Reklama

Reklama

Na cestě - Série 12 (2011) (série)


Na cestě po Manhattanu (S12E05)

(epizoda)
Česko, 2011, 26 min

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Indiáni z kmene Lenapů tomuto území kdysi říkali Manna - Hata - ostrov plný kopců. Reliéf krajiny se však v průběhu let ztratil pod tunami asfaltu a železobetonu, z kterého vyrostlo obchodní, finanční a kulturní centrum nejen Spojených států amerických, ale i celého světa. Manhattan je sice rozlohou nejmenší z pěti newyorských čtvrtí, ovšem nejhustěji obydlenou. A to lidmi doslova ze všech koutů světa. Symbolem města se staly mrakodrapy. V letech 1890-1973 nejvyšší budova světa stála vždy právě na Manhattanu. Rekordní zápisy si sice přestěhovaly na jiné kontinenty, ale v pestrosti života se snad žádná jiná světová metropole nemůže s New Yorkem měřit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle si dám vždycky rád.. Nevtíravý a velmi příjemný náhled do zajímavých kultur, okořeněný velmi civilním komentářem pánů Donutil/Bartoška. Sympaticky krátké, funkční, trefné, doplněné podmanivou hudbou. Tvůrci navíc téměř každý díl stihnou ovonět jídlem, atmosférou ulic, pamětihodnostmi a zvyklostmi lidí.. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Síce malý ostrov, no husto zaľudnený a plný zaujímavostí. Aj z rôznych kulinárskych programov viem o ňom viac, teda vedel som. Tiež tam boli mnohí členovia mojej rodiny, kamaráti, takže tento diel mi nemal veľmi čo ponúknuť, lebo spomenul známe miesta, no veľmi podrobný nebol. tiež mám dojem, že komentáre boli miestami až príliš nevhodné a príliš často narážali na akúsi slobodu. Napriek tomu, že miestny majú mnohé zo sveta vďaka multikultúre takmer pod nosom, tak sú až príliš nevšímavý k svojmu okoliu, no mnohé problémy akoby poznali a možno preto nie sú takí veselí, často protestujú, no zdá sa, že komentátorom to vadilo. Taktiež tie konšpiračné teórie akosi veľmi rýchlo zamietli, neviem, proste ma to neohúrilo, taká povinná jazda. ()

Reklama

Reklama