Reklama

Reklama

Jattáman

(festivalový název)
  • Japonsko Yatterman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Opulentní dobrodružství, křiklavé barvičky, rozjařilé skotačení a gigantičtí roboti s falickými aparaturami či olbřímími bradavkami – prostě ultimativní rodinný film z Japonska. Komiksově stylizované vyprávění se odehrává v nadčasovém prostoru, kde se potkává dětství s dospíváním, ale zastřešujícím principem zůstává svobodomyslná nevázanost. Snímek roztáčí naivně radostný koloběh megalomanské výstavby a totální destrukce, v němž trojčlenný tým neschopných zlounů svádí bláznivé bitvy s duem neohrožených maskovaných hrdinů, které tvoří -náctiletý konstruktér robotických hraček a jeho přítelkyně. Jattáman coby hraná verze stejnojmenného ztřeštěného anime seriálu ze 70. let nabízí nonstop jízdu plnou bezprostředních atrakcí, divoké nadsázky a fantasmagorických sekvencí. Klasicky „neškodný“ svět dětských filmů prostupují lascivní gagy a podvratný humor obnažující absurditu žánrových klišé. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (37)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Film, který rozdělil karlovarské festivalové diváky na tři skupiny. Ta první, složená z lehce přiopilých kašpárků, která tleská u každé znělky a loga sponzora naštěstí odešla hned po otvíráku. Nepoučená dvojka kolem sebe nadávala, prskala a v půlce filmu už němela sílu. A trojka, alespoň minimálně poučená divácká skupina, zůstala a buď si to užila nebo ne. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Maximum trip-oid film, ktory vsak vdaka tomu, ze som na tripe pri jeho sledovani nebol, som si nedokazal patricne uzit. Neveriacky som zizal takmer cely film (i ked japonske uchylnosti nielen TV tvorby som uz videl kdejake), ovsem index zabavnosti za tym dost zaostaval. Pribeh, dej, zapletka? C´mon ... pri tomto filme jednoznacne nadbytocna relikvia. 5/10 ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

V kruzích mojí nedávné minulosti se tomuto říká "Live action anime" - anime, které někdo "omylem" svěřil do rukou Miikemu a nechal sehrát živé herce. Přestřelené barvy, hypertrofovaně trhlý herecký projev, bizarní scény transformací, uječené ohlašování bojových megachvatů, jen póze sloužící pózování postav. Děláte-li hraný film tak, aby vypadal jako animovaný, vychází produkt mnohem zábavnější, než děláte-li film animovaný, aby vypadal jako hraný. Kyoko Fukada je v kostýmku Doronjo k pomilování. Miike má dokonale dávkovaný nadhled - ví, že točí blbinu, ale i tak to udělá pořádně :) Škoda, že Yatterman není mé první live action anime s transformacemi superhrdinů, propadl bych té rozmatlané duze víc. Slabé ****. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Po „Jókai daisensó“ (Velká válka bubáků) další Miikeho bláznivý film pro děti. Nonstop zábava a pastva pro oči, která sice není sofistikovaně opulentní jako „Speed Racer“ (se kterým bývá „Jattáman“ povrchně porovnáván), ale zato plná bezprostředních atrakcí a divokého, často podvratného humoru (spousta falických doplňků na bojových robotech, lascivně přisprostlé gagy a především empatické polidštění robotického kannonenfutteru, nad jehož trpkým údělem se doposud nikdo v japonské popkultuře nepozastavoval). Krom toho je film doslova hrané anime, potažmo manga pro děti – vizuální stylizace, přetržitost sekvencí, primární efektnost a kolotoč stále stejných motivů, které ovšem svým opakováním utvářejí svébytný svět. Především ale Miike vytvořil rozpustilou oslavu dětství, které je pouze stavem mysli nevázaným na věk. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Miike natočil splašený koolovrátek, který se vyčerpá hned v prvních deseti minutách. Bez napětí, drajvu či čehokoliv, co by dokázalo pobavit i diváka, jenž nikdy neholdoval kultu "špatných filmů". ()

tombac 

všechny recenze uživatele

V kině by tahle šílenost útočila na maximální hodnocení, co si budeme povídat. A řekněme si, proč ji oceňovat výhradně pod vlivem?? Blbost! Na dětinské a perverzní anime se dívají davy a chrochtají u toho, aniž by se zkuřovali trávou a nalívali chlastem! Yattermann je hraná reinkarnace prasáckého a vtipného anime (mangy) a to nejen pro děti. V kratší verzi by to byla bomba formátu Speed Racera, to mi nikdo nevymluví. 8-9/10 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Asii a anime mám fakt rád a na Yattermana jsem se vážně těšil. Bohužel, opravdu zábavná je první asi půl hodina, potom to jde do kopru. Originalita, zábavnost, to všechno jde do kopru. Zůstává hodina a půl nudného barevného balastu. Mít to hodinu, chroctám blahem... ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Na tento film nebyl ještě svět připraven! Tak tohle bylo i na mojí jemnou dětskou psychiku moc. Celý karlovarský týden se pak nesl v duchu Yattermana a ze všech koutů se ozívalo jen Yatta, Yatta. Buť naprosto geniální a nebo totálně stupidní. Já zůstanu raději někde uprostřed. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Naprosto střelená, infantilní a těžce úchylná podívaná, která Miikemu očividně sedle lépe, než dětská (či dědkovská, dle gusta) prdel na hrnec ! ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Japonští Spy Kids se souboji ještě přestřelenějšími než v D.O.A. kombinované s Power Rangers, okořeněné roboty z Transfotmers a Rocksteadym s Beabobem. To vše v přepáleně barevných interierech, bez zbytečných digitálních nesmyslů a s pokémoními nástupy soubojů. Miike se utrhl ze řetězu jak už dlouho nikdo ne, natočil tři téměř totožné půlhodiny a dal je za sebe. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Hodnocení od odpadu do pěti je zcela závislé na náladě diváka a množství opojných látek v jeho těle. Na svou náladu už si moc nevzpomínám, ale těch opojných látek mnoho nebylo, takže proto mě to asi bavilo jen na začátku a pak už to bylo tak nějak furt to samé... ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Zábavné, barevné, šílené a krásně se pohybujicí. Hodnocení berte s jistou rezervou, protože u tohodle druhu filmu se člověk musí bavit a vypnout mozek po naročném dni, kdy viděl asi tři depresivní dramata. [44. MFF KV 2009] ()

bassator 

všechny recenze uživatele

44th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2009 - Kdo na tento film šel jenom s tím, že to bude nějaký půlnoční horor, nebo něco podobného a nevěděl větší podrobnosti tak se asi po pár minutách zvednul a odešel domů. Tak to nakonec udělala pomalu polovina kina... Na takový film musíte jít s tím, že víte do čeho jdete a víte co od toho očekávat jako jsem šel já. Je to snad nejlepší půlnoční snímek co jsem tu viděl... 80% nebo 100% to dát nemůžu i 65% je moooc přehnané, ale nejvypatlanějšímu filmu (v dobrém slova smyslu) u kterého jsem se neskutečně bavil sem nemohl dát jinak. Neuvěřitelně stupidní japonský humor, neskutečně trapné oblečky hrdinů, úplně vylízané dialogy to bylo prostě něco... Myslel jsem že Bakjwi nemůže nic překonal, ale může... BRAVOOOO - Viděno 6/7 filmu - 65% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No tývole :D to jsem si zas jednou něco pustil :D ....Popisovat to moc nemá cenu, protože- kdo tuhle pošahanou kokotinu neviděl ten prostě nepochopí........Uchichtával jsem se u toho jak postižený a už někde ve čtvrtině jsem rezignoval na snahu pochopit na co to uvšechrohatejchprasat koukám.........Až teď jsem tu všimnul, kdo je zodpovědný za režii a je mi to trochu jasnější.....ale i tak=úlet.....PS:Po rozležení v hlavě a obeznámení se s anime předlohami musím zvýšit hodnocení na plnou palbu :) ()

CBD 

všechny recenze uživatele

Ultimativní, barevná, nedostižně ujetá úchylárna. Tohle neoceníte pokud nedisponujete alespoń vyšší dávkou dětinskosti či jste celý den neseděli na art filmech o rudnoucích japonkách. Každá minuta překonává tu druhou a tak jen napjatě sledujete jak daleko Takashi Miike zajde. Rozhodně dál než by jste očekávali. Souložící roboti, vykradené hračkářství, muzikálová čísla, praseční masky a falické symboly málem v každém druhéím záběru. Rozmyslete se, jestli tohle chcete vidět. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Kyoko Fukada je pro mě po Kamikaze Girls a Yattermanovi zárukou šílených japonských filmů, které bohužel nejsou vtipné. Yatterman sice nabízí pár vtipných okamžiků, ale většinou jen budete kroutit hlavou a kontrolovat čas do konce. Bez tohohle filmu by se svět zřejmě obešel. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takashi Miike opět ukazuje, jakým je šílencem a jak dokáže svoje filmy vypilovat k vizuální dokonalosti. Tohle je natolik ujeté, že se vám to nejspíš ani nebude líbit, ale pokud máte aspoň trochu rádi japonskou šílenost, tak si budete lebedit blahem. I na mě je tohle trochu moc, ale i tak jsem si snímek nesmírně užil. ()

Mr.Pumpkin 

všechny recenze uživatele

Tohle byla skutečně ujetá magořina! Hrozně rád bych svým hodnocením ocenil originalitu a fakt, že jsem se u sledování Yattermana dobře bavil, ale víc než tři hvězdy dát nemůžu. Myslím, že by filmu prospělo, kdyby byl o něco kratší. Přeci jen se v druhé půlce filmu ona zábavnost vytrácí. 70% ()

Reklama

Reklama