Reklama

Reklama

Na cestě - Série 10 (2010) (série)


Na cestě po Seychelských ostrovech (S10E18)

(epizoda)

Obsahy(1)

S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem za hladovými džbánovkami, českou zachránkyní koní a kokosy, které připomínají dámské pozadí... Seychelská republika se rozkládá na celkem 115 ostrovech, jen 33 z nich je ovšem obydlených. Necelých sto tisíc stálých obyvatel živí především luxusní turistická klientela, ale také vývoz ryb a koření. Symbolem země je seychelská palma s obřími plody, které váží až dvacet kilogramů a připomínají dámské pozadí. Typickým místním tvorem je želva obrovská. Tihle třistakiloví "drobečci" našli útočiště hlavně na atolu Aldabra. Husté pralesy jsou zase domovem celé řady vzácných tropických rostlin, ale i uznávaného britského malíře, jenž svým štětcem zachycuje jejich prchavou krásu. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

hippyman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

vyrazit za bělostným pískem, luxusním mořem a přírodou, dozvědět se o ekologickém bydlení, a to vše v doprovodu dvou příjemných průvodců, to prostě stálo za to aspoň na obrazovce... 70% ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tak musím uznať, že Jajo a Pajo ma veľmi príjemne prekvapili. Ked som videl ich "Na cestě po Kysuce " tak som bol veľmi zhrdený, ako mi spotvorili moju rodnú časť Karpát, ale Seychely?Tak to je už iné kafé. Celých 25 minút je pastva pre oči a v duchu som závidel moderátorom ich zaujímavú prácu. Raz ked budem miliardár, tak pôjdem po stopách Viktora Koženého a vyvalím si na Seycheloch riť pri azurovej pláži s vlastným rybníkom, golfovým ihriskom a s vlastným vodopádom v obývačke, ktorý bude obsahovať vitrínu s alkoholom z celého sveta.Musím si taktiež zohnať nejaký nový model helikoptéry, povolenie od UNESCO zotnúť tisíc rokov staré palmy, lebo z nich si plánujem spraviť 40 metrové vysoke tobogány, ktoré budú smerovať do mojeho súkromného bazéna napusteneho kokosovým mliekom, orevuár. Na cestě po Seychelských ostrovech, online. ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seychely jsou nádherné ostrovy na které se asi nikdy nepodívám, tak mi nezbývá než Donutilovi a Bartoškovi tiše závidět. O Seychelách jsem viděl bohužel mnohem lepší dokument, tak nemohu hodnotit plným počtem, i když bych velice rád. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keby som sa mal znova narodiť, tak nech je to tu na Seychelách. Krajina, ktorú považujem za krajšiu než tú na Maledivoch, Mauríciu, Kube, Jamajke, či niekde na Bali. Možno ešte Bora Bora, Tahiti by mohli konkurovať, no tam sú myslím väčšie tsunami, tiež Sokotra má krásne more, no chýba tam akosi prales. Aj keď som Slovan a Slovanov mám rád, myslím, že mi sa nevieme niekedy správať a možno by sme si to zničili, takže jediné, čo by mi tam chýbalo sú tie naše krásne ženy. Keby som mal zajtra zbohatnúť a nájsť si tu ženu, hneď by som tam s ňou odišiel, veď tvoriť sa dá odvšadiaľ. Nad týmto, čo nám ukázali tvorcovia som slintal, nad iným sa rozplýval a proste mal chuť tam okamžite ísť, veď to je akýsi raj na Zemi. Nie všetko je tam správne, boháči to tam znetvorili svojim golfom, no mnohé veci financujú v tomto svete založenom na peniazoch. Našťastie sa tam starajú ľudia o zachovanie endemitov. Opäť ma uchvátil ten akýsi chlebovník, taktiež to, že je tam napriek výskytu rôznych náboženstiev prevládajúce kresťanstvo, proste nechápem prečo nemôže byť väčšina sveta takáto. O svete viem dosť, krásne miesta sa dajú nájsť, no toto je miesto pre moju dušu. na záver by som chcel dodať, že možno to nebol najlepší a najpodrobnejší dokument o tak malom území, no bol presvedčivý. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama