Reklama

Reklama

Na cestě - Série 12 (2011) (série)


Na cestě po údolí Baliem (S12E31)

(epizoda)
Česko, 2012, 26 min

Režie:

Jaroslav Jindra

Scénář:

Jaroslav Jindra

Kamera:

Jaroslav Jindra

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Údolí Baliem je horský kraj porostlý neprostupnou džunglí, přerušovaný špičatými skalnatými hřebeny. Za nimi nespoutaná divočina ustoupí krajině zelených obdělávaných terasovitých políček oplocených ratanovými ploty. Údolí Baliem leží ve vnitrozemí ostrova Papua na indonéském území a je považováno za jedno z nejkrásnějších na světě. Ještě donedávna byli Daniové, zdejší nejpočetnější kmen, obávanými lovci lebek. Tu dobu však dnes připomíná už jen sporé oblečení tamních obyvatel. Muži nosí pouze dlouhé tenké koteky (chránič penisu vyrobený z lahvovníku) a ženy sukénky upletené z rostlinných vláken zdobené slámou. Civilizace však nezadržitelně postupuje a tak tradiční ?oděv? už řada Daniů vyměnila z trička, šortky či sukénky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle si dám vždycky rád.. Nevtíravý a velmi příjemný náhled do zajímavých kultur, okořeněný velmi civilním a uklidňujícím komentářem pánů Donutil/Bartoška. Sympaticky krátké, funkční, trefné, doplněné podmanivou hudbou. Tvůrci navíc téměř každý díl stihnou ovonět jídlem, atmosférou ulic, pamětihodnostmi a zvyklostmi lidí.. znovu skvělé!! ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejlepších cestovatelských dokumentárních pozvánek na návštěvu veliké exotiky. Indonésie nabízí nepředstavitelné krásy a teď vím, že to není jen pro "pár ještěrek", které tam žijí. ()

Reklama

Reklama