Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Redakce zpravodajství a publicistiky pro vás každý týden připravuje třicet minut strhujících reportáží. Příběhy štěstí, proher a objevů.

Jedno téma a několik reportáží, které ho překvapivě variují - velké věci, velké osudy, velké události. Tzv. pozitivní publicistika diváka nejen informuje, ale také potěší, někdy i pobaví a inspiruje. Velké příběhy ho mohou snad i dojmout. Přijďte se každé pondělí od 21:30 přesvědčit, že seriózní informace vědců, historiků a očitých svědků nejsou nudné.

Magazín Televizních novin Víkend se na obrazovkách poprvé objevil 18.3.2005 a postupem času ho diváci vynesli mezi nejsledovanější publicistické Víkend pořady v ČR. V první polovině roku 2007 ho průměrně sledovalo více než 1 330 000 diváků. V procentech to znamená, že Víkend si vybralo 48 % procent lidí mezi 15 až 54 lety, kteří měli v pondělí po 21. hodině puštěný televizor. V kategorii mladých diváků mezi 15 až 24 lety to bylo dokonce 58 %.

Nejčastější témata se týkají osudových momentů moderních lidských dějin, přírody, techniky, medicíny, sportu, ale také netradičního představování rozličných profesí, které reportér vyzkouší na vlastní kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (161)

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Kdybych hvězdičkoval od začátku vysílání pořadu, bylo by to 4, 3, 2. Snad to nebude ...1, odpad. Čím dál víc se tam bezpřínosně vaří, peče apod. (jako všude a to mě štve hlavně když mám prázdnou lednici), sportuje (jsem antisportovec) a zajímavých různorodých a jedinečných reportáží, jako to bylo dříve, čím dál méně. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dle mého jeden z těch lepších pořadů, co zplodila TV NOVA. Nemám s ním skoro žádný problém, rád se podívám na zajímavé reportáže na dané téma(ta). Jde o to, že většina lidí haní podobné „projekty“ už jen z principu, že pochází zrovna z dílny neoblíbené televize, přitom na nich není nic špatného. Většina negativních komentářů ani není schopná vlastně uvést důvod, proč tomu daní uživatelé dali tak špatné nebo nízké ohodnocení…ale tak tomu není jen zde… ()

Reklama

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Je to pořad od pořadu, reportáž od reportáže.., komentáře k tomu většinou otřesný až debilní, ale některá témata jsou zajímavá.. Nesleduji to rozhodně pravidelně, víceméně jednou do měsíce. Samozřejmě, pro mě jako pro hudebního nadšence, byl velmi úsměvný díl nebo spíše téma ´´heavy metal´´ :-) Tam to vypadalo asi tak, jako kdybych já dělal reportáž o mimozemských civilizacích a jejich vlivu na světovou ekonomiku a s tím související přemnožení slimáků. Nebo reportáž o Kurtu Cobainovi :-) Tam sem se taky slušně zasmál těm jejich komentářům.. Prostě debilové. Ale některá jiná témata mě naopak potěšila. 50% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nehodlám tvrdit, že Víkend nemá své kvality. Lhal bych. Nehodlám již vůbec tvrdit, že si tvůrci neumí vybrat i zajímavá témata. Lhal bych. Nehodlám tvrdit, že komentátorské dvojice jsou k nesnesení. Lhal bych. Nehodlám, ale ani tvrdit, že mě to baví. Lhal bych. K čemu dobré téma a řemeslná kvalita reportáže, když to jde celé do háje "srdceryvně vlezle klišovitě kýčovitým" komentářem? Zvláště závěry jednotlivých příspěvků jsou pro mě takovým utrpením, že i obrat Turků na letošním Euru byl ve srovnání s nimi příjemným zážitkem. O tom, že je to většinou až ostudně povrchní, tendenční, informačně zavádějící a na úrovni všeobecných znalostí bez výraznějších zajímavostí či přínosného infa raději ani nemluvě. Neškodilo by také, kdyby redaktoři věnovali aspoň pár minut googlování o tématu. To co někdy tvrdí je v lepším případě úsměvné, v tom horším k pláči. ()

LuNaj 

všechny recenze uživatele

No a, že to je kýčovité? No a, že to je srdcervoucí a že to je prolezlé samým klišé? Tak se na to nedívejte. Já si tím zpočátku krátil čas, než začal Dr. House, který byl na stejném kanálu hned poté. Později, když jsem House přestal sledovat, jsem zapínal tv cíleně v čas začátku Víkendu. To už o něčem svědčí, ne? ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama