Reklama

Reklama

Na cestě - Série 8 (2009) (série)


Na cestě po středním Fidži (S08E11)

(epizoda)
Česko, 2009, 26 min

Režie:

Robert Valica

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)

Obsahy(1)

S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem za pepřovníkem opojným, dobrotami z podzemní pece lovo a britskou aristokratkou, která vyměnila západní luxus za chýši bez elektřiny

Drtivá většina Fidžijců věří, že stvořitelem jejich rajské země je bůh zvaný Degei. Má podobu obrovského hada a sídlí v jeskyni v pohoří Nakauvadra. Na této víře pranic nezměnila ani důsledná snaha obrátit domorodé obyvatelstvo na křesťanství. Respekt si zachovávají stará božstva i Ježíš Kristus. Křesťanské rituály jsou ostatně často zakončeny pitím tradičního a halucinogenního nápoje zvaného kava. Jeho základem jsou usušené kořeny pepřovníku opojného a konzumuje se převážně z kokosových misek.
Ve vesničce Lovoni navštívíme britskou aristokratku Joannu, která vyměnila pohodlí západní civilizace za chýši bez elektřiny. Kvůli svému manželovi a dětem se dokonce naučila péct i v podzemní "troubě" lovo.
Z panenské přírody se spustíme i do hlavního fidžijského města, které jako jediné místo na celém tichomořském souostroví zná slovo - kriminalita. (oficiální text distributora)

(více)

Filmotéka

Uživatel Formát Jazyky Přidáno Pozn.
konrad DVD
01.09.2016

Reklama

Reklama