Reklama

Reklama

Na cestě - Série 12 (2011) (série)


Na cestě po Brooklynu (S12E01)

(epizoda)
Česko, 2011, 26 min

Režie:

Tereza Nvotová

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Je to největší sbírka vesnic z celého světa - řekl o Brooklynu populární americký moderátor a žurnalista Alistair Cook. S 2,5 mil. lidí je nejhustěji obydlenou čtvrtí New Yorku. A také nejbarevnější. Přistěhovalci ze všech koutů světa si přivezli kus své kultury, náboženství a společenských zvyků, které si neustále udržují a naplňují tak starodávné krédo své městské části - v jednotě je síla. Brooklyn patří hlavně umělcům, intelektuálům a drobným obchodníkům. Stačí se jen projít po stanicích metra a můžete objevit novou hudební hvězdu. Staré továrny a sklady byly v posledních letech přebudovány na galerie a roztodivné kluby, ve kterých pulsuje pověstný noční život. Známý americký písničkář Sufjan Stevens prohlásil, že Brooklyn nelze definovat. A to je prý na něm to krásné. Není o jedné věci, pro každého se tam něco najde. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Marek1991 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Malé územie s veľkým počtom obyvateľov môže mať rôzne zvláštnosti. Mňa najviac zaujalo, že v New Yorku žije okolo 2 miliónov židov, že v metre hrávajú miestni hudobníci a úrady ich v tom podporujú, že ľudia tu holdujú biopotravinám, ktoré sú v dnešnej dobe dosť sporné, najmä preto, že na mnohých územiach sa pestujú geneticky modifikované a vietor tie bio ničí, takže nad mnohými sa dá pochybovať. Určite sa mohli do témy viac položiť, ale myslím že podstatné povedali. ()

Reklama

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brooklyn je pro nás Evropany tak trochu něčím tajemně zajímavým. Ve skutečnosti není ale až tak o co stát. Zajímavá ale je ta neuvěřitelná směs života, která se v něm nachází. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama