Reklama

Reklama

Na cestě - Série 4 (2007) (série)


Na cestě po Bajkalu (S04E07)

(epizoda)
  • Slovensko Na ceste po Bajkale
Česko, 2007, 25 min

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)

Obsahy(1)

Bajkal je nejstarší, nejhlubší a po Kaspickém moři druhé největší jezero na světě. Jeho jméno údajně znamená "bohaté na ryby", ale rybáři tu s láskou vzpomínají na zlaté sovětské časy. Ve svobodném Rusku naopak zažívá své vzkříšení buddhistická víra a také turistika. Městečko Listvajnka láká do nových hotelů novou generaci ruských boháčů a pomáhá jim k tomu i asfaltová silnice s pozoruhodnou historii. Dále navštívíme skanzen Talcy, projedeme se po transsibiřské magistrále, v Ulan Ude si prohlédneme největší hlavu na světě a nakonec zavítáme na místa, kde žil český přírodovědec Zenon Francevič Svatoš. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Marek1991 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabý dokument, ktorý Bajkal takmer vôbec neukáže a nepopíše, ale venuje sa rozťahane vedľajším veciam, ktoré by ma zaujímali asi v rôznych citových rozpoloženiach takmer vždy okrajovo. Skvost prírody sveta je popísaný priam ako nejaký Balaton. ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bajkal je skutečně velmi zvláštní místo. Stejně tak je ale zvláštní, že se pořád nepodařilo místním využít jeho potenciál pro turismus. Myslím, že nejeden z nás by se jel podívat na něco takového. ()

Reklama

Reklama