Reklama

Reklama

Na cestě - Série 1 (2006) (série)


Na cestě po severu Etiopie (S01E04)

(epizoda)
Česko, 2006, 28 min

Režie:

Mojmír Kučera

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)

Obsahy(1)

Na jedné straně si lidé v Etiopii vyrábějí sandály z ojetých pneumatik, na druhé straně tu na pohřebišti králů zaniklé Aksumské říše stojí gigantické stély vytesané z jednoho kusu kamene. Jak kdysi lidé několikasettunové kolosy přepravovali a hlavně jak je dokázali vztyčit, není stále přesně jasné. Místní lidé to přisuzují nadpřirozené síle Archy úmluvy, která je podle nich už po staletí přechovávána v kapli aksumského kostela. Na legendy a mýty, stejně jako na slavnou minulost a poněkud smutnou současnost narazíte v Etiopii všude kam přijedete. Na cestě však určitě nesmíte vynechat kávový obřad v pravlasti tohoto dnes nejrozšířenějšího nápoje planety. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +různorodé hudební motivy, Etiopané, chudé a přitom bohaté protředí -divák by se v Etiopii klidně zdržel i déle/// Rozhodně se mi to opět hodně líbilo. Bavilo mě to a přiznám se i trošku zasáhlo. Opravdu stojí za to vidět./// Celkem 88%/// ()

Reklama

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těžko si představit méně přívětivou zemi, co do podnebí, než je Etiopie. Zajímavější však je, že tenhle mýtus mi částečně rozboural právě tento dokument. ()

ROBOTER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Člověk by řekl, že svými dějinami, kulturním směřováním k Arabskému poloostrovu a k Evropě a svou téměř nejstarší tradicí specifické ortodoxní církve se Etiopie ani nehodí do Afriky. Hezký dokument. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama