Reklama

Reklama

Na cestě - Série 8 (2009) (série)


Na cestě po Malawi (S08E07)

(epizoda)
Česko, 2009, 26 min

Režie:

Petr Horký

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)

Obsahy(1)

S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem do jezerního království akvarijních rybiček, na utajené čajové plantáže a tabákovou burzu bez počítačů... Uzoučká zemička ve tvaru žížaly ležící mezi Mosambikem, Zambií a Tanzanií je vlastně jen pobřežím kolem třetího největšího afrického jezera Malawi. Jeho jméno zná snad každý akvarista na světě, neboť většina sladkovodních rybiček roztroušených po celé zeměkouli pochází právě z tohoto jezera, které je domovem zhruba 500 rybích druhů. Dalšími významnými exportními artikly jsou tabák a čaj. Přesto Malawi patří k nejchudším zemím světa. Má však tři hlavní města – to současné, bývalé koloniální a obchodní. Mluví se tam čtyřiceti domorodými jazyky, ale tím úředním je angličtina. Kromě ní spojuje obyvatele i láska k fotbalu. Turisté nepřijíždějí zrovna v hojném počtu a všichni míří do Národního parku Liwonde v povodí stejnojmenné řeky. Čistě statisticky tam každých dvacet metrů potkají hrocha. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Prostředí 9/10/// +krásné prostředí, nádherné záběry, velmi dobrá hudba -nic zásadního mě nenapadá/// Velmi vydařená část nejen po technické stránce, ale i po té obsahové. Co místní obyvatelé nemohou nabídnout v kultuře, to dohánějí svým krásným prostředím. Je tady pořád na co koukat./// Celkem 83%/// ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá Afrika je svým způsobem velmi úchvatná. Hlavně samozřejmě přírodou, ale dost výrazně také určitou beztarostností, ať již v pozitivní duchu či opačném. ()

Reklama

Reklama