Reklama

Reklama

Na cestě

(seriál)
Česko, (2006–2022), 255 h 19 min (Minutáž: 25–30 min)

Režie:

Jaromír Marek, Jiří Diarmaid Novák, Otto Kallus, Jana Počtová, Mojmír Kučera, Jana Boršková (více)
(další profese)

Série(24) / Epizody(587)

Obsahy(1)

Na cestě s Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem. (Česká televize)

Recenze uživatele zdeny99 k tomuto seriálu (22)

Na cestě (2006) 

Na cestě je jedním z nejlepších dokumentárních cyklů, jaké kdy byly natočeny. Díky tomuto pořadu má člověk možnost nahlédnout do nejrůznějších míst naší Země, kam by se s největší pravděpodobností nikdy nepodíval. Zároveň tento pořad může sloužit jako dobrá reklama na dovolenou, či naopak jako odstrašující příklad, kam nejezdit. Na cestě u mne vyvolává stejně kladné pocity jako její předchůdkyně Cestománie (http://www.csfd.cz/film/225585-cestomanie/) a Nová cestománie (http://www.csfd.cz/film/273078-nova-cestomanie/), která se ovšem u diváků dočkala zavržení. [2542. hodnocení, 32. komentář, 75%] ()

Na cestě po Písecku (2007) (S03E03) 

Tohle je jeden z nejslabších dílů celého cyklu Na cestě. A je to rozhodně škoda, protože je to jeden z pár dílů, který se soustředí na část naší země. Co se týče samotného Písku, tak se mi líbila jen Žižkova mohyla u Sudoměře, ale samotné město to fakt ne. Jakoby tam nic nebylo (což samozřejmě není pravda), a tak to nic je nahrazeno záběry na disko, jarmark a místní školy. Přišlo mi to, hlavně tam něco dát, aby tam něco bylo. Nejhorší na tom byly ty otřesné záběry na místní panelákové peklo a urbex Jitexu s atomovým krytem, což mi spíše připomínalo města někde z Ukrajiny a podobných zemí. Lepší to již bylo s hradem Zvíkovem, ale i zde byly podle mě naprosté zbytečnosti. Tedy hasičské závody, hospody a bungee jumping. Pěkné záběry tak byly nakonec jen z Orlické přehrady, kde leží zatopená vesnice Těchnice s kostelem. [91. hodnocení, 3. komentář, 71%] ()

Na cestě po Jizerských horách (2009) (S07E04) 

Takový domácí díl seriálu Na cestě. O to více zajímavé v porovnání s díly z ciziny. Nádherná příroda, turistika a protržená přehrada. [93. hodnocení, 5. komentář, 74%] ()

Série 19 (2017) (S19) 

Na cestě je jedním z nejlepších dokumentárních cyklů, jaké kdy byly natočeny. Díky tomuto pořadu má člověk možnost nahlédnout do nejrůznějších míst naší Země, kam by se s největší pravděpodobností nikdy nepodíval. Zároveň tento pořad může sloužit jako dobrá reklama na dovolenou, či naopak jako odstrašující příklad, kam nejezdit. Na cestě u mne vyvolává stejně kladné pocity jako její předchůdkyně Cestománie (http://www.csfd.cz/film/225585-cestomanie/) a Nová cestománie (http://www.csfd.cz/film/273078-nova-cestomanie/), která se ovšem u diváků dočkala zavržení. [278. hodnocení, 1. komentář, 74%] ()

Na cestě po západním Grónsku (2017) (S19E04) 

Teda jsem zklamaný. Je to sice země ledu a sněhu, ale čekal jsem aspoň něco v tom Nuuku, což je jejich hlavní město. Ale ani tam nic není, jen muzeum s mumiemi, které našli v ledu. Jinak to bylo jen o tání ledovců a sem tam nějaká ta ryba. [38. hodnocení, 1. komentář, 68%] ()

Série 20 (2018) (S20) 

Na cestě je jedním z nejlepších dokumentárních cyklů, jaké kdy byly natočeny. Díky tomuto pořadu má člověk možnost nahlédnout do nejrůznějších míst naší Země, kam by se s největší pravděpodobností nikdy nepodíval. Zároveň tento pořad může sloužit jako dobrá reklama na dovolenou, či naopak jako odstrašující příklad, kam nejezdit. Na cestě u mne vyvolává stejně kladné pocity jako její předchůdkyně Cestománie (http://www.csfd.cz/film/225585-cestomanie/) a Nová cestománie (http://www.csfd.cz/film/273078-nova-cestomanie/), která se ovšem u diváků dočkala zavržení. [75. hodnocení, 1. komentář, 76%] ()

Na cestě po Západofríských ostrovech (2019) (S20E15) 

Neznámé malé nizozemské ostrovy, kde si lidé žijí v klidu vlastním životem. Znají jen oceán, chladné počasí, ale hlavně klid. Klasicky pěkný dokument, ale žít bych tam nechtěl. [5. hodnocení, 1. komentář, -%] ()

Na cestě po středním Kapsku (2019) (S20E18) 

Jihoafrická republika, to není jen Kapské Město a diamanty, ale hlavně Střelkový mys, tedy místo kde se stýká Atlantský oceán s Tichým. A ty záběry, jak z toho byly krásné. A pak ta příroda. Chvílemi krásná zeleň, dále už jen typická savana se zebrami, pakoni a lvy. [4. hodnocení, 1. komentář, -%] ()

Na cestě po Tridentsku (2019) (S20E19) 

Tridentsko, místo se slavným městem, kde se konal Tridentský koncil. Ale především to je místo pro lyžaře, samá sjezdovka, samý vlek, samý sníh a hodně, hodně vysoké Dolomity. A podle mě až moc velká zima. Co mě ale zaujalo, tak ty malinké vesničky v údolích, kde se stále mluví vlastními jazyky (něco podobné italštině nebo směsice italštiny s němčinou), protože jsou těmi obrovskými horami izolované od ostatního světa. Stejně tak jako je tam stále zachovalá raketová základna NATO z dob studené války, která byla namířena proti zemím varšavské smlouvy. [4. hodnocení, 1. komentář, -%] ()

Na cestě po středním Peru (2019) (S20E21) 

Zajímavá, pro nás exotická země s krásnou přírodou., kde se střídají pralesy s horami. Nejvíce mě ovšem zaujaly zmínky o puje rajmondově, lamách a těch archaických surfech na pobřeží města Trujillo. Naopak zmínky o dávných civilizacích a pronikání křesťanství do Peru mi přišly nezáživné, ačkoliv jsou v dokumentu o Peru nutné. [2. hodnocení, 1. komentář, -%] ()

Na cestě po El Pasu (2019) (S20E22) 

Nechvalně proslulé místo, kde je mafie s drogami a utečenci. Kromě nelegálních přechodů z Mexika do USA mě překvapilo, že jsou tam i legální přechody, kde denně projde 70 000 lidí. Kromě toho je tu velmi lehké získat jakoukoliv zbraň. Samotná příroda je nic moc. Dlouhé silnice a kolem vše vyprahlé. Teče tu legendární Rio Grande, které připomíná spíše stoku. Za osvěžení stojí jen městečko Roswell se svými ufony. [8. hodnocení, 1. komentář, -%] ()

Na cestě po západním Bhútánu (2019) (S20E28) 

Zajímavá, pro nás exotická země schovaná někde v Himalájích. Bhútán, to je země, pod kterou si představím buddhismus, kláštery a chudobu a ono to tak skutečně je. Na druhou stranu zde se neměří HDP, ale hrubé domácí štěstí. Proto také mají ministerstvo štěstí. A cílem každého Bhútánce je vážit si to, co máte. [10. hodnocení, 1. komentář, 74%] ()

Na cestě po Tokušimě (2019) (S20E29) 

Fukušima je neobvyklá část Japonska. Je to území, a také i hradní město. V samotné oblasti je 88 kostelů, po kterých vede cesta poutníků. Nejvíce mne ale zaujalo, že v Japonsku žije 93% obyvatel ve městě a jak strašně moc vyprodukují odpadu. Mimojiné to jsou velmocí co se týče automatů. Jeden automat na jídlo či pití připadá tak na 23 obyvatel. Naopak v Tokušimě je místo, kde to s tříděním odpadu až moc přehání. Ty zátky, pet víčka ale i sklo tříděné podle barev je až moc přehnané. A také mne zaujalo, že dříve si vdané Japonky holily obočí a zuby černily duběnkou. Tato část Japonska mi přijde phodně poklidná od těch japonských měst. [7. hodnocení, 1. komentář, -%] ()

Série 21 (2019) (S21) 

Na cestě je jedním z nejlepších dokumentárních cyklů, jaké kdy byly natočeny. Díky tomuto pořadu má člověk možnost nahlédnout do nejrůznějších míst naší Země, kam by se s největší pravděpodobností nikdy nepodíval. Zároveň tento pořad může sloužit jako dobrá reklama na dovolenou, či naopak jako odstrašující příklad, kam nejezdit. Na cestě u mne vyvolává stejně kladné pocity jako její předchůdkyně Cestománie (http://www.csfd.cz/film/225585-cestomanie/) a Nová cestománie (http://www.csfd.cz/film/273078-nova-cestomanie/), která se ovšem u diváků dočkala zavržení. [75. hodnocení, 1. komentář, 76%] ()

Na cestě po Vysokých Tatrách (2020) (S21E10) 

Nádherné záběry Vysokých Tater, jak samotných skal včetně té druhé největší hory, Lomnického štítu a jeho lanovky. Jen mi přišlo, že vůbec nebyl zmíněn Gerlach. Polské Zakopane je krásné město. Plesa jsou nádherná, včetně toho Štrbského. Kam se ale poděly skokanské můstky? Ojedinělostí Tater jsou nosiči zboží na vysokopoložené chaty, kteří jsou vůbec posledními svého druhu v Evropě. Zajímavá byla výroba ovčích uzených sýrů v salaších. Ale co se mi nelíbilo, tak ty goralské lidové zvyky na začátku. [6. hodnocení, 2. komentář, -%] ()

Na cestě po Černé Hoře (2020) (S21E12) 

Tak tohle byl moc pěkný díl. Podle tohoto dílu vypadá Černá Hora jako krásná balkánská země s malebnými zátokami a krásnými pobřežími. Především Boca Cotorska (Kotorský záliv), ten byl úžasný. To město v něm je doslova malebné, romanticky souzní z okolní přírodou a starodávným hradem. Obdobné pocity mám z Perastu. Skadarské jezero bylo také krásné. Je to jezero pod hladinou moře, ve kterém nežijí ryby. [7. hodnocení, 1. komentář, -%] ()

Na cestě po jihokorejském ostrově Čedžu (2020) (S21E13) 

Příroda pěkná, docela volné žití na Koreu a ženský jako potápěčky. Docela zajímavý kout světa, na kterém by se dalo i žít. [1. hodnocení, 1. komentář, -%] ()

Na cestě po jihu Nového Zélandu (2020) (S21E14) 

Měl jsem za to, že Nový Zéland je zemí s nejkrásnější přírodou, a tak mě sotva zde dokázalo něco překvapit. Naopak jsem byl spíše zklamán. Čekal jsem tedy víc. Jsou to takové rozlehlé, nekonečné hory, údolí a jezera. Alespoň takhle mi to připadalo. Civilizace téměř žádná, což je i možná dobře. Ale celkově jsem z tohoto dílu zklamán. [1. hodnocení, 1. komentář, -%] ()

Na cestě po Dillí (2020) (S21E19) 

Podle mě jeden z nejhezčích a nejzajímavějších dílů celé Cestománie. Dillí na každém kroku působí špinavě, chudě, chaoticky, hlučně až hrůzostrašně. Kam se hrabe Hurghada a podobná města. I tady jezdí motorky a motocykly normálně mezi lidmi. Žije se na ulici, domy jsou příšerné, všude jsou volně natáhnuté elektrické dráty a všude je přelidněno. Tohle vše kontrastuje s nádhernými islámskými mešitami a hinduistickými chrámy. A všude běhají opičky. [2. hodnocení, 1. komentář, -%] ()

Na cestě po Paříži (2021) (S23E03) 

Překrásná Paříž, plná nádherných památek, a to nejen těch, které všichni známe. Séana, Nitře Dame, Sorbona, Louvre, Eiffelovka, Moulin Rouge se spoustou sexshopů a pak ty neznámé, příšerně futuristické budovy na konci dílu, které sloužily filmařům pro film Brazil. A to se tam mělo původně bydlet. [4. hodnocení, 1. komentář, -%] ()

Reklama

Reklama