Reklama

Reklama

Na cestě - Série 8 (2009) (série)


Na cestě po Islandu (S08E06)

(epizoda)
Česko, 2009, 26 min

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)

Obsahy(1)

S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem na cestě do země tisíce vodopádů, chlebem ze sopečné pece, největším evropským ledovcem i nejkratší řekou... Island je svou rozlohou přes 103 000 km druhým největším ostrovem v Evropě. Leží v severní části Atlantského oceánu, ale díky Golfskému proudu má překvapivě mírné klima. Island přitahuje nejen turisty především drsnou krásou své krajiny. Na Islandu leží největší ledovcová oblast o rozloze přes 8000 km čtverečních, což je zhruba 8% rozlohy celého ostrova. Mimo ledovců určují ráz islandské krajiny sopky a s jejich činností související termální prameny a gejzíry. Nechte se tedy Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem pozvat na výlet za hučícími vodopády, severskými legendami a drsnými rybáři tohoto nádherného ostrova a během něj ochutnejte například chleba pečený v sopečné peci. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pripomíná to Mars, kde je hodně draho. Termály super a z ostrova dýchá ta nepřelidněnost vykoupená vodorovným deštěm , protože v tomto dřívějších "chudobinci Evropy" nechtěl před vznikem bankovního systému nikdo bydlet. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U mňa dosť silné sklamanie z tohto dielu. Prehliadka života ľudí mi nevadí, ba naopak, no mala by byť spojená s prehliadkou krajiny a tu to chýba. Tento dokument nebol poriadne uchopený a z Islandu mi takmer nič nedal, prišlo mi to ako povinná jazda, taká nasilu robená. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Island je drsná země plná krásné přírody a nevšedních zvyků. Krásná příroda s vodopády a nekonečnými cestami, na to se krásně dívá. Výroba chleba v krabici od mléka, generační život na farmě nebo rybaření, to vše vypovídá o životě na tomto ostrově. Další pěkný díl. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Island ponúka prírodné bohatstvo i špecifické zvyky domorodcov. Tvorcovia tohoto dielu sa však o to iba obtreli. Videl som niekoľko lepších cestopisov o Islande. Dokonca aj slovný humor, ktorý Donutil s Bartoškom zvyknú dávať ako niečo naviac, chýbal. ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Island je vlastně jedna z nejvyspělejších zemí světa a přesto stále velmi záhadná, alespoň svým způsobem pro mne. Krajina, resp. příroda je tam zcela jiná než na co jsme na kontinentu zvyklí. Skvělé. ()

jorgus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cim dal vic me Cestomanie nebavi, clovek se tesi na predstaveni toho nejzajimavejsiho z dane zeme a vetsina casu se travi v tovarnach nebo ukazkou co lide tamdelaji...chapu ze je to take soucasti te zeme, ale od cestopisu ja ocekavam neco jineho..:) ()

Reklama

Reklama