Reklama

Reklama

Sebastian's Voodoo

Krátkometrážní / Animovaný / Horor
USA, 2008, 4 min

Režie:

Joaquin Baldwin

Temnou kryptu osvítí světlo žárovky a ve dveřích se objeví muž. Sundá z háku jednu z několika hadrových loutek, jež jsou rozvěšeny po celé místnost a do ruky vezme špendlík s červenou hlavičkou. Loutka se snaží vzdorovat, ale není jí to nic platné a končí bezvládná se špendlíkem v srdci. To vše pozorují ostatní, k smrti vyděšené loutky. Po šamanově odchodu se kryptou vznáší jediná otázka "Kdo přijde na řadu příště?" Jedné loutce se podaří uniknout z háku a začíná její krátký odpor proti vězniteli, jemuž dává poznat stejnou bolest, jakou působí on jeho příteli.
Krátký film se zvláštní animací a strhující hudbou od Nicka Fevola, která jen podtrhuje temnou a sebeobětováním protknutou atmosférou celého filmu. (Trandul)

(více)

Recenze (71)

daEmoNickY odpad!

všechny recenze uživatele

((hodnocení zatím nechám na původním, jako doklad že to tu někdo nepochopil)) ________ Nesmysl. Možná právě to byla pointa. Anebo ta pravidla rituálu vyžadoval přesné pořadí panenek a chyba byla trestána smrtí. V tom případě zajímavé - sebeobětováním náhodou zachránil kámoše. Každopádně je zajímavé, že se Kouzelník dozví, že se to událo... ____ RESENI A SPOILER _______ Dle komentářů k Youtube : "Proč by Kouzelník dělal svou panenku?" "Pokud loutka myslí na někoho a píchne se, tak to píchne toho někoho a loutku" ... to by smysl dávalo. Aha, už vím proč jsem to nepochopil, protože to nevypadalo jakože Kouzelník byl tím pichem zraněn. Zajímavé. ______ Youtube : "Proč se loutka nepíchla do koulí?" Přesně, proč to divadýlko na konci? Věděla loutka co se stane když se píchne nebo dodržovala pořadí vpichů ze strachu? ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Metafora čehosi - metafora symbolizovaná voodoo panenkami (česky se má správně říkat volty, ale to máte jedno) na hácích. Temné, ponuré, hudebně zajímavé, ale taky nepromyšlené, s otravně proměnlivým tempem (po pomalém začátku zběsile rychlý a akční prostředek). Konec je pak takový neutrální, bez působhivosti. Nápad docela dobrý, ale čtyři minuty jsou možná zbytečně moc. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Dôkaz, že za 4 minúty sa dá urobiť niečo, čo človekom pohne a donúti ho rozmýšľať nad niektorými vecami. To, že animácia nebola moc podarená mi vôbec neprekážalo, priam naopak dosť som sa v tom vyžíval. Hudba bola vhodne zvolená a príbeh a celková pointa fungovala na výbornú. Presne takto si predstavujem kvalitný kraťas a nič iné ako 97% si ani nezaslúži! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Hezoučký, temňoučký kraťásek o sebeobětování. Kouknu na to ještě jednou, hezky v klidu, po setmění, a možná ještě tu hvězdičku do maxima připíchnu. EDIT: Kdo by to byl řekl, že mě skoro rozbrečí hadrový panák... S postavou šamana si mohli animátoři trochu víc pohrát, ale jinak chválím - atmosféru, myšlenku, dynamickou hudbu, vážně moc povedený kraťas! Pích sem pátou hvězdičku:-). 90% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak prosté a tak dokonalé! Skvostný kraťas, plný krutosti, tragickosti a smútku, s nevídanou porciou napätia. Najdesivejší kraťas preto jednoducho musím oceniť piatou hviezdičkou. Animácia je skvelá a hudbu by mohla konkurovať nejednému kultovému hudobnému sprievodu. Joaquin Baldwin - veľká iskierka nádeje. 90%. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama