Reklama

Reklama

Na cestě - Série 6 (2008) (série)


Na cestě po Albertě (S06E07)

(epizoda)
  • Slovensko Na ceste po Alberte
Česko, 2008, 26 min

Režie:

Robert Valica

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)

Obsahy(1)

S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem do rozlehlých prérií za kovboji, do hlubokých lesů na indiánskou slavnost a do vysokých hor za panenskou přírodou.

Kanadskou provincii Alberta procestujeme doslova křížem krážem. A to jak zeměpisně, tak i časově. Podíváme se, jak se žije nefalšovaným kovbojům v rozlehlých prériích na východě a také jak slaví svůj největší svátek - Calgary Stampede. Zabubnujeme si a zatančíme spolu s příslušníky indiánského kmene Nakota Sú na jejich každoroční slavnosti Pow Wow. Objevíme krásy panenské přírody národního parku Banff ve Skalistých horách, nejstaršího kanadského parku vůbec. Zjistíme, jak se vysoko v horách kempuje a co nás tam čeká. Odkryjeme také dávnou minulost plnou dinosaurů u města Drumheller a pojedeme na nákupy do jednoho z největších obchodních center světa West Edmonton Mall. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

montel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jiří Bartoška a Miroslav Donutil slovně provádějící diváka po kanadské Albertě...Krásná země a dokument znázorňující jak drsné hory, tak velkoměsta až po vyschlé prérie. 60% ()

Reklama

Galerie (24)

Reklama

Reklama