Reklama

Reklama

Rudý písek

  • USA Red Sands (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film od tvůrců kultovního hororu Hněv duší. Současný Afghánistán. Ve válkou rozbité zemi zuří nekonečné boje a jednotka amerických vojáků je vyslána, aby obsadila a kontrolovala strategickou silnici, která vede kolem opuštěného kamenného domu. Při akci vojáci objevují v hluboké tajemné rokli starou sošku, která se zdá být ideálním terčem pro nácvik střelby. Když však svými zbraněmi sošku zničí, nevědomky tím uvolňují mstivou nadpřirozenou sílu, která se s nimi chystá svést děsivou válku. Napínavý a akcí nabitý psychologický thriller Rudý písek vás nenechá ani chvíli vydechnout. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pro mne obdobné zklamání jako u Dead Birds. Nepochybuju, že zde budou i některé spíše pozitivní ohlasy, na mne ale Turnerův styl absolutně nepůsobí. Strašně dlouho se nic neděje, atmosféra je budovaná sice vytrvale, ale každou chvíli se hroutí. Potom se konečně něco stane, ale proběhne to tak rychle, že si člověk ani nestačí uvědomit, co to bylo, a nuda opět může pokračovat v nadvládě. No prostě s loňským snímkem The Objective nemá tenhle film společnou pouze lokaci afghánské pouště, ale mnohem víc, než jsem si před sledováním byl vůbec ochoten připustit. A nyní musím konstatovat, že i ti mnou neoblíbení Dead Birds ve mně zanechali lepší dojem než tohle. Odečtěte si od nich lekačky, atraktivní prostředí a povedený vzhled příšer a dostanete Red Sands. Bohužel. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je mi jedno, koho zavoláš. Uvítal by som aj Taliban.“ Keď v roku 2004 Alex Turner debutoval neoriginálnym a nelogickým, zato riadne atmosférickým westernovým hororom Hnev duší, hovoril o chystanej voľnej trilógii, v ktorej vojaci čelia nadprirodzenému zlu. "Dvojkou" mal byť KRVAVÝ PIESOK, ale ukázalo sa, že ten je asi takým pokračovaním HNEVU DUŠÍ, ako je GARFIELD 2 pokračovaním TERMINÁTORA 2. Ale OK, reč je o VOĽNEJ trilógii, to je niečo iné. No že to bude AŽ TAKÉ ZLÉ, to som nečakal. Neatmosférický kúsok ma zaskočil nelogickým jednaním vojakov, ktorí by snáď, preboha, aspoň troška logicky z princípu jednať mali/mohli. Výprava pozostáva z púšte, otlčeného nákladiaku a ošarpanej dvojizbovej budovy uprostred ničoho. Mierne povedané podpriemerné postavy, ešte horšie herecké výkony. Samé nudné sny, otravné nočné mory, blbé retrospektívy, vízie, chaos, zmätok, otras, otrava, znechutenie, mdlo. Myslel som, že to bude prinajhoršom priemer za 60%, potom som myslel, že bude úspech, ak to bude aspoň za mizerných 40%, no posledných 3O minút bolo takých nudných, že sa mi skromná minutáž (85´ aj s titulkami) zrazu javila ako trilógia PÁN PRSTEŇOV pustená na jeden záťah. Čo sa stalo, Alex? ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Pět let po parádních Dead Birds přichází Alex Turner s příběhem amerických vojáků, kteří v poušti narazí na džina nebo co to je. Příběh je debilní až na půdu a zpracování ho ještě víc utápí. Nedokážu pochopit, jak může za oběma filmy stát stejný člověk. Zas jedna promarněná šance. Ale přecijen jsem tam nějaký ten mini klad zahlédl. Jen si ho už asi nepamatuju. ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Ta jedna hvězdička (*) je pouze za jednu vystřiženou scénu, která se nachází v bonusech za filmem, ta jediná za něco stála, jinak film sám o sobě je dokonalá blbost. Lákadla jako vždy - skvělý obal, špatný film ! ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Předem musím napsat, že se mi Dead Birds vůbec nezamlouvalo a hodnotil 1*. Tento film je hloupoučký, jde poznat, že rozpočet nebyl z těch větších. Triky, když na ně přijde působí z 90% lacině, sem tam se nějaká kratší scéna povede a poslední půlhodina má docela slušnou atmosféru. Film to ovšem nezachrání, protože vše před zmíněným koncem nudí a navíc po celý film posloucháte opravdu hrozné dialogy. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Najprv trochu strašidelnej atmosféry, potom nejaké tie ľakačky... a stále rozmnožujúca sa nuda, ktorá nakoniec vypĺňa takmer každé políčko filmu. Aj skromných 85 minút sa zdá byť dvoma hodinami, pritom na začiatku spomínaná legenda o džinoch sa dala využiť určite lepšie. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Podľa predislamskej mytológie djinna (džina), teda nečistého ducha, stvoril boh skôr ako čo koľvek živé. Djinn je stvorený z bezdymého plameňa a je schopný ľubovoľne meniť podobu. Hovorí sa, že voľakedy dávno opustila väčšina týchto pekelných stvorení pozemský svet. Niektorí však zostali a pretrvali veky. Americká vojenská jednotka operujúca v Afganistane pri jednej zo svojich akcií na tohto démona natrafí. V rozľahlej, vyprahnute púšti ich čaká konfrontácia s ukrutnou nadprirodzenou silou. ** ()

petero odpad!

všechny recenze uživatele

Hlúpe a nudné. - Turner rýchlo naber iný smer. Dead Birds sú super ale toto je jeden zbytočný horor. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

takhle to dopadá, když scénárista dostane na pískovišti při blbnutí s vodníma pistolkama úpal... snímek se tak dlouho žánrově hledá, až se nenachází, a výsledkem je jen přitroublá lekačka bez příběhu a pointy... 20% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tohle mi přišlo jako hodně blobá napodobenina Mrtvé hlídky. Jenže ono to je od tvůrce zajímavých a svěžích Mrtvých duší. Film jsou samé divné (ani ne) polohalucinace, hloué tlachání, nějaké jakoby symbolismy a to je vše. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek už jsem viděl kdysi dávno. Už tenkrát se mi nelíbil. S odstupem času to vidím pořád stejně. Americká srajda, která balancuje těsně nad odpadem. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Už úvodné titulky o Džinoch napovedali, že pôjde o duchárčinu. U mňa to je prosté ' čumenie do blba ' bez obavy, že mi niečo podstatné unikne.A o nejakom nečakanom vzrate na konci netreba ani pomýšľať. Nie som príliš veľký fanúšik hororu, takže tu jednu * dávam za to prostredie, do ktorého bol dej vrhnutý. Inak je to pekná hovadina, tváriaca sa úplne vážne. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Nudiaci sa zblúdení vojaci v Afganskej púšti navyše správajúci sa ako diletanti. Dostali sme rozkaz strážiť tento objekt, tak si predeň sadneme a budeme pozorovať cestu! Po hodine príde bubo, ktorí straší viac svojou animáciou ako správaním a nelogický koniec. Vhodné možno tak pre ľudí trpiacich PTSP, ale pre mňa krok do odpadu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

HORY MAJÚ OČI 2-PSÍ VOJACI Béčko, kde takmer úplne chýba akcia. Psychologická téma o vine a vykúpení v štýle SOLARISU pôsobí zvláštne naivne. Takisto tému "nudiaci sa vojaci v púšti" dokáže dobre natočiť len málokto (MARIŇÁK). Napriek tejto hre na niečo viac, to postupne hustne a koniec je dokonca strašidelný. Predsa len to však zaváňa nudou. Obal DVD je rozhodne slušný... Viac v recenzii... ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Podobné téma jako u Hrozby v poušti, ale Hrozba v poušti aspoň měla atmosféru a jakž takž sem tam nějakou akci a mírné napětí. Tohleto... tohleto je zmatená nuda. Nevíme, kdo, proč, skoro ani kde. Fajn, rozbili sochu, jde po nich démon. Proč je nevyvraždí během první noci a čeká několik dní? Proč ten nejpitomější konec, jaký existuje? Aby vznikl druhý díl? A to potom jako šejtan zkusí letět do vesmíru v možném třetím dílu? A komu se bude mstít tentokrát, když ve vesmíru nejsou sochy Talibánu? Ach jo. ()

anderson odpad!

všechny recenze uživatele

Pevne verím, že úroveň DEAD BIRDS nepodlezie. Trailer inak ujde. (1.1.2009) Určite sa tu zjaví kopec zhovievavých hodnotení, ale ja som už tradične radikálny. Pre mňa je toto absolútne rovnaká situácia, ako keď som hodnotil THE WOODS od LUCKYho McKEE. MAY bola skvelá, THE WOODS úplne strašné, ako by ich nakrúcal UWE BOLL. DEAD BIRDS bol dokonalý, toto je príšerne nudná zlátanina, ktorá ale mala neskutočný potenciál (skvelé exteriéry, zaujímavé postavy), pričom režisér ju zabil katastrofálnym scenárom, uťahanou réžiou a pre mňa aj neskutočne odpornými (nie v tom dobrom slovazmysle) a trápnymi CGI efektami. NUDA NUDA NUDA. Po strachu či náznaku napätia ani pamiatka. Ale ak trpíte nespavosťou, je to lepšie než dvojitá dávka liekov. Vyjadril by som sa aj k deju, ale jednak je pomerne známy už z traileru, a jednak by ste mohli nadobudnúť dojem, že predsa len sa to oplatí pozerať. Verte mi, neoplatí. A ak ešte aj neznášate DEAD BIRDS tak dajte od tohto filmu ruky preč. - A ešte opravím tu dezinformáciu, ktorá sa rozšírila: toto NIE JE pokračovanie DEAD BIRDS. (30.1.2009) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobrých hororových filmů s válečnou tématikou je jako šafránu – tuto větu jsem již několikrát použil a budu se opakovat stejně jako s tou další. Tento film mezi ty dobré rozhodně nepatří. Přestože režisér Alex Turner není ve svém oboru žádným zelenáčem, mohl si z daným tématem poradit určitě mnohem lépe. Bylo by však potřeba vyšperkovat i samotný scénář, který měl spoustu hluchých, nedotažených a popravdě hlavně nudných míst. Samotný digitální Djinn vypadal otřesně, přesto když se přeměnil do některé z postav – zas až tak hrozné to nebylo. Černé – démonické oči a ostré zuby – které by jistě vyděsili hlavně nejednoho zubaře – to byl slušný základ. Jenže když už se přešlo k akci, hororová atmosféra moc nefungovala. Ty snové pasáže (noční můry) byly ještě relativně v pořádku, ovšem realita byla často zbytečně nudně natahována, většina postav nezajímavých a ani herecké výkony nepatřili zrovna k těm nejlepším. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

To svým způsobem exotické prostředí a zápletka měli určitě na mnohem více než tu utahanou, nezáživnou a jasně předvídatelnou nudu, u níž jsem dvakrát usnul. Celé to prostě zmizelo a nezůstalo vůbec nic, stejně jako když vám proteče pouštní písek mezi prsty. Ta poušť, v níž se to odehrávalo, byla méně pustá a příjemnější, než celý ten příběh. ()

Reklama

Reklama