Reklama

Reklama

Měsíční past

  • Česko Měsíční svit (neoficiální název) (více)
Trailer

Jason Grant a Marty Tanner, dva američtí kosmonauti, objeví na Měsíci stopy čtrnáct tisíc let vyhynulé kultury - mimozemský vesmírný koráb. Na Zem dopraví zvláštní vzorek podobný fotbalovému míči. Jen co přistanou, domnělý míč se změní v ničivého bojového kyborga. Vědci mezitím zjistí, že příčinou zániku prastaré měsíční kultury bylo působení zvláštního druhu robotických vetřelců, napůl strojů a napůl mrtvol, kteří byli při své někdejší misi zneužiti. Oba kosmonauti jsou vysláni dokončit výzkum na Měsíci. Zde však najdou již celou hodru rozzuřených kovových příšer, připravujících se na pozemskou invazi... (Intersonic)

(více)

Recenze (81)

tron 

všechny recenze uživatele

Raz za 40 minút sa stane niečo zaujímavé, ako strojové prerobenie mŕtveho astronauta, no behom štyroch sekúnd doňho vypália dávku zo samopalu, je po dobrom nápade a veselo sa pokračuje v ďalších nezaujímavých a nudných motívoch. Niektoré veci sú také hovadské, že si ich všimne aj človek, ktorý mal z fyziky štvorku (jedna vesmírna loď strelí do druhej a tá je ODHODENÁ o 10 metrov dozadu). Na snímke je (ne)vidieť slabučký rozpočet, ktorý nemal šancu dôstojne zhmotniť ambiciózny scenár, plný raketoplánov, gigantických exteriérov a interiérov vesmírnych mimozemských lodí, povrch Mesiaca a 3-metrových, vraždiacich Transformerov. Že sa o to niekto vôbec s takýmto rozpočtom pokúsil, asi veľa vypovedá o jeho zúfalstve. Film na mňa pôsobil dojmom, že vznikol podľa veľmi kvalitnej sci-fi poviedky, výsledkom je však nízkorozpočtové veľmi nekvalitné béčko, hraničiace s céčkom. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní video-žánrovka, která se radši opájí kutilsky ztvárněnými pasážemi z kosmu než brakovými motivy. Její tvůrci měli štěstí, že je produkčně zaštítili Shapiro-Glickenhaus Entertainment, kteří v rámci dobových béčkových produkcí ještě patřili mezi ty ambicióznější, protože třeba Corman by je s touhle nerdovskou přehlídkou praktických efektů rovnou vyhodil. Nicméně trh si žádal své a tak "Měsíční past" utkví v paměti také okatým zařazení prvoplánových atrakcí aneb jak sakra do sci-fi o dvou astronautech dostat nějakou nahotu a střílení. Jinak se potvrzuje očekávané, tedy že Bruce Campbell má charismatu na rozdávání, zatímco Walter Chekov Koenig je zoufalý dřevák. Nicméně díky výše řečenému má "Měsíční past" skvělou atmosféru a zůstává tak sympatickým a v jádru osobitým příspěvkem mezi naivní sci-fi brakovky éry videa. ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Jo. Úžasné efekty na osmdesátá léta. Sice někdy roboti vypadají jako hračky, ale na druhou stranu souboj s robotem na chodbě je perfektní + mnoho dalších scén. Pro mě osobně - jedna z největších raritek svého druhu. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Viděno v mládí, leč ač šlo svého času o docela populární film ve videodistribuci, nostalgie mne k tomu neváže, protože už tehdy mi to přišlo naivní a nablblé. Pozitivně se můžu zmínit leda o na zřejmě dost malý rozpočet kvalitních tricích a technické stránce vůbec (tedy alespoň tehdy mi to tak připadalo). A zase ta typická chyba. První kyborg je skoro nepřemožitelný a zničit se ho povede po velké námaze a velkých ztrátách, zatímco na Měsíci pak hrdinové jeho bratříky kosí po hromadách a ještě se jeden z nich může zeptat nalezené Měsíčňanky, zda che být jeho ženou a dítku tomu matkou pečlivou. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tenhle intersoňácký komorní sci-fi horůrek svého času odkojil nejednoho puberťáka, mj. i mě. Tvůrci si totiž uměli zahákovat svou cílovku - který kluk nesnil o tom, že bude kosmonautem, bude řídit raketoplán a brázdit Měsíc v lunárním vozítku a který kluk neujížděl na nejrůznějších Transformerech a mechách. Tady si mohl užít obojího požehnaně, navíc s povětšinou slušnými triky a (ryze ateliérovou) výpravou a dvojkou startrekovský Walter Koenig-Bruce "Ash" Campbell. Dnes už mě ale tahají za uši triviální až otravné dialogy a mírně nudí nevyrovnané vypravěčské tempo, kdy v první půlce filmu stíhá jedna brutální časová zkratka druhou a v druhé půlce se děj maximálně natahuje prdelením se hrdinů po měsíční krajině sem a tam. Jinak tu samozřejmě najdete vše co do béčka z 80. let patří - kozy (na Měsíci!), závěrečnou likvidaci monster mohutným výbuchem a otevřený konec. Dokoukejte až do konce závěrečných titulků. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zhola nic jsem od toho neočekával a přesně to jsem dostal. Rozpočet na úrovní dvoutýdenní mzdy mexické uklízečky v motelu je vidět, stejně jako snaha alespoň vzdáleně proletět kolem lodi Nostromo. Ve scénách z řídícího střediska jsem marně vyhlížel sestřičku s vozíčkem, na kterém jsou ty malé kelímky s léky pro pacienty psychiatrické léčebny. Totožný byl i výsledek čekání na to, jestli Koenig (znám též jako navigátor Čechov ze Star Treku) začne krvácet bílou tekutinu a vyjeví, že je android. Jeho nános líčidel, který se stěží vlezl pod hledí skafandru, by tomu odpovídal.. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Před asi patnácti lety, kdy jsem byl hrdým majitelem VHS filmu Maniac Cop, který obsahoval i trailer na tuto béčkovou hororovou podívanou, kterou jsem chtěl vždycky vidět… konečně tento okamžik nastal a mrzí mě, že jsem si na něj neudělal čas zamlada, protože zestárlo to neuvěřitelně… i když jsem se snažil zohlednit rok natočení a kompletní béčkovost, tak přesto jsem se skoro unudil k smrti... tak hodnotím 1,5 hvězdičky… Trailer k vidění zde (obsahuje spoilery) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ať se mi nikdo nesnaží namluvit, že tenhle film je vážně míněný a že to není parodie, která si z béčkových sci-fi počinů utahuje stejně jako Evil dead z hororů. Ano, Evil dead mi Moontrap připomněl(a) nejvíce - a nebylo to jen přítomností Bruce Campbella a hudbou Josepha LoDucy. On i ten styl, jakým byly natočeny všechny scény s obřími i malými mechanickými vetřelci, vážně se tvářící situace, které jediný člověk jedinou větou obrátí naruby (vědec, snažící se navázat kontakt s mimozemšťanem), náramné hovadinky, jako nafukovací stan na Měsíci a sex v něm... Všechno to bylo tak praštěné, že jsem se jistým zvráceným způsobem bavil. Na rozdíl od Evil dead se sice nejedná o tak zběsilý a vtipný počin, v druhé polovině se film přímo vleče a uspává, ale stejně... Vážně v tom nemá prsty Sam Raimi? Ani trochu? Nevěřím. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

na svou dobu dokonale scifi becko mraziva atmosfera a skvela hudba ktera vtahne do deje velmi temne a zaroven presvedcive ty triky sou na nizkorozpoctak opravdu v pohode a nektery dnesni miliardovy projekty by si z tohoto dila meli vzit mustr jak delat za malo penez hodne muziky ()

petero 

všechny recenze uživatele

Raz dávno som na to videl upútavku a od vtedy som to túžil vidieť. Prvé nahliadnutie ma však od tohoto direct to video béčka brutálne odradilo. S triezvejším pohľadom je to však solídne spracovanie kde sa tvorca snažil to podať čo najvernejšie (napr. žiadny zvuk vo vesmíre), srší z toho strašidelné scifi, nasvietenie dobré, prostredie tiež fajn, keď to malo byť monumentálne tak to aj tak pôsobilo, roboti, mimozemšťanka, sex s mimozemšťankou v stane na mesiaci =), nálož v module čo by roztrhla aj celú planétu, všetko čo má správne sci-fi hororové béčko mať to malo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film vyslovene ukotvený vo svojej dobe vzniku. A čím viac času uplynie od jeho výroby, tým je výsledný dojem horší a horší... Dejová linka je taká nemastná-neslaná, málo záživná, s minimom napätia a naivnou akciou. O horore v tomto prípade nemôže byť ani reči. Bubáci (ak to tak smiem nazvať) mi pripomínali nejakého nedorobeného robocopa kríženého s Číslom 5 žije (1986). Na druhú stranu ma oslovila vtedajšia predstava človeka o budúcnosti - naivné až to bolo zábavné. Našťastie o oživenie dejovej linky sa pár hlodmi postaral B. Campbell, takže som aspoň neupadol do kómy. Podpriemer. 35/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Presne ten typ filmu, ktorý si každý fanúšik sci-fi, aj toho béčkového, rád pustí niekedy o polnoci z dôvodu vychutnávania si temnej atmosféry vesmíru. Čo tam po logike, dobre sa na to pozerá a guilty pleasure faktor u mňa slušne fungoval. No uznajte sami. Posádka prinesie z Mesiaca niečo veľmi nebezpečné. Nasleduje ďalšia výprava čítajúca troch kozmonautov, z toho priamo na Mesiac hľadať mimozemskú základňu idú dvaja. Z toho jeden utrúsi, že dúfa, že tých emzákov vôbec nestretnú. Casting je úplne mimo, podobne ako tentokrát príšerný český dabing. Čiže áno, k filmu sa pokojne niekedy v tej správnej nálade, okolo polnoci, vrátim. A vôbec by som sa nebráni remakeu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pohodové béčko s Brucem Campbellem. NEvychází ze standartního průměru, ale za ty moc pěkný efekty dávám nakonec i tu 4*. Film mě v dětsví minul a o to víc jsem si ho teď užil. A Bruce je bůh!!! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dabing mající původ asi v Brně, solidní námět dávného odkazu odkrytého na Měsíci, a totálně zmršený postup k cíli. Budu hodně prozrazovat: špatné je to, když z malé dovezené schránky najednou běhá po chodbách vesmírného střediska transformer rexovských rozměrů, a taky z objevené měsíční základny tvůrci vytěžili kulový. Dost připomnělo Promethea. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tahle past mě zrovna dvakrát nenadchla. Vizuál odpornej, herci mě nebavili a příběh taky o ničem. Starý scífka asi nebudou pro mě. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zapomenutá sci-fi pecka, která dříve kolovala na VHS spolu s dalšími legendárními kousky. I když se nejedná o ten typ "pecky", která pobaví i po letech má v sobě film určitou dávku nostalgie. Bohužel když vidíte, že hrdinové pobíhají po měsíci jak po pláži, nechtěně to rozesměje a akce také není mnoho. Ale třeba akční scénu na chodbě jsem si pamatoval nějakých 18 let a to taky něco znamená. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

K filmu nemám nostalgický vztah a ty dvě hvězdy jsou hodně slabé. Ani Bruce Campbell a vlastně ani nikdo z alších herců tady nemají co hrát. Celé by to vystačilo tak na půlhodinový příběh, a mezi tím je hromada vaty (rádoby vtipné povídání v raketě, rozvíjení různých teorií, kterým je ale vzhledem k dalšímu dění věnována zbytečně velká pozornost, kecy u kafe, posilování se synem, rozhovor se synem, poskakování po Měsící...). Hudba je otřesná a snaží se snad navodit dojem komedie či parodie. Triky že jsou úžasné? V roce 1989 už za sebou máme Hvězdné války, Blízká setkání třetího druhu, Vetřelce, Návraty do budoucnosti, Věc, Predátora, Blade Runnera i Mad Maxe... Tohle jsou triky 70. let. A samozřejmě ty nelogičnosti... Např. robot z vajíčka zničí celou laboratoř a NESPUSTÍ se hned poplach? Naprostý souhlas s komentářem Pai-Mei. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ako maly som ten film zboznoval a casto som si ho pustal na svojej origo VHS, ale pred nejakymi 5-6 rokmi som si to pustil znova a bol som uplne zhrozeny tym aka je to nepozeratelna trashova hovadina. Uz som na take hluposti prilis stary. Ale ako vidim, tak niektori moji oblubenci z takych volovin dodnes nevyrastli. Dobre pre nich. Ja si zase pustim nejake stare HK kung-fu. ()

Reklama

Reklama