Reklama

Reklama

Na cestě

(seriál)
Česko, (2006–2022), 255 h 19 min (Minutáž: 25–30 min)

Režie:

Jaromír Marek, Jiří Diarmaid Novák, Otto Kallus, Jana Počtová, Mojmír Kučera, Jana Boršková (více)
(další profese)

Série(24) / Epizody(587)

Obsahy(1)

Na cestě s Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem. (Česká televize)

Recenze uživatele Pepinec k tomuto seriálu (3)

Na cestě po Queenslandu (2010) (S08E29) 

Málo, málo, málo, času bylo málo... 26 minut možná stačí, abyste si udělali obrázek o průběhu Jizerské padesátky, ale rozhodně ne o Queenslandu, který je velký jako čtvrtka Evropy. Třeba na takovou Korsiku fajn, ale ne všechny kouty světa utáhne krátkometrážní formát. ()

Na cestě po Korsice (2011) (S10E32) 

Cestopisy s průvodci Donutilem a Bartoškou mám ve velké oblibě. O to víc mě mrzí, že jsem dílem věnovaném Korsice zklamán, ač sami pánové za to nemohou. Tento ostrov se jistě dal představit lépe. Ve všech předpovědích počasí je nad Korsikou celoročně namalováno Slunce, přesto převážná většina záběrů použitých v tomto dokumentu je z podzimního anebo jiného pošmurného období. To samo o sobě vytváří poněkud odlišný obraz. Dále se sice dozvídáme o tvrdém chlebíčku zemědělců z vnitrozemí, leč opomíjena jsou města, která žijí moderním stylem, podobně jako například italská či francouzská přímořská letoviska. Především jsem však postrádal větší sondu do přírodních krás Korsiky. Nebyly zmíněny Anglické kaskády, soutěska Calasima, sedlo Col de Vizzavone, či tzv. korsický Matterhorn Paglia Orba. Z těchto důvodů udílím tak nízké hodnocení, přestože jsem velmi potěšen, že existují pořady, které přibližují podobné destinace, jenž stojí za navštívení. ()

Na cestě po Bernských Alpách (2015) (S17E02) 

Klasické Na cestě, akorát že vzhledem k názvu obsahuje až moc měst a muzeí na úkor hor. Jinak oblast Bernských Alp je bez debat jednou z nejkrásnějších míst nejen v Evropě, ale jak to tak postupně sleduju, i na světě. ()

Reklama

Reklama