Reklama

Reklama

Na cestě - Série 1 (2006) (série)


Na cestě po Libanonu (S01E14)

(epizoda)
Česko, 2006, 28 min

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)

Obsahy(1)

Libanonu si kdysi říkalo Švýcarsko Blízkého východu, krutě se však na něm podepsala šestnáctiletá občanská válka, která zemi rozdělila na křesťanskou a muslimskou část. Libanon však vstává z popela a třeba z krasové jeskyně Jeita, kde bylo dříve skladiště zbraní, je dnes úchvatný koncertní sál s vynikající akustikou. Kromě spousty zachovalých antických památek však země nabízí stále většímu množství turistů další lákadla. Můžete si tam třeba zalyžovat a po dvou hodinách jízdy autem si užívat na plážích Středozemního moře. Třeba u staroslavného Byblosu, kde v Pepého vyhlášené přístavní hospůdce povečeřela nejedna světová celebrita. V galerii fotografií nechybí ani manželé Havlovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +pestré prostředí, dobře vybraný hudební doprovod, zajímavá kultura i obyvatelé -nic podstatného co by mi vadilo jsme nenašel/// Tentokrát po Libanonu a asi by jste nevěřili jak je to zajímavé a pro nás odlišné. Hádal bych, že dovolená by tady byla skvostná./// Celkem 84%/// ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen stokrát škoda, že je Libanon v tak neuvěřitelně bezpečnostně nestabilním prostředí. Rozhodně by se vyplatilo tam jezdit na poznávačky, které by byly asi hodně zajímavé. ()

Reklama

Reklama