Reklama

Reklama

Na cestě - Série 21 (2019) (série)


Na cestě po Vancouveru (S21E05)

(epizoda)

Obsahy(1)

S Jiřím BartoškouMiroslavem Donutilem na cestě po třetím největším městě Kanady, kde se vysoká životní úroveň, pohoda a blízkost krásné přírody střídá s drsným prostředím drogově závislých na jedné z hlavních tříd... Naši cestu začínáme v Gastown, nejstarší části města, které vzniklo v 60. letech 19. století. Budeme obdivovat proslulé parní hodiny a zavítáme do kovbojského krámku, kde už přes 70 let nabízejí klobouky, jezdecké boty, opasky a další, zaručeně kanadské výroby. Nahlédneme do Chinatown, jedné z vůbec nejstarších čínských čtvrtí v Severní Americe. Zažijeme pohodu na promenádě přístavu Cold Harbour, kde kotví jachty a startují a přistávají hydroplány, určené k jedinému účelu – vyhlídkovým letům nad městem, mořem a přilehlými horami. Vancouver je nejteplejším místem Kanady, a tak jsou v letních měsících pláže u zátoky English Bay doslova přecpané lidmi. Zastavíme se u stánku s jedním ze dvou nejtypičtějších místních jídel, hotdogu, tím prvním je pochopitelně hamburger. Jak ale poznáme v Olympic Village, i jinde ve městě, obyvatelé metropole využijí každou příležitost, aby nezdravé jídlo vyběhali nebo vyjezdili na kole. Vancouver má ale i své stinné stránky. Oblast, kde se kříží Main Street a East Hastings Street, je obsazená stovkami lidí bez domova, navíc drogově závislými. Jejich přítomnost v centru města je natolik zřetelná, že se nedá minout a předstírat, že problém neexistuje. Natáčeli jsme se statečnou ženou, která se snaží každodenní problémy zmírnit. Zajímavým fenoménem jsou zcela sterilní obchody s marihuanou, kde si svoji dávku kanabisu objednáte přes tablet a přijede k vám potrubní poštou. V zemi, kde již řadu let existuje zákaz kouření na veřejných místech, totiž tuto lehkou drogu před rokem zlegalizovali. Chloubou Vancouveru jsou nádherné parky, především rozsáhlý Stanley Park. Ten je mimo jiné sídlem velkého akvária, kde návštěvníci mohou vidět, jací pestrobarevní mořští živočichové žijí ve vodách západní Kanady. O zvířata v sekci mořských savců se stará Dr. Martin Haulena. Kanaďan s českými kořeny nám představí své oblíbené svěřence a s ním také naše putování uzavřeme. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

sskrblik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na ulici fetek, Venků brrr je město, kde si dokážu představit pobýt, popít, pojíst, pomilovat se a pokochat se architekturou, přírodou a místním koloritem. Příjemné a výstižné pokoukání. Jedna z lepších "Na cestě"... ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cestopisný pořad, který je krátký a funkční a který hlavně stále baví. S takovou vidinou musí být balení příjemné dobrodružství. Co následuje potom, to už je balzám na cestovatelskou duši. Navíc vše okořeněné velmi civilním komentářem pánů Donutil/Bartoška. ()

Reklama

Galerie (18)

Reklama

Reklama