Na cestě po Korsice (S10E32) (epizoda)

Dokumentární

Česko, 2011, 26 min

Hrají:

Miroslav Donutil (vyp.), Jiří Bartoška (vyp.)
  • Paity
    *

    Jsem celkem milovníkem cestování po zajímavých destinacích, ale Korsika odkazující neustále na svou "napoleonovskou" historii mě nijak neláká.(15.5.2013)

  • Pepinec
    **

    Cestopisy s průvodci Donutilem a Bartoškou mám ve velké oblibě. O to víc mě mrzí, že jsem dílem věnovaném Korsice zklamán, ač sami pánové za to nemohou. Tento ostrov se jistě dal představit lépe. Ve všech předpovědích počasí je nad Korsikou celoročně namalováno Slunce, přesto převážná většina záběrů použitých v tomto dokumentu je z podzimního anebo jiného pošmurného období. To samo o sobě vytváří poněkud odlišný obraz. Dále se sice dozvídáme o tvrdém chlebíčku zemědělců z vnitrozemí, leč opomíjena jsou města, která žijí moderním stylem, podobně jako například italská či francouzská přímořská letoviska. Především jsem však postrádal větší sondu do přírodních krás Korsiky. Nebyly zmíněny Anglické kaskády, soutěska Calasima, sedlo Col de Vizzavone, či tzv. korsický Matterhorn Paglia Orba. Z těchto důvodů udílím tak nízké hodnocení, přestože jsem velmi potěšen, že existují pořady, které přibližují podobné destinace, jenž stojí za navštívení.(4.4.2011)

  • showxman
    ***

    Poněkud rozpačitě jsem se tvářil na začátku tohoto krátkého cestopisného dokumentu, když první záběr kamery zamířil na skupinu žeroucích prasat a vypravěči se rozpovídali o tomto plemeni a dále rozvedli řeč na každodenní život na této konkrétní farmě. Postupem času se však ze všech střípků a příběhů pomalu začala skládat mozaika celého ostrova, která hlavně díky zpovědím místních lidí dostávala jasné obrysy. Dokument nabídne zajímavé informace o životě a atmosféře na Korsice, nic víc, ale po něm nechtějte.(6.4.2011)

  • Mikino00
    **

    Řekne mi někdo proč se pánové vůbec neobtěžovali do překrásných Korsických hor???(17.4.2011)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace