Reklama

Reklama

Na cestě - Série 19 (2017) (série)


Na cestě po Kodani (S19E03)

(epizoda)
Česko, 2017, 26 min

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem se vydáme do Kodaně a odhalíme, proč jsou prý její obyvatelé nejšťastnějšími lidmi na světě. Navštívíme královský palác a povíme si legendu o české princezně, poté se báječně pobavíme jízdou na horské hráze v druhém nejstarším zábavním parku na světě Tivoli. Vykročíme do budoucnosti představením nových trendů skandinávského designu a zcela originálních architektonických staveb. Také zjistíme, proč je z kola nejlepší pohled na svět. Po plavbě na moři si připravíme rybu s Michelinským šéfkuchařem. Cesta ale nekončí, a tak nahlédneme do světa pohádek se spisovatelem Hansem Christianem Andersenem a potěšíme se pohledem na ikonickou sochu Kodaně „Malou mořskou vílu". Dozvíme se, proč bychom měli být Hygge – tedy v pohodě a šťastní, jako celé Dánsko. V duchu multikulturní atmosféry ochutnáme chuťově rozmanitý street food ve staré továrně a v parku Superkilen se proletíme na houpačce z Izraele. Nakonec si v rozpustilé Christianii potvrdíme, že jediné, co v životě každý potřebujeme, je láska! (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci každý díl stihnou ovonět jídlem, atmosférou ulic, pamětihodnostmi a zvyklostmi lidí. Nevtíravý a velmi příjemný náhled do zajímavých kultur, okořeněný milým komentářem pánů Donutil/Bartoška pokaždé navnadí natolik, že by člověk potřeboval tak měsíc dovolené a balík peněz na naplánování několika cestovatelských snů. Taková Malá mořská víla by za to stála. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Malá mořská víla, cyklisti, mraky turistů, ale což, mají to tam hezké. A hlavně v tzv. papírně se vaří to pouliční jídlo, kam na něj chodí všichni místní. ()

Reklama

Autenticita 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kodaň znám, Kodaň miluju a tento díl seriálu mě zklamal. Věnuje se zejména zábavě a gastronomii, a opomíjí to, co dělá Kodaň Kodaní, nezmiňuje základní turistické perly. Za hrubě nevyužitý potenciál hodnotím nízko. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama