Reklama

Reklama

Na cestě

(seriál)
Česko, (2006–2022), 255 h 19 min (Minutáž: 25–30 min)

Režie:

Jaromír Marek, Jiří Diarmaid Novák, Otto Kallus, Jana Počtová, Mojmír Kučera, Jana Boršková (více)
(další profese)

Série(24) / Epizody(587)

Obsahy(1)

Na cestě s Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem. (Česká televize)

Recenze (38)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání jsem pocítil, když se má oblíbená Cestománie přesunala na komerční Novu, kde vydržela snad rok?...Na jedničce najednou nebylo v pondělí od devíti na co koukat, jenže po půl roce nakonec přišli se zajímavým konceptem, nebo ne příliš zajímavým, ale Cestománii podobným, akorát s Bartoškou a Donutilem, a jelikož mi jsou oba páni velice příjemní na poslech nemohl jsem jinak, než si tento seriál zamilovat. Sice to není Cestománie a její vynikající znělka, která ke mně přicházela každé pondělí, ale je to alespoň nějaká snaha navrátit večerní pondělky cestopisům a rozhodně zdařile. A jak to tak vypadá, tak už se nějaký rok drží, a já jen doufám, že přes ty dva roky, co už na jedničce vysílá se udrží nadále a nadále bude lákat plno diváků, jako tenkrát lákala Cestománie. (8/10) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jelikož nejsem vládcem času, nesnáším dlouhodobé kodrcání dopravními prostředky a poněkud pohrdám upřímnou vírou v peníze, tak jedinou mou možností k poznání světa se mi jeví příležitost jednou týdně si na půl hodinky zagaučingovat u pohodového cestopisu a pak si na mapě zakřížkovat místo, kde už to znám. Kde já už všude nebyl. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Vyloženě ráje na zemi. Prakticky cestománie, akorát v podání Miroslava Donutila Jiřího Bartošky. Pěkné vyprávění a pobavení z jejich hlášek. / Viděné epizody cca *14.dílů / ( Hodnocení: 7/10 ) ()

petaspur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé obrázky z většinou neprofláknutých koutů světa doplňuje dvojice Bartoška - Donutil vtipnými komentáři. Počet navštívených míst je velmi vysoký, struktura jednotlivých dílů se v podstatě nemění a to je jednoduchou příčinou toho, že i zábavný popis místních zvyků mi po čase poněkud zevšedněl. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Cestopis, který bude nejvíce po chuti důchodcům. To divadlo se straight manem si možná mohli Donutil s Bartoškou odpustit, je ho tam v takovém množství, že seriálu na vtipnosti ubírá. Jinak vizuální provedení velice povedené a zajímavé. Pokud nemáte alergii na mentorismus (paradoxně mezi herci stejného věku, ale tímto způsobem na diváka před televizí přednes zdejšího typu působí), informační hodnota je slušně bohatá. Když to tenkrát pokrylo nějakou tu školní hodinu, nešlo vůbec o ztrátu. ()

heyda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na cestě po Vitorazsku je nejlepší díl, páč je tam můj česko-rakouskej orchestr a moje kámošky a celý je to strašně fajn. A taky mám rád Na cestě po Jindřichohradecku, protože tu bydlím a miluju to tady. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak konečně jsem našel pořad, který komentuji jako úplně první. Nevím, nevím, jestli si zaslouží být v československé databázi filmů a seriálů. Nu což. Když tu tedy je, tak se milí uživatelé pohodlně usaďte a přečtěte si můj komentář. Viděl jsem jen asi tři díly. A i tak málo mi stačilo, abych si udělal názor na tento cyklus. Musím uznat, že je to zajímavé oživení v televizních pořadech. Je to takový vánek, který rozproudil prach mezi všemi těmi paskvily, které jsou televizní stanice schopné vytvořit. Poznáme různé kouty světa. Vzdálené a i ty, kam bychom kamenem dohodily. Průvodce pořadem ztvárnily pan Donutil a pan Bartoška. Zvlášť obsazení Bartošky mě překvapilo. Jeho vykouřelý hlas mě už začíná lézt krkem, ale jinak tento cyklus hodnotím velmi kladně, protože díky tomuto pořadu se podíváme i do míst, které bychom nikdy nenavštívily. Doufám, že se ČT rozhodne v brzké době tento pořad reprízovat. A já se společně s průvodci podívám do světa a rozšířím si svoje, ne moc dokonalé zeměpisné obzory. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavě pojatý cestovatelský pořad, který nás dost podrobně seznamuje se zajímavými místy mnoha koutů naší Země. Velmi pěkný je komentář pánů Donutila a Bartošky, i když oni asi se štábem cestují trošku jinak, než obyčejní cestovatelé. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další s cestopisných dokumentů, Tentokrát nás provází Bartoška a Donutil. Dalo by se říct, že cestománie nastavila určitou laťku a ostatní se jí snaží kopírovat, někdo věrně, jiný líp či hůře. Tady si myslím je to hodně podobné a hlavně pořád je to zajímavé a vždy se rád podívám. Hlavní protagonisté jsou slušně vtipný a spíš se nám snaží vtipně něco říct než za každou cenu být vtipný. ()

DivX 

všechny recenze uživatele

Tento dokument bych nazval Dokonalý průvodce světa. Příjemný hlas Jiřího Bartošky a humor Miroslava Donutila vás zavede do všech koutů země a přiblíží vám život, kulturu i památky jiných národů a civilizací, 90% (DĚJ ***** VTIP *** HUDBA *) IMDb.com: ? ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument, který mapuje mnoho a mnoho oblastní světa a to známých i neznámých... Dobré řešení je i to, že tito dva pánové čistě mluví, protože hlas mají oba skvělý a navíc divák dokument sleduje, aby něco viděl a ne, aby koukal pořád na nějakého komentátora. 5z5 ()

wosho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní cestopisný pořad jenž závisí na výběru destinací. Co v mých očích Na cestě vyzdvihuje na úroveň ***** jsou komentáře pánů Bartošky a Donutila-jsou dokonalí. ()

Reklama

Reklama