, aby mohl vyzvat místní velké zvíře Serizawu a stát se králem školy Suzuran, protože náplní dne studentů na této střední škole je závod o to, kdo bude mít větší péro, tedy větší gang, který potom postaví proti sobě a dají si mocně přes držku. Epizodní je to proto, že Gendži s jakuzáckým parťákem Kenem shání spojence přes různé filmové žánry :) první dokonce je takové parodování středoškolských romantických komedií, ale dostane se samozřejmě i na bitky a na témata přátelství a cti. Taky se během filmu objeví i spousta úplně ujetých vtípků, ale to hlavní co tam mladí pánové provádí jsou pochopitelně bitky, které jsou natočené velmi pohybově, dynamicky, zábavně a divák si může vychutnat každé kopnutí a ránu naplno a že jich je ve filmu hodně. Není to martial arts film a bitky jsou surové a asi jako chuligánský street fight, ale i v tomhle chaosu kde se to mele hlava nehlava je zapracovaná zajímavá choreografie a taky je to často komiksově nadsazené. Bitkám pochopitelně kraluje finální střet, na který se celou dobu čeká. Ono to je tak trochu dokonce i jako "sportovní" film o soupeřících týmech, až na to že sportem je tu monstrózní bitka :). Čeho je ve filmu ale fakt moc je testosteron, který z něho přímo teče v proudech, protože to co je pro holky Whip it! je tohle pro kluky a takhle moc klučičí film jsem ještě snad neviděla a nedivila bych se, kdyby japonští středoškoláci zvýšili počet výtržností ve městě po shlédnutí tohohle filmu, protože by taky chtěli, aby se projevil ten "hero inside" za zvuků popíku a ostrých kytar při bitce v dešti a blátě :). Od pětky mě ale odradila takový trochu spěch, protože Gendži musí během dvou hodin stihnout spoustu věcí, Takaši Miike rozehrát spoustu motivů přátelství a loajality atd. a všichni ostatní musí stihnout co nejvíckrát se pobít, takže něco je takové možná trochu nedotažené, i když všechny rozjeté části děje byly zábavné. A taky možná to až absurdní poměřování péra mě zrovna moc nebralo, protože o tom ten film prostě je :), ale možná že na druhé nebo třetí kouknutí už bych možná tu pětku dala, kdyby mě to dokázalo přesvědčit pořád tak dobře jako na první kouknutí. :) ()

Reklama

Reklama