Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdysi dávno předtím, než se objevily maily a datovky, lidé a firmy a úřady posílali dopisy a US Post byla velkej kšeft. Měla vlastní palác a vlastní vyšetřovatele. Jeden z nejlepších byl nedůvěřivý Al Goddard (Alan Ladd) a dostal za úkol vyšetřit vraždu svého kolegy. To jednou v Gary v Indianě v hotelu Compton dva grázlové, Joe Regas (Jack Webb) a George Soderquist (Harry Morgan) odkráglovali Harryho Grubera, naložíii mrtvolu do auta a chystali se ho pohodit ve čtvrti La Porte. Uviděla je ale jeptiška sestra Augustina (Phyllis Calvert) a ohlásila to policii. Goddard ji vystopuje do kláštera ve Fort Wayne a přesvědčí ji, aby s ním šla na policii. Tam identifikuje Soderquista podle fotky. Další stopy vedou k Earlu Boettigerovi (Paul Stewart), majiteli hotelu Compton, ale Goddardovi není jasné, proč by jeho kolegu nechal zabít. Starý poštmistr ho ale přivede na myšlenku, jestli nejde o snahu uloupit velkou zásilku peněz, která se zde pravidelně překládá z jednoho poštovního vagónu do druhého. Goddard předstírá, že je úplatný a nechá se dovézt k šéfovi s tím, že má lepší informace o zásilce a že by to mohlo hodit až milion dolarů. Hra je ale dost nebezpečná a do ohrožení života se dostane nejen Goddard, ale i sestra Augustina. (Peabody)

(více)

Recenze (4)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Alan Ladd jako poštovní inspektor, který se ke všem chová jako by to byli zločinci a Phylis Calvert jako jeptiška, která naopak se všemi a tedy i se zločinci soucítí, jsou docela dost zajímavá a fajn dvojice. Bohužel hlavní náplní snímku je infiltrace do gangu, který chce ukrást peníze z poštovní zásilky. Tyto polodokumentární noiry o mužích zákona pracujících v utajení moc nemusím a mnohem radši bych se koukal na snímek o detektivovi, který ochraňuje korunní svědkyni, jeptišku, protože jejich vzájemné dialogy byly výborně napsané a měly určitý vtip, nadhled, ale i hloubku. Bohužel jich nebylo mnoho a zbytek mě moc nebavil. ()

worm14 

všechny recenze uživatele

Tak jako v té době vznikaly takřka polodokumentární filmy tohoto typu o hrdinných amerických agentech v různých službách (FBI, US Department of the Treasury, Border Patrol...dosaď si cokoliv dalšího), tak tento film vypráví o agentovi v utajení ve službách US Post Office Departmentu. Ano něco jako poštovní detektiv :)) Jinak celkem zajímavý film a je tam i troška akce a napětí... ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Alan Ladd jako inspektor v utajení infiltruje zločinecký gang. Film má pro svou dobu tradiční docu-stylizovaný patriotistický prolog, ale jinak do toho žádnej boží hlas v průběhu nekecá. Vzhledem k tomu, že Allen nebyl příliš invenční režisér, dá se to v klídku prozívat. Ale jak říká Mejla, průměrnej noir je vždycky zajímavější než průměrnej western (nebo muzikál). ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama