Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štyria kamaráti sa vyberú do továrne v Dolnom Sliezsku, kde pred rokom zomrel ich priateľ. Snažia sa zistiť, ako a prečo zomrel. V továrni objavia skupinu vedcov, ktorá vykonáva experimenty v snahe dosiahnuť nesmrteľnosť. Rovnako ako ich priateľ, aj oni budú pri týchto pokusoch použití ako pokusné krysy. (ywulka)

Recenze (12)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Základní námět dobrý, prostředí vynikající, vizuál pěkně špinavý, herecké obsazení průměrné, scénář hrůza. Prostě pokud se na Pora Mroku budete dívat jako na sled hezky vypadajících hororových scén, budete se bavit. Pokud budete vnímat ten základní jednotící prvek mezi nimi, budete se bavit. Pokud chcete, aby to celé dávalo smysl a bylo to logické, budete skřípat zubama. Ale zrovna u tohoto hororu jsem žádný extra silný děj nečekal, takže z něj nejsem zklamaný, za pár dnů si na pomatenost scénáře ani nevzpomenu, zůstane mi pouze vzpomínka na to, že se mi ten film dobře sledoval a rychle utekl. Zkrácené hodnocení: Ujde. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Cizinci tu nejsou vítáni......... Divná až flasbacková forma vyprávění a jakýsi postup zpět mi celkem vyhovoval a udržel mě v bdělosti. Kamera sice nic moc, ale střihové sekvence jsou povedené. Velmi zváštní až mrazivá hudba, je sice monotonní, ale někdy dokáže vystrašit. CITÁT - Jsi tu sama?........ Čím déle to trvalo, tím to bylo krvavější a brutálnější. Na Polsko je to velmi povedený horůrek. CITÁT - Kurva, to není sranda.............. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vzniknout tohle v Česku, nikdo by se za nic nemusel stydět. Ale podobné věci si k nám jezdí natočit tak akorát Eli Roth. Poláci si to dokáží natočit sami. A mnohem lépe než Roth. Zpočátku nejasný příběh, rozdělený do dvou příběhových linií sestry hledající svého ztraceného bratra a holky zavřené v blázinci, se v pravý čas vybarví ve vůbec ne špatné pointě a zápletce a kráčí ke svému vyvrcholení poměrně slušnými scénami. Velmi rušivé mi připadly moderní rychlé prostřihy odkazující k tomu, co se s kým stane, tohle fakt nemám rád. Naprosto výborný je Paweł Tomaszewski v roli bláznivého Zola, člověk by až uvěřil, že nehraje, že je takový normálně. A ani ostatní herecké výkony nejsou vůbec špatné s dívčí dvojkou v čele. Ono to není nic extra, co by vás povalilo na prdel, podobných kousků je hodně, ale rozhodně se musí uznat, že tohle přebíjí i mnohé současné béčkové zahraniční horrory. 3.5* ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

V tomto už osm let trvajícím killeniu je Pora mroku nejlepší polský horror, který sem viděl. Režisér Grzegorz Kuczeriszka umně vygeneroval ty správné indegrience subžánru terror/torture (rychlý spád, hnusno, špinavo, působivé gore), který je hlavní devízou momentálně rulujících Australanů a příběh vlepil do působivých interiérů. Konečně se našel někdo z této krajiny, kdo se odhodlal přičichnout k neostřejší sortě horroru a nezabývá se dookola stupidními duchařinami ("Legenda" z roku 2006).. Je bezpochyby zjevné, že Kuczeriszka nebude v budoucnu žáden horrorový niemand. Na jeho "nastepne" projekty se velmi teším. Teď by mohlo být s něčím takovým na řadě Česko. 7,5/10 ()

spawnxp 

všechny recenze uživatele

Zvláštní střih... dobře, střih nic moc, vidět jak hrdinku potřetí chytnou a úplně stejně jako předtim uvazujou, je celkem únavný - ale! - důstojná varianta na paranormální zbraně 3.říše (Wolfenstein, Hellboy etc.). Možná podzáporňák nemusel bejt až takovej Němec... ale netradičně sympatickej vypatlanec jako hlavní (mužská) postava, hrdinky jsou akční, dost dobrý. Velice slušná zábava ()

Galerie (119)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v České republice, Polsku a Argentině. (Terva)

Reklama

Reklama