Reklama

Reklama

Na cestě - Série 4 (2007) (série)


Na cestě po Ontariu (S04E36)

(epizoda)
  • Slovensko Na ceste po Ontariu
Česko, 2008, 26 min

Režie:

Martin Kopp

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)

Obsahy(1)

Cestu po kanadské provincii Ontario odstartujeme na ostrovech Manitoulin a Georgina, kde se obyvatelé během dlouhé zimy neobejdou bez sněžných skútrů, resp. vznášedel, které pro ně zajišťují hlavní spojení s pevninou. Své slavné kanoe vyměnili za moderní dopravní prostředky také indiáni z kmene Chippewa. Zamíříme i do malého městečka Brantford, kde světlo světa spatřil vynález jménem telefon a poprvé také fenomenální hokejista Wayne Gretzky. Navštívíme i kanadská velkoměsta - tepající multikulturní megapolis Toronto i poněkud konzervativní Ottawu plnou vládních úředníků a muzeí. Vůbec nejnavštěvovanějším místem celé Kanady jsou však Niagarské vodopády. Turisté se tam nejezdí jen kochat přírodním skvostem, ale také utratit peníze v kasinech. V noci se totiž městečko promění v malé Las Vegas. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Marek1991 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám v Ontáriu rodinu takže viem toto posúdiť a myslím si, že takto veľkú oblasť si na takýto krátky dokument zobrať nemali, lebo nemohli stihnúť dobre všetky zaujímavosti. Aby niekto venoval len približne tri a pól minúty hlavnému mestu Ottawe tak je zlé. Slabý dokument, no nechcem byť veľmi kritický, lebo čas využili dobre, aj keď mi to znova pripadá ako povinná jazda. ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kanada je opravdu krásná. Už jen tím, jak nejsou nikde obrovské masy lidí a příroda tak díky tomu nedostala na frak. Je pak se na co dívat, čím se kochat a kam vyrazit a že je to toho opravdu spousta. ()

Reklama

Reklama