Reklama

Reklama

Na cestě - Série 1 (2006) (série)


Na cestě po Kypru (S01E16)

(epizoda)
Česko, 2006, 28 min

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)

Obsahy(1)

Kypru se přezdívá ostrov lásky. To proto, že u skaliska na jižním pobřeží se tu podle antické mytologie zrodila nejkrásnější ze všech božských bytostí - bohyně lásky Afrodita. Bankéř si však při vyslovení jména ostrova představí daňový ráj a politik zase tzv. zelenou linii, která zemi rozděluje na dvě znesvářené strany - řeckou a tureckou. To však nebrání tomu, aby sem každoročně mířily na letní dovolenou miliony turistů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Marek1991 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cyprus mnohí naši občania poznajú a asi chceli prísť s niečím novým, no keďže napríklad ja som na Cypre nebol a dozvedám sa informácie z internetu, myslím, že veľa tomu nedali. Ono je to zaujímavá a na históriu bohatá oblasť. trochu smutný humor som prežíval pri tom, ako spomínali, že na Cyprus prenikla globalizácia s tými bankami, dnes už vieme akú katastrofu im to tam narobilo. Tiež som netušil, že Famagusta je mesto duchov, najmä kvôli tímu FC Anorthosis Famagusta, ktorý už hraje v Larnake a kedysi porazil náš ŠK Slovan Bratislava, no nevadí, doplnil som si vedomosti a na to je to dobré. ()

xerno 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já už vážně nevim, co k tomu napsat, je to doument... viz. Na cestě po Sardinii - základní můj komentář k Donutilovo a Bartoškovo cestám po krásných, nebo zajímavých místech planety... ()

Reklama

Reklama