Reklama

Reklama

Na cestě

(seriál)
Česko, (2006–2022), 255 h 19 min (Minutáž: 25–30 min)

Režie:

Jaromír Marek, Jiří Diarmaid Novák, Otto Kallus, Jana Počtová, Mojmír Kučera, Jana Boršková (více)
(další profese)

Série(24) / Epizody(587)

Obsahy(1)

Na cestě s Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem. (Česká televize)

Recenze uživatele sskrblik k tomuto seriálu (16)

Na cestě po Wallisu (2012) (S14E06) 

Další z míst kam by se člověk rád vydal a ani nemusí přes půlku světa. Jen by to chtělo kromě slušného chování a dobré nálady, ranec zlaťáků s sebou, neb Švýcarsko jest drahé jako prasisko pro normální Češstvo... ()

Na cestě po Pays de la Loire (2014) (S16E12) 

Do Nantes a k Mont de Saint Michel bych se jednou rád podíva!. Ikdyž se může zdát že Franticí jsou jen uťáplí Pařížané není tomu tak, čehož je důkazem město Verneovské fantazie a severní břehy Gálie. Celkem výstižný dokument. Jeden z těch lepší ze série Na cestě. ()

Na cestě po Vídni (2015) (S16E26) 

Kdo ve Vídni byl alespoň na pár dnů, tak bude z dokumentu obsahově zklamán. Poměrně dost málo informací a jen skromný pohled na jinak zajímavé kulturní město. ()

Na cestě po laoském Luang Prabangu (2015) (S17E08) 

Po celou dobu dokumentu je tu takový zvláštní filtr kamery - takový šedo-hnědý, nicméně i přesto pěkné záběry na zemi, kde se zastavil čas. Dokument je netradičně natočen, co se týče celkové kompozicí záběrů, které působí víc autentičtěji, tím chci říci asi byl natačený profesionály jako jiné epizody, avšak je víc detailnější než jiné dokumenty z cyklusu "Na cestě". Určitě je toho více, co může Laos nabídnout, určitě je to země, která má svůj punc jedinečnosti a jsem rád, že jsem se něco nového dozvěděl. Překvapilo mě, že se tu mísily záběry Laosu se soundtrackem Grandhotel Budapešť - konkrétně https://www.youtube.com/watch?v=tE6_awNDFbY&list=PLVXXtkqpldpEGtGB-ZLLKkMZ93BJbLm2n&index=3, byť to v dané scéně nebylo neopodstatněné. Celkově velmi příjemné... danke schöne Tsechishe Televisione... ()

Na cestě po Západních Flandrech (2016) (S17E20) 

Pro mě osobně velmi slabé. Pokud bych v Belgii nebyl osobně, tak by mě tento dokument vůbec nenalákal. ()

Na cestě po Aljašce (2016) (S18E08) 

Jeden z těch lepších dílů Na cestě, skvěle natočené. Krásnou přírodu Aljašky by si tak člověk přál zažít na vlastní kůži.... no snad někdy bude pár desítek tisíc přebytečných korun :) ()

Na cestě po Severním Irsku (2017) (S18E22) 

Krom toho že irčané se spolu bili jako psi hlava nehlava, jsem se až tak moc nedozvěděl. Slabší díl, který neukázal veškeré přírodní a kulturní krásy, které Severní Irsko jistojistě skýtá. Na cestu do Irska by to nenalákalo a proto mé chabé hodnocení. ()

Na cestě po holandském Groene Hart (2018) (S19E31) 

Na sejry, pokouřit tráwu, zahrát haka a jet dom. Jö do Holandska se snad někdy také vypravíme... zdařilá televizní inspirace. ()

Na cestě po severovietnamském pobřeží (2018) (S20E09) 

My v České republice máme poměrně k Vietnamcům blízko a to kvůli tomu, že se zde hezky zabydleli, ba co víc učí se i šesky! Takže lze s klidným svědomím říct, že jsou přizpůsobiví, což rozhodně o některých etnikách nelze říct. Mají večerky, obchody s hadrama a restaurace či bistra. Dále jsou zřejmě dobří ve sklízení konopí a distribuci všech možných i nemožných věcí. Chcete tygra k v večeři nebo raději krajtu královskou? Pak nemá smysl pro ně chodit do obchodních řětězců typu Lidlu či Penny chcete-li, ale zavítat za lokálním prodejcem této národnosti, který jistě něco vymyslí. Zkrátka většině lidí něják moc neškodí - ale svatí taky nejsou, ačkoliv se nedá říct, že by to byly lemplové jako o jiných nejmenovaných menšinách. Z tohoto titulu jsem byl zvědav co nám ukáže tento krátký dokument. Zcela nepochybně vietnamská krajina nabízí vše pro aktivní jedince - zátoky Ha Long a Lan Ha, rýžová pole, hory, pláže, jeskyně - jednoduše od všeho něco a s pravým nádechem exotiky. Je to zvláštní národ lidí, kteří dokážou žít i s minimem a nelpí na materiálních hodnotách, mají jedinečnou kulturu a jsou přeborníci na obchod. Lidská práva, ekologie nebo ochrana přírody jim asi sice jsou trochu cizí, ale přesto jsou na svou zemi náležitě hrdí. Kdo ví, jednoho dne bych se tam třeba rád podíval a zajel si na jejich místní speciality. Byl bych nadšen i šokóván zároveň. Takový si Vietnam představuji a takový mi jej krátce nabídl tento dokument. ()

Na cestě po Cejlonu (2018) (S20E12) 

Donutil mě na to podívat nikoliv Donutil či Bartoška, nýbrž to, že jsem zde pobyl krátký čas a tak jsem chtěl srovnání co viděl Mirda a Jiří na svých cestách. Pochopitelně nemají tak hluboko do kapsy jako já, takže průjezd ostrovem obstará Ťuk Ťuk rajda a dojde i na hru golfu, kde jinde prodrbat své těžce vydělané peníze, že? Nicméně vrátím-li se k tomu co bylo viděno, řekl bych, že toho bylo málo a krom zhodnocení špinavé vody je pohled skrze růžové brýle. Jejich zdánlivý postoj by třeba ještě nebyl tak důležitý, ale co krátkému dokumentu rozhodně chybí jsou přírodní skvosty jako Sigria nebo Adamova hora nebo návštěva Safari a divoké přírody Srí Lanky. Takže 3 hvězdy - to mě bavilo víc když tam byl Kaiser s Lábusem :) ikdyž ti toho taky moc neukázali. ()

Na cestě po Vancouveru (2019) (S21E05) 

Až na ulici fetek, Venků brrr je město, kde si dokážu představit pobýt, popít, pojíst, pomilovat se a pokochat se architekturou, přírodou a místním koloritem. Příjemné a výstižné pokoukání. Jedna z lepších "Na cestě"... ()

Na cestě po Dillí (2020) (S21E19) 

Byl jsem krátce na dovolené na Srí Lance a nechápal jsem jak přistěhovalí lidé mohou dobrovolně žít v najednu stranu tropickém ráji, a na druhé straně postupné mohou dopusit eko-spolodinovou likvidaci a nedělám si iluze, že takových zemí je mnoho ve jménu blaha zhýčnakých Evropanů či Amíků. Cejlon je ještě zlatej oproti Indii. Na stranu třetí Indové jsou neuvěřitelně pracovití a i Patel číslo 34.543 dokáže v každé situaci pomoct a opravit kde co je. Indie je ruční manufaktura pro vše a do budoucna možná nová Čajna.... budiž jim přáno lepšího života. ()

Na cestě po fidžijském Vanua Levui (2020) (S21E20) 

Jestli nám to Babiška jednou dovolí, vyhraju ve Sportce a začnu chovat ovce, tak se odstěhuju se na Fidži, založím farmu na ovce a sýry, zbohatnu a bude.. Pokud budu při zemi, Fidži byla velice inspirujcící... ()

Na cestě po San Diegu (2020) (S21E22) 

San Diego neni ve stínu eLeJ toliko oblíbené a často vyhledávané kalifornské město. Nicméně dle dokumentu se mi jeví jako né takové pozlátko a klidnější život oproti výše zmíněné Los Angeles a rozhodně je to oblast, kde bych si byl býval byl dokázat představit strávit dovolenou. Inspirativní epizoda... ()

Na cestě po ostrově Madeira (2021) (S22E15) 

Na Madeiru bych se velmi rád podíval, nicméně si počkám ještě par let než to pude... ()

Reklama

Reklama