Reklama

Reklama

Na cestě - Série 6 (2008) (série)


Na cestě po Porýní-Falcku (S06E03)

(epizoda)
  • Slovensko Na ceste po Porýní - Falcku
Česko, 2008, 26 min

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)

Obsahy(1)

S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem za ohnivým nebem nad Rýnem, nejpříkřejšími vinicemi na světě a podnikavými mnichy.

Města v Porýní-Falcku svědčí o pohnuté historii. Na mnoha místech se nalézají relikty z doby keltské i římské, ale také dobře zachované skvostné památníky z pozdějších časů. Rozjímavé vinařské osady na Rýně a Mosele, idylické vesnice ve vulkanické oblasti Eifel a města s moderním fluidem jako Mohuč a Worms každoročně přitahují tisíce nadšených návštěvníků. Zvláště oblíbené je údolí řeky Mosely mezi Koblenzem a Trevírem. Romantickou říční krajinu obdivovali už staří Římané a Keltové. Na příkrých svazích nad řekou zasadili první révu. Břidlicové podloží dodává vínům typickou jemnou minerální příchuť. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Veronica27 

všechny recenze uživatele

Menší ukázka toho, jaké krásy náš čekají, když se vydáme do Porýní-Falc.Opravdu nádherné místo, kdo viděl, tak ví a kdo nebyl, neví o co přichází.Musím říct, že je tam mnohem více zajímavých věcí a neuvěřitelných míst, které stojí za navštívení. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama