Reklama

Reklama

Na cestě - Série 16 (2014) (série)


Na cestě po Bavorsku (S16E16)

(epizoda)
Česko, 2015, 26 min

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Kde se pivo vaří, tam se dobře daří – toto staré české přísloví, platí i u našich západních sousedů. Bavoráci dokáží dobré pivo nejen uvařit, ale také si ho patřičně se vší parádou vychutnat. I když je Oktoberfest známý po celém světě, většinu jeho návštěvníků tvoří domácí, kteří se vyšňoří do tradičních krojů a se zarputilostí sobě vlastní oslavují zlatavý mok. Bavorsko je ovšem také zemí, kde se začíná zvedat alpský masív. K němu neodmyslitelně patří nejen slovutná horská střediska jako Garmisch-Partenkirchen, ale i bylinkáři a pastevci, kteří s příchodem podzimu svážejí stáda krav z alpských lučin po jezeře Königsee na svých lodích. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zklamání. Bavorsko není jen Mnichov a Mnichov není jen Oktoberfest. Zde je mu věnována skoro polovina času. A to nejzajímavější - pestrobarevný průvod městem - vůbec neukázali. Když budu chtít vidět hodně chlastajících lidí pohormadě, stačí mi zajít na louku plnou Němců při Grand Prix. Budu to mít komplet - poblitou louku i s libozvučnou němčinou a vyjde mě to na desetinu ceny. Zugspitze pěkná (viděná v řadě jiných dokumentů), Orlí hnízdo pěkné (viděno mnohokrát i v dobových záběrech.) Letem světem, ve výsledku kde nic tu nic. ()

RomeroIsGod 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj nejoblíbenější kout světa a místo pravidelnejch dovolenek. Obersalzberg je top, věděli to už před osmdesáti lety. Königssee, Kehlsteinhaus, Svatej Bartoloměj, všechno krásný a německy poctivý. ()

Reklama

Reklama