Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Redakce zpravodajství a publicistiky pro vás každý týden připravuje třicet minut strhujících reportáží. Příběhy štěstí, proher a objevů.

Jedno téma a několik reportáží, které ho překvapivě variují - velké věci, velké osudy, velké události. Tzv. pozitivní publicistika diváka nejen informuje, ale také potěší, někdy i pobaví a inspiruje. Velké příběhy ho mohou snad i dojmout. Přijďte se každé pondělí od 21:30 přesvědčit, že seriózní informace vědců, historiků a očitých svědků nejsou nudné.

Magazín Televizních novin Víkend se na obrazovkách poprvé objevil 18.3.2005 a postupem času ho diváci vynesli mezi nejsledovanější publicistické Víkend pořady v ČR. V první polovině roku 2007 ho průměrně sledovalo více než 1 330 000 diváků. V procentech to znamená, že Víkend si vybralo 48 % procent lidí mezi 15 až 54 lety, kteří měli v pondělí po 21. hodině puštěný televizor. V kategorii mladých diváků mezi 15 až 24 lety to bylo dokonce 58 %.

Nejčastější témata se týkají osudových momentů moderních lidských dějin, přírody, techniky, medicíny, sportu, ale také netradičního představování rozličných profesí, které reportér vyzkouší na vlastní kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (161)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hodnotit už i do jisté míry zpravodajské a publicistické pořady mi přijde trochu podivné. No každopádně když už to tu je, tak si sem své tři hvězdičky odložím. Dívat se na Víkend dá, sem tam se objeví i něco docela zajímavého. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu v podstatě zbytečný pořad, který však občas přinese zajímavou reportáž, kterou si rád zapnu. Pravidelné sledování? Rozhodně ne. Přesto mi přijde, že se obecně v publicistických pořadech TV Nova docela často opakují některá témata... Zlatý Objektiv. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nehodlám tvrdit, že Víkend nemá své kvality. Lhal bych. Nehodlám již vůbec tvrdit, že si tvůrci neumí vybrat i zajímavá témata. Lhal bych. Nehodlám tvrdit, že komentátorské dvojice jsou k nesnesení. Lhal bych. Nehodlám, ale ani tvrdit, že mě to baví. Lhal bych. K čemu dobré téma a řemeslná kvalita reportáže, když to jde celé do háje "srdceryvně vlezle klišovitě kýčovitým" komentářem? Zvláště závěry jednotlivých příspěvků jsou pro mě takovým utrpením, že i obrat Turků na letošním Euru byl ve srovnání s nimi příjemným zážitkem. O tom, že je to většinou až ostudně povrchní, tendenční, informačně zavádějící a na úrovni všeobecných znalostí bez výraznějších zajímavostí či přínosného infa raději ani nemluvě. Neškodilo by také, kdyby redaktoři věnovali aspoň pár minut googlování o tématu. To co někdy tvrdí je v lepším případě úsměvné, v tom horším k pláči. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušný pořad, který občas nabídne i zajímavá témata. Zpracování není vůbec špatné, každopádně znám mnohem horší pořady....... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

To je nefalšovaný doklad toho, jak dokáže televize paušalizovat různá témata. Jak dokáže davu přiblížit zcela prostě i to nejsložitější téma. To je, jako když dáte Čtyřlístek do ruky neléčenému mentálovi a řeknete mu, že se tam dozví, jak funguje Lorentzův faktor ve vztahu k teorii relativity, jak funguje kontrakce délek, čím tvoříme dilatace času apod., jen proto, že právě Myšpulín dost často pracuje s Lorentzovo transformací, uzavřen ve své dílně a dělaje opět na nějakém převratném a dimenze lámajícím vynálezu… A to je právě hloupost. Příklad za všechny: Víkend o metalu. Prostě, něco tam nablejme, ať mají babičky u pletení radost. Kašleme na nějakou erudovanost, chceme lidi bavit. Baví to ale ještě? A baví to, když je to často taková amatérsky podaná nepravda? A nejde samozřejmě o ten metal, aby to nevyznělo, jakože jsem nějaký dotčený metalista, kterému šáhli na bebí, když o metalistech hovoří jako o nějaké entitě jednoducháčů, kteří by jinak strašně rádi byli normálními lidmi. Ne, to opravdu ne. Zkusmo jiná reportáž a jiná a další - a nejdeme mnoho redaktorského šlendriánu. Za vše mluví taková ta novácká snaha o dávku erudovanosti (resp. lidovosti) právě z úst obyčejných lidí nikoliv odborníků. Takže například v reportážích o známých (žijících - samozřejmě) lidech, nemluví jejich maséři, kolegové, přátelé nebo zkrátka někdo, kdo ty dotyčné aspoň jednou potkal, ani žádný uznávaný kritik nebo vyhlášený znalec na život a dílo, ale čistě jen nějací kluci a holky z ulice, kteří o sobě tvrdí(?), že jsou fanoušky. Prostě vzorek populace dle koláče sledovanosti... Děkuji, nechci. Nechci zírat na reportáž o nějaké filmové ikoně, která je složená z výpovědí nějakých juvenilních alfaznalců. Co potom, až bude reportáž o nějakém novém léku? Co si pak o tom mám myslet? Na druhou stranu, abych nebyl za nějakého zaslepeného morouse, některé sumarizace mě docela bavili. Chce to asi ničemu nerozumět a o nic nejevit zájem, pak takový magazín určitě obzory rozšíří, zaujme a pobaví. Je to pořád lepší, než seno v prdeli. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Polhodina venovaná krátkym televíznym reportážam, ktoré aspoň zdanlivo spája spoločná téma. Nápad je to celkom zaujímavý, ale v spracovaní redakcie spravodajstva a publicistiky českej, komerčnej televízie Nova to nevyznieva zrovna najlepšie. Má to charakter pravidelného, víkendového bulváru, v ktorom sa sem tam obliskne niečo fakt dobré. Avšak popri ostatných reláciach, ktoré produkuje táto televízia je to pomerne znesiteľné. ** ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Občas se na to kouknu, když vidím v ukázkách, že tam bude něco zajímavého, ale najdou se i na tomhle pořadu slabé chvíle. Jinak se ve Víkendu dozvíte zajímavé a užitečné rady, nápady atd.. / Viděné epizody cca *22.dílů / ( Hodnocení: 6/10 ) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších pořadů na TV Nova, z kterého si občas lze vzít i nějaké ponaučení. Vzhledem k této televizi je to pak docela zázrak. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Překvapivě skvělý formát, který - pokud mohu soudit - je v současnosti dokonce ještě lepší, než když před 10 lety začínal. Strašně příjemní moderátoři (úchvatná Renáta Czadernová naprosto vede), super volené náměty reportáží, atraktivní moderní grafika celého pořadu a celkově sympaticky optimistický dojem, který celý pořad navozuje - to vše mě ponouká k dojmu, že Víkend je v současnosti to nejlepší z novácké publicistické tvorby. Příjemná odpočinková záležitost, na kterou by člověk rozhodně neměl a priori zanevřít jen kvůli kanálu, na kterém to běží - Víkend si totiž klidně dovedu představit i na veřejnoprávní televizi. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to z hlediska reportáží nevyrovnané, ale některé reportáže jsou výborně zpracované, a já se dozvím kolikrát něco, co jsem nikdy předtím nevěděl. Některé reportáže ale postrádají nápaditost, a nejsou ničím zajímavé. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Víkend obsahuje mnohdy zajímavé reportáže. Ovšem některé reportáže tvoří hlupáci, takže pokud jste do aktuální tématu alespoň trošku zasvěcení, tak budete velmi zklamaní. Nejenom, že se nic nedovíte, ale když budete mít štěstí, tak najdete i podstatné odchylky. Občas reportáž zaujme. Zejména v počátcích vysílání jsem to pravidelně sledoval. Slabé 3*. ()

Reklama

Reklama