Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdysi dávno předtím, než se objevily maily a datovky, lidé a firmy a úřady posílali dopisy a US Post byla velkej kšeft. Měla vlastní palác a vlastní vyšetřovatele. Jeden z nejlepších byl nedůvěřivý Al Goddard (Alan Ladd) a dostal za úkol vyšetřit vraždu svého kolegy. To jednou v Gary v Indianě v hotelu Compton dva grázlové, Joe Regas (Jack Webb) a George Soderquist (Harry Morgan) odkráglovali Harryho Grubera, naložíii mrtvolu do auta a chystali se ho pohodit ve čtvrti La Porte. Uviděla je ale jeptiška sestra Augustina (Phyllis Calvert) a ohlásila to policii. Goddard ji vystopuje do kláštera ve Fort Wayne a přesvědčí ji, aby s ním šla na policii. Tam identifikuje Soderquista podle fotky. Další stopy vedou k Earlu Boettigerovi (Paul Stewart), majiteli hotelu Compton, ale Goddardovi není jasné, proč by jeho kolegu nechal zabít. Starý poštmistr ho ale přivede na myšlenku, jestli nejde o snahu uloupit velkou zásilku peněz, která se zde pravidelně překládá z jednoho poštovního vagónu do druhého. Goddard předstírá, že je úplatný a nechá se dovézt k šéfovi s tím, že má lepší informace o zásilce a že by to mohlo hodit až milion dolarů. Hra je ale dost nebezpečná a do ohrožení života se dostane nejen Goddard, ale i sestra Augustina. (Peabody)

(více)

Recenze (4)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Alan Ladd jako inspektor v utajení infiltruje zločinecký gang. Film má pro svou dobu tradiční docu-stylizovaný patriotistický prolog, ale jinak do toho žádnej boží hlas v průběhu nekecá. Vzhledem k tomu, že Allen nebyl příliš invenční režisér, dá se to v klídku prozívat. Ale jak říká Mejla, průměrnej noir je vždycky zajímavější než průměrnej western (nebo muzikál). ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Alan Ladd jako poštovní inspektor, který se ke všem chová jako by to byli zločinci a Phylis Calvert jako jeptiška, která naopak se všemi a tedy i se zločinci soucítí, jsou docela dost zajímavá a fajn dvojice. Bohužel hlavní náplní snímku je infiltrace do gangu, který chce ukrást peníze z poštovní zásilky. Tyto polodokumentární noiry o mužích zákona pracujících v utajení moc nemusím a mnohem radši bych se koukal na snímek o detektivovi, který ochraňuje korunní svědkyni, jeptišku, protože jejich vzájemné dialogy byly výborně napsané a měly určitý vtip, nadhled, ale i hloubku. Bohužel jich nebylo mnoho a zbytek mě moc nebavil. ()

worm14 

všechny recenze uživatele

Tak jako v té době vznikaly takřka polodokumentární filmy tohoto typu o hrdinných amerických agentech v různých službách (FBI, US Department of the Treasury, Border Patrol...dosaď si cokoliv dalšího), tak tento film vypráví o agentovi v utajení ve službách US Post Office Departmentu. Ano něco jako poštovní detektiv :)) Jinak celkem zajímavý film a je tam i troška akce a napětí... ()

Reklama

Reklama