Reklama

Reklama

Na cestě - Série 12 (2011) (série)


Na cestě po Mexiku (S12E33)

(epizoda)
Česko, 2012, 26 min

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Tradiční a krásné, moderní a bohaté i chudé a divoké ? všechny tyto tváře nabízí Mexiko, hlavní město Spojených států mexických. A není divu, vždyť v celé metropolitní oblasti žije na dvacet miliónů lidí! Na centrálním náměstí Zócalo velkoryse vybudovaném španělskými dobyvateli dnes tančí potomci původních obyvatel pro potěchu turistů. Ale stačí projet pár uliček a rázem se můžete ocitnout v bohémské čtvrti plné muzikantů, kde stojí i modrý domeček, ve kterém kdysi tvořila slavná malířka Frida Kahlo. V Mexiku můžete potkat vyznavače kultu Svaté smrti, fanoušky amerického wrestlingu s komikovými prvky i pašijový průvod, na který shlížejí nedaleké monumentální aztécké pyramidy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle si dám vždycky rád.. Nevtíravý a velmi příjemný náhled do zajímavých kultur, okořeněný velmi civilním komentářem pánů Donutil/Bartoška. Sympaticky krátké, funkční, trefné, doplněné podmanivou hudbou. Tvůrci navíc téměř každý díl stihnou ovonět jídlem, atmosférou ulic, pamětihodnostmi a zvyklostmi lidí.. tenhle díl je přesně o tom a diváka může jen a jen těšit, že cyklus si svou kvalitu drží už slušnou řádku let. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tomuto veľa nedali, dosť slabý dokument. Zobrali si na starosť najľudnatejšie mesto západnej pologule a akoby som sa pozeral na slabší variant dokumentu o Manhattane. Keby ste tam chceli ísť, tak si radšej pozrite niečo iné a naštudujte si veci okolo toho, lebo toto mi prišlo ako pokazená povinná jazda. ()

Reklama

Reklama